![]() |
Weekthema: Chocolade
http://www.sweetaffair.com/Merchant2...ate_chunks.jpg
Oké, het weekthema van deze week is Chocolade. Recepten, ideeën en tips? Post het, dit is hét topic ervoor. :) |
|
Citaat:
400 gram kaas (ricotta) 200 gram chocolade (bitter) 150 gram boter (room-) 1 deciliter koffie (erg sterk) 75 gram suiker 50 gram chocolade 50 gram bigarreaux 5 eetl. Grand Marnier 5 eetl. room (koffie-) 1 stuks cake Bereiding Snij de cake horizontaal in plakken van 1 centimeter dik. Meng de ricotta, de room, de likeur en de suiker met een mixer op lage snelheid tot het glad is. Meng de geraspte chocolade en de fijngehakte geconfijte vruchten hierdoorheen. Besmeer de onderste plak met het ricottamengsel. Leg hier de volgende plak op en besmeer deze ook. Herhaal dit tot alle cake gebruikt is. Besmeer de buitenkant van de taart met het ricottamengsel en zet het geheel in de koeling om stevig te laten worden. Smelt de chocola en de koffie au bain marie. Voeg de boter in klontjes toe en roer deze erdoorheen. Laat het chocolademengsel even staan tot het wat dikker wordt. Smeer de buitenkant van de taart hiermee in. Laat de taart een dag in de koeling staan zodat de smaak kan doortrekken. |
owwwwwwwwwww goody goody goody
chocola!!!!!!!!!!!!!! ooeeew eat your hart out!! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm *krijgt aanval* |
FUDGE THE ULTIMATE CHOCOLATE
here's how to make it: Fantasy Fudge This is a medium chocolate fudge with creamy texture. It serves as the backbone to dozens of other fudges. Experiment yourself. Follow the rules I've laid down on this web site and you'll do fine. 1/2 cup Butter 2 1/2 cup Sugar (extra-fine granuled preferred) 5 oz. Evaporated Milk (one small can) 12 oz. Semi-Sweet Chocolate Chips (Hershey's™ or Nestle™) 6-7 oz. Marshmallow Creme/Fluff (1 Jar) (may subsitute 2 cups mini-marshmallows) 1 cup Walnuts (chopped) -or- 4 oz. bag [optional item] 1 tsp Vanilla Extract Directions: Line a 9" x 9" pan with aluminum foil and set aside. Place chocolate chips, vanilla, and marshmallow cream into a 3-quart saucepan (or Pyrex bowl) and set aside. Chop walnuts and set aside (optional). Heat milk at Medium setting until warm then add sugar. Bring to a rolling boil (Medium-High), stirring constantly with a wooden spoon. Continue to boil for [8] full minutes -or- if using a candy thermometer continue boiling until the boiling temperature reaches 235°F but do not exceed 9 minutes rolling boiling total. Remove from heat and add butter. Stir until dissolved (but no more than 30 seconds). Pour hot mixture over chocolates, vanilla, and marshmallow cream without scraping the sides of the hot saucepan. Mix until the chocolates are melted. Add walnuts if desired. Mix thoroughly and cast into prepared pan. Cool at room temperature. Chill in refrigerator prior to cutting. Remove from pan, remove foil, cut into squares. ENJOY!!!!!!!! |
vertaling? (is te lui om het zelf te doen)
|
Dit is geen goed topic voor mij:D.
|
Citaat:
|
Oke, hier het recept nog een keer maar dan in het Nederlands:
Fantasy Fudge Dit is een gemiddelde chocolade fudge met een romige structuur. Het wordt gebruikt als het kernrecept voor heel veel andere recepten. Experimenteer zelf. Volg de regels en het komt goed. ½ kop boter (0,12 liter) 2 ½ kop suiker (bij voorkeur extra fijne kristalsuiker) (0,6 liter) 5 ounces melk (1 klein blikje) (141,75 gram) 12 ounces semi-zoete chocoladeschilfers (bijvoorbeeld die van Hershey’s of Nestle) (340,20 gram) 6-7 ounces Marshmellow Fluff (1 pot, verkrijgbaar in de grotere supermarkten die zo’n “Amerikaans” schap hebben, vaak staan er ook wel mix voor brownies enzo in dat schap) (170,10 a 198,45 gram) 1 kop gesneden walnoten (0,24 liter) 1 theelepel vanille extract (5 ml) Bereiding: Bekleedt een 9 inch bij 9 inch pan met aluminiumfolie en zet het aan de kant. Doe de chocoladeschilfers, vanille extract en marshmellowfluff in een pan met hoge rand en zet het weg. (als je hele walnoten hebt gekocht, moet je nu de walnoten snijden en aan de kant zetten, anders knip je gewoon ff het zakje open) Verhit de melk op een middelmatig vuur totdat het warm is en doe er dan de suiker bij. Breng het aan de kook (middelmatig tot hoog vuur), terwijl je constant met een houten lepel roert. Laat het gedurende 8 minuten koken terwijl je roert (maar laat het echt niet langer koken dan 9 minuten!!!) Haal de pan van het vuur en doe er de boter bij, roer totdat de boter is opgelost, maar roer niet langer dan 30 seconden. Giet het hete mengsel over de chocolade, vanille en marshmellow fluff. Schraap NIET met een lepel de zijkanten van de pan leeg! Roer alles door elkaar totdat de chocolade is gesmolten. Doe de walnoten erbij. Roer alles goed door elkaar en giet het in de pan met de folie. Laat het op kamertemperatuur afkoelen. Laat het verder in de koelkast koelen voordat je het snijdt. Haal de fudge uit de pan, haal de folie eraf en snijdt het in vierkantjes. PS> ik heb zelf proberen uit te rekenen hoe het in Nederlandse maten is, maar misschien kun je het beter nog eens narekenen, ben niet echt een ster hierin. |
chocoladefondue!
