Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Weekthema: "Kazige kazen" (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=404208)

murwari 11-03-2003 18:01

Weekthema: "Kazige kaazen"
 
Week een: Kazige kazen

Om van start te gaan met dit systeem beginnen we met kaas.
Dus heb jij leuke recepten met kaas? Voorgerechtjes, hoofdgerechten, dessets? Kan je ze deze week in dit topic kwijt.


Kom op, laat de fantasie spreken, en verras ons :)
http://10000gifs.free.fr/aliments/fromages/cheese2.gif








Een hele week blijft dit topic bovenaan sticken, na deze week blijft het wel open hoor :)

Pebbles 11-03-2003 18:08

ik lust geen kaas :(
*blijft deze week maar uit het sticky topic*

Boogie 11-03-2003 18:09

Feta-kaas, Griekse geitenkaas.

Snij een komkommer en een aantal tomaten in kleine stukjes, doe er een klein beetje olijf olie bij en blokjes feta-kaas er bovenop.

Een Griekse salade om u tegen te zeggen (y)

Alpha #1 11-03-2003 18:15

Kaas in plakjes op een bordje in de magnetron: heerlijk. Of als je gaat gourmetten. Dan in het pannetje en onder het vuur ipv er boven wat normaal is.

SuperSanne 11-03-2003 18:43

variant op het bovenstaande: kip gourmetten, en vervolgens plakje kaas eropleggen en dan onder gourmetstel schouven.

kip met kaas = heel erg lekker!!!

SuperSanne 11-03-2003 18:51

Italiaanse kaassoep

Benodigdheden
stuks aubergines
1 stuk courgette
Kaas, Parmezaanse
500 gr. kastanjechampignon, verse
2 teentjes knoflook
Kruid, Italiaanse
Olijfolie
1 stuk paprika, gele
Peper
4 stuks preien
400 gr. tartaar
4 stuks uien
6 grote vleestomaten, ontvelde
Zout
2 bolletjes mozzarella, in plakjes

Bereidingswijze
Snijd de uien en de prei fijn, de courgette in blokjes, de paprika, tomaten en knoflook in stukjes. Snijd grote paddestoelen doormidden.Fruit de uien en prei in de olijfolie en bak de tartaar rul mee. Voeg de courgette, paprika, tomaten, paddestoelen en knoflook toe. Kruid met de Italiaanse kruiden en laat nog even pruttelen.

Snijd de aubergines in plakken en bestrooi ze met zout. Na 10 minuten de plakken droogdeppen met keukenpapier. Smeer de plakken in met een kwastje met olijfolie en bak ze gaar en bruin. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Doe het groente-gehaktmengsel in de schaal en leg daar de aubergineplakken op, vervolgens een laag mozzarella. Laat de ovenschotel kort bruin worden in de oven.

de ijsprinses 11-03-2003 18:57

Citaat:

Boogie schreef op 11-03-2003 @ 19:09:
Feta-kaas, Griekse geitenkaas.

Snij een komkommer en een aantal tomaten in kleine stukjes, doe er een klein beetje olijf olie bij en blokjes feta-kaas er bovenop.

Een Griekse salade om u tegen te zeggen (y)

maar dan wel met lekkere tomaat en niet die waterige smakeloze van hier :) en natuurlijk ook met ui en en en je moet het eigenlijk gewoon in Griekenland eten :o (y)

Lumihiutale 11-03-2003 20:07

Een ovenschaal met 3 soorten kaas
genoeg voor 4 personen

Benodigdheden:

Een stuk brie (aldi)
Wat geraspte kaas (bijvoorbeeld jong belegen)
Een bakje kruidenkaas (val blanc van de aldi)
1 pakje bladerdeeg
1 blikje gebroken sperziebonen
een pakje gehaktballetjes (van de aldi)
zonnebloem olie (of olijfolie, wat je maar in huis hebt)

(de aldi heb ik vermeld aangezien ik voor deze ovenschaal producten hiervan heb gebruikt en aangezien dit wat goedkoper is...)

Een ovenschaal
een kwastje
een mesje

Laat de bladerdeeg ontdooien. Vet de ovenschaal eerst met wat olie in (om te voorkomen dat de bladerdeeg er aan gaat vastplakken). Leg de bladerdeeg verspreid over de bodem van de schaal, maar zorg dat je nog genoeg bladerdeeg over houdt om het geheel nog af te kunnen dekken. Snij de gehaktballetjes doormidden en verspreid deze over de schaal. Strooi hierover wat geraspte kaas. Hirover komt een laag sperziebonen (het blik hoeft niet leeg, als er iets over blijft, gebruik dit dan bijvoorbeeld voor de volgende dag.) Hieroverheen leg je wat plakjes brie en wat kruidenkaas (beetje uitsmeren.) Bedek dan dit geheel met de overige bladerdeeg. Hieroverheen smeer je nog wat kruidenkaas en bestrooi dit dan met d eoverige geraspte kaas. Zet het geheel circa 20 a 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

liefs, hanne

Daantje_0705 11-03-2003 20:30

Kaas-ananas broodjes uit de oven

- verwarm de over voor
- leg de kaiserbroodjes erin en wacht tot ze gaar zijn
- haal ze uit de oven en leg er een schijf ananas op en bedek dit alles met een dikke plak kaas
- zet ze terug in de oven en wacht tot er een bruin korstje opzit.

