![]() |
hoe maak je spagettisaus?
Zie onderwerp
|
ik maak het meestal zo:
kleingesneden ui in de pan, dan gehakt erbij. als het gehakt gaar is kleingesneden prei en champignons erbij. dan de saus (gewoon zo'n fles). roeren en als de groentes zacht zijn is het klaar (ongeveer na 10 minuten). even proeven, kruiden, knoflook, peper en zout erbij, en eventueel boursin. das alles. |
a je gaat naar de winkel
b je pakt een pakjuh spagettisaus c je pakt de spullen wat op je pakjuh staat zoals groente en (vlees) d je gaat naar huis e je doet wat er op het pakjuh staat :o F je kijkt op inet voor een ander recept |
meestal gewoon zo'n fles (wel steeds een ander smaakje proberen) en dan zelf nog gehakt, en kruiden toevoegen. Af en toe ook nog verse groenten erbij, maar alleen als ik daar echt zin in heb
|
Beetje gehakt bakken, uitje er doorheen, pakje pikante tomatensaus (met kruiden enzo) van de AH er doorheen, en klaar! :) Kheb nooit zo'n zin om er groenten door te doen...
|
- Een kilo tomaten ontvellen door ze eventjes in kokend water te leggen, het vel en de blaadjes eraf halen en ze halveren.
- Een halve gesnipperde ui en een paar teentjes gehakte knoflook bruin bakken in een beetje olie. - Een hele prei in kleine stukjes snijden en heel kort mee bakken - De tomaten in de pan gooien. Laten pruttelen tot alles zacht wordt. - In een andere pan de andere helft van de gesnipperde ui en nog wat teentjes gehakte knoflook bakken, een paprika in blokjes snijden en mee bakken. - Ongeveer 300 gram gehakt rullen in de pan met de paprika en de gesnipperde ui/knoflook. - Als de tomaten zacht zijn (en dus een saus zijn geworden), alles door elkaar roeren en dan alles bij elkaar voegen (de inhoud van de andere pan erbij dus). - Nog eventjes laten pruttelen, regelmatig roeren, naar smaak peper en zout toevoegen plus eventueel wat basilicum/oregano/wat je lekker vindt in saus. - Spaghetti koken met zout en olie en afgieten. - Eet smakelijk (y) |
Citaat:
|
Gehakt bakken,zonderboter in een pan doen, vlam middengroot.
Versnipperde ui er bij doen, snel bruinbakken. Je hebt de boter echt niet nodig bij het gehakt, omdat het zelf voor genoeg vet zorgt.Je duwt hetvet erals hetware uit. Vervolgens voeg je champignonstoe, samen metkruiden en eenvers gesneden takje maggie/basilicum. Dit laat je een poosjeoplaag vuur staan.Ondertussen maak je de spaghetti klaar (indepan met kokend water doen,tijd bijhouden). Wanneer de pasta in de pan zit, doe je twee pakjes tomatensausindepan met hetvlees,kruiden e.d. Dietwee pakjes kan je bij bijv.de AH halen, 'tis één pakje gewone tomatensaus,éénpakje gepureerde tomaten. leukeris om detomaten zelf te persen, maar datis misschien nietal te handig,als hetjeeerstekeeris dat je spagh. maakt. Slechte computer,kapot toetsenbord. |
- gehakt aanbraden
- (bos)uitjes erbij - knoflookje erbij - groene en rode paprika erbij - champignons erbij - zakje mix voor spaghetti/macaroni erbij + hoeveelheid water wat op het zakje staat - potje pastasaus erbij (eventueel) - oregano + italiaanse kruiden erdoor - tabasco erdoor - nog een beetje peper en zout erbij (of zout bij het water van de spaghetti doen) Klaar! |
Citaat:
|
Citaat:
|
Voor een zachtzoetige smaak kun je ook een blikje worteltjes prakken en erdoorheen doen... Beetje room kan ook nooit kwaad...
|
Wat doet iedereen toch moeilijk... koop een pakje spaghettisaus in de winkel, flikker de inhoud in een pan water, op het vuur zetten, roeren en klaar... smaakt heerlijk :D
|
Zo kan het ook ja, maar ik vind het vers toevallig veel lekkerder. :)
|
alsof je altijd spagetti bolognese eet...
spaghetti carbonara maak je met room, spekjes, ei en kaas... ook een traditionele spagettisaus |
Men neme:
-uitje -2 teentjes knoflook -veel paddestoelen (champignons en oesterzwammen zijn goeoeoed) -1 rode of groene paprika -3 trostomaten (de natte kern eruit halen, want anders wordt de saus te waterig) -1 pakje Alpro Soja Cuisine (gewoon verkijgbaar bij uw lokale Buurtfascist AH of de natuurwinkel -> biologisch) -twee kleine blikjes tomatenpuree -Van die twee kleurige pastabuisjes -> lekkerder dan die slierten -Tijm -Italiaanse keukenkruiden -andere kruiden die lekker zijn Je zet water ophet vuur, beetje zout en olijfolie erbij. Als het kookt de pasta erin en koken tot het gaar is (beetgaar dus nog een beetje stevig) Tegelijkertijd neem je een Wok of Hapjes pan en fruit je de ui en knoflook aan. Vervolgens doe je de paddestoelen + paprika erbij. Heel even roerbakken en dan voeg je 't pakje soja cuisine toe en de tomatenpuree. Je schept alles goed door, tot je een egale romige niet te dikke, niet te dunne saus hebt. Als laatst pleur je er genoeg kruiden door zodat het niet te flauw is. Beetje zout, beetje peper. Ziedaar superlekkere tomaat-champignon roomsaus met past, veganistisch verantwoord. |
elke zelfgemaakte spagettisaus is niet te vreten. De enige echte lekkere is Spagheroni van Heinz.
|
Citaat:
(of misschien ligt het wel aan jouw zelfgemaakte spaghettisaus :D ) |
De enige lekkere spaghettisaus vind ik Honig Mix voor Spaghettisaus Bolognese... al die andere sauzen (die ik geproefd heb, tenminste) zijn zo zoet en romig, dat vind ik vies :o
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.