koop een stel chocoladerepen, zo puur mogelijk. koop ook één melkchocoladereep, voor een beetje zoetige smaak. zet een pannetje op het vuur en doe er een beetje boter in, gooi de chocoladerepen erbij en laat ze smelten. doe een klein scheutje melk in de substanmtie en laat het oplossen in het chocolademengsel. zet het pannetje met dip op een theelichtje, zodat ie lekker warm blijft. dip er vers fruit in (kiwi's, aardbeien, banaan!!, peer, druiven) dip er koekjes in (gewone mariakaakjes of knappertjes zijn heerlijk) dip er snoep in (spekkies zijn geweldig!) eet het direct op terwijl de chocolade nog heet is, of laat het even liggen zodat het een harde korst wordt om je dipding heen |
Hij staat ook al ergens anders op dit forum, maar nu is er een apart chocolade topic, en dit is zo lekker, dat ik het gewoon nog een keertje neerzet :)
Arretjescake.. chocolade cake met biscuitjes 3 eieren 300 gr. witte basterdsuiker 250 gr. boter 300 gr. mariekoekjes 3 afgestreken eetlepels cacao Boter smelten en af laten koelen. Eieren met suiker romig kloppen. Cacao toevoegen. Boter toevoegen. Koekjes erdoor lepelen. Alu folie in een cakevorm en een dag laten opstijven. eet smakelijk! :) |
simpel maar erg lekker ( idee gepikt van jamie :D):
als toetje, room ijs met gestampte malthezers... WOH dat is echt lekker.... |
het schijnt toch dat chocolade dezelfde werking heeft als marihuwana heeft? :confused: Chocolade is heerlijk....mmmmm :p
|
ik kan maar 1 ding over chocolade zeggen:
LEKKER!!! |
Citaat:
Dacht ik. |
Citaat:
|
Chocolademelk :o
nodig: 3 dl kokend water 4 theelepels pure cacao room zoetstof naar smaak Je doet: Verdeel de cacao over 2 mokken Giet het water hierop en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan Voeg nog een scheutje room, en zoetstof naar smaak toe. of: pleur een eetlepel cacao bij 2 dl melk, wat in een steelpan zit. Roeren, niet over laten koken. wacht tot het nét kookt, dan ist jammie. Je kan het natuurlijk ook gewoon bij de AH halen :o |
Chocoladeflapjes (zijn best wel yummie):
men heeft nodig: - bladerdeeg - chocolade (liefst puur, omdat die het sterkste smaakt, maar andere kan ook) je doet: chocolade breken, en in het bladerdeeg vouwen in de vorm van een driehoek. Vouw ze goed dicht, anders loopt straks de gesmolten chocolade eruit! Eventjes in de oven, tot het bladerdeeg gaar is, en je hebt heerlijke flapjes. extra tip: wacht tot ze een beetje zijn afgekoeld. De chocolade is best wel heet als het net uit de oven is. |
klinkt vies maar is erg lekker!:
Bananenbootjes. Een aan de erg rijpe kant banaan opensnijden, en vullen met wat chocolade brokjes. In de oven of magnetron zetten tot het is gesmolten (blijf erbij staan!) warm opdienen en uitlepelen, echt heerlijk! |
Citaat:
ff in de magnetron en smullen maar!! :p |
browniesbrowniesbrownies! :D:):)
...en nee ik heb geen recept... ;) |
Citaat:
|
Citaat:
(als je behalve suiker ook geen cacao mag kan je suikervrije-carobe-chocola proberen, maar die is, vind ik, erg smerig.) |
Citaat:
|
heeft iemand een recept voor ultiem lekkere brownies?
|
Citaat:
ja, dan houdt het op, ben ik bang.... :( |
Citaat:
En nog even over repen : Milka is erg lekker (y) En bonbonbloc ook. Verkade vind ik minder. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.