Dit is echt heel erg lekker!!!!!!

SuperSanne 11-03-2003 20:32

Daar ken ik een variant op: neem een stokbrood, snijd die door, beleg de helfden met ham en kaas, en dan even in de oven. Maakt m'n moeder soms wel eens voor me als ze in een goede bui is, Jum!!!

coecie 11-03-2003 21:13

rol een geitenkaasje door paneermeel en bak hem bruin in de pan
maak ondertussen in een pannetje met wat boter, honing, tijm, room en water een lekker kleverig sausje

leg de gebakken geitenkaas op een bordje gooi er wat walnoten en hazelnoten bij en wellicht ter garnering een tijmtakje
doe de saus eroverheen... hmmmm

Nate 11-03-2003 23:28

Citaat:

Boogie schreef op 11-03-2003 @ 19:09:
Feta-kaas, Griekse geitenkaas.

Snij een komkommer en een aantal tomaten in kleine stukjes, doe er een klein beetje olijf olie bij en blokjes feta-kaas er bovenop.

Een Griekse salade om u tegen te zeggen (y)

Je vergeet de uitjes.... Snippertjes, welteverstaan :) En kruiden maakt het geheel ook wat aangenamer, maar vraag me niet welke. Basilicum ofzo.

dyfusica 12-03-2003 07:36

ik lus geen kaas :(

Slither 12-03-2003 12:44

Stukjes stokbrood met tomaat, basilicum (of was 't pesto?) en veel mozzarella in de oven: Crostini!

coecie 12-03-2003 18:31

hier een saus recept, dat niet zozeer heel kazig is, maar dat is wel het main-bestanddeel...
het is heeeeel makkelijk te maken en echt heerlijk! dus... probeer het uit ofzo!!

nodig:
* mascarpone
* verse kruiden roomkaas (ik neem altijd die van de AH)
* een bakje verse pesto (ik neem weer die van AH)
* pijnboompitten
* iets voor in de saus dit kan zijn:
- vlees (kip of kalfsfilet)
- groente (broccoli is heel lekker, maar ook snijboontjes ofzo)
- champignons of andere paddestoelen
tja... eigenlijk kan je het so gek niet bedenken of het is wel lekker in dit sausje... wees creatief en origineel!

hoe maak je het:
*Bak de pijnboompitten licht, zodat ze dat bruine laagje krijgen waarmee ze pas ècht lekker zijn, doe ze in een kommetje.
*Bak het vlees en de paddestoelen (als je dat hebt) in de pesto.
*Doe de groente erbij als dat goed en lekker gaar is.
*Voeg snel de mascarpone en de kruidenroomkaas toe en roer het door elkaar.
*Gooi de pijnboompitten in het sausje

serveer het met pasta (mijn favoriet), rijst of puree.
het is wel vet, maarja, wat verwacht je van een kaassaus :)

Boogie 12-03-2003 19:15

Citaat:

de ijsprinses schreef op 11-03-2003 @ 19:57:
maar dan wel met lekkere tomaat en niet die waterige smakeloze van hier :) en natuurlijk ook met ui en en en je moet het eigenlijk gewoon in Griekenland eten :o (y)
Uitjes idd vergeten :o

Er zijn bij de Albert Heijn ook wel andere tomaten te koop. Roma-tomaten of tros-tomaten, maar die zijn een stuk duurder.

En in Griekenland smaakt het uiteraard beter, maar das logisch ;)

Vlooienband 12-03-2003 20:23

Mozzarellasalade voor vier personen...

Nodig:
2 'hompjes' mozzarella
'slasaus'
sla (gewoon sla, de soort maakt niet uit)
3 tomaten
3 eieren
1 rode/groene/gele paprika
1 ui
Kruiden: peterselie, peper, zout, etc.

Kook de eieren, hak de mozzarella en paprika in kleine stukjes, snij de tomaten in schijfjes, versnipper de ui.
Was de sla, gooi het goedje in een slakom.

De saus...
Het ligt aan de basis. Ik neem hierbij altijd als basis yohgurt, dat past er redelijk goed bij.
Men neme:
Witte, magere yoghurt. Dikke saus wordt hier nooit in dank afgenomen. Kies zelf hoeveel je wilt, het hangt af van de hoeveelheid saus die je wilt hebben. Ik gebruik meestal iets van 2 dl.
3 el Ketchup
2 el Mayo
Olijfolie
Peper, zout, peperkorrels, basillicum, ... eigen smaak.
1 el Tabasco
Kaas (parmezaner)
1 el suiker

Gooi de yoghurt, kruiden, ketchup, mayo en een flinke scheut van de olijfolie bij mekaar. Suiker naar smaak toevoegen, ik doe er altijd één eetlepel in.
De kaas, da's zo'n 75 gram. Die roer je er gewoon doorheen. Tabasco ook naar smaak toevoegen.
Goed doorroeren, tot je een goed geheel krijgt.

Vervolgens doe je de saus over de salade, je dient het zo op.

Hierbij passen kotelet en gebakken aardappelen.



Zo'n recept schrijven is eigenlijk best wel vreemd. :o

sublime 12-03-2003 20:51

gebruik kaas nooit echt als 'belangrijk' onderdeel van een maaltijd; ben er ook niet echt dol op... maar gooi t vaak door vegetarische roerbak dingen enzo, en door andere vegetarische maaltijden waar t bij past; geraspte kaas dan dus. geeft vaak toch nog even een pittiger smaakje...

Vlooienband 13-03-2003 22:05

Zondag ga ik koken en ik wil iets met kaas doen.

Tips, aanraders? 'k Zat er aan te denken om de pasta dit keer eens over te slaan.

SuperSanne 14-03-2003 13:18

Mijn kaassoep is best lekker :D

Vlooienband 14-03-2003 14:00

Als maaltijd? Lunch, noemen ze dat. Die salade is weinig, en daarbij moet ik combineren met andere dingen. Ik zoek juist iets met kaas als grootste, belangrijkste bestandsdeel.

Leonoor 14-03-2003 15:19

Pizza Fromage ;) (Met verschillende soorten kaas ofzo.)

Broodje brie (en met sla, komkommer ed) is lekker. :)

Leonoor 14-03-2003 15:19

En kaas...euh...hoe heet dat? Fonduen.
(Heb ik zelf nog nooit gedaan, lijkt me ook niet echt lekker.)

coecie 14-03-2003 15:23

Citaat:

Leonoor schreef op 14-03-2003 @ 16:19:
En kaas...euh...hoe heet dat? Fonduen.
(Heb ik zelf nog nooit gedaan, lijkt me ook niet echt lekker.)

kaasfondue is heerlijk :)
ik zal vanmiddag even kijken of ik een goed recept daarvoor kan vinden

SuperSanne 15-03-2003 08:20

Bij de appie heyn hebben ze ook kaasfondue-in-een-pakje voor als je niet zo'n ster bent in de keuken :D

Leonoor 15-03-2003 08:48

In de Flair (of de Viva) staan volgende week 'vier heerlijke kaasrecepten'. Deze week stond er iets met babybell'etjes.

8675309 16-03-2003 18:09

in frankrijk had ik een een 'salade chèvre chaud' gegeten. Het is en gemengde salade met daarop een paar warme toastjes met geitenkaas, en die geitenkaas was dan met het toastje even in de oven geweest.
erg smakelijk.

Vlooienband 17-03-2003 02:35

Mozzarellasaus voor pasta
500 g tomaten, 150 g mozzarella, pecorino, olijfolie, zout, peper, oregano.
Maak kleine blokjes v.d mozzarella, was, droog en hak de tomaten in stukjes, doe ze in een aardewerken 'schaal' en roer tot je een soepele, gladde saus hebt. Voeg 3 eetl pecorino toe, naar smaak zout en peper, doe er blaadjes oregano bij. Blijven roeren. Deksel op de 'schaal' doen, 15 min boven hoog vuur opzetten en daarna: klaar.

PrimRose 18-03-2003 15:29

ehm...de week is om, wat is het nieuwe thema?

coecie 20-03-2003 15:42

dit is ook een lekker sausje voor over een stukje vlees of pasta of iets anders.

men neme gorgonzola
men neme cognac
men neme oregano
men neme een bekertje room

doe de gorgonzola en room in een pan, giet er wat scheutjes cognac bij en verkruimel de oregano erin... resultaat: een heeeeerlijke apart smakende italiaans aandoenende saus voor over iets lekkers

blackfairy 20-03-2003 15:54

Citaat:

SuperSanne schreef op 15-03-2003 @ 09:20:
Bij de appie heyn hebben ze ook kaasfondue-in-een-pakje voor als je niet zo'n ster bent in de keuken :D
kaasfondue uit een pakje is echt heel vies... moet je wel zelf maken.


kaasplankje als dessert.. salade met geitenkaas walnoten en honing is superlekker... spaanse geitenkaas*als ik me niet vergis* met knoflook/sambal sausje is ook superlekker...boterham met kaas en italiaanse kruiden onder de grill...tagliatelli(hoe je t ook schrijft) met zakje ratatouille groente boursin, stukje kruidenbrie en kruiden en pijnboompitten is ook errug lekker.. enz

beestje 20-03-2003 20:36

dikke plak (italiaanse) tomaat, met daarop een plakje gegrilde paprika met wat ansjovis erin, en daar bovenop een brokje geitenkaas, doe er wat olijfolie overheen en zet het even onder de gril...... :D yumyum


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.