Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   4% kakkerlak (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=416342)

hajo 23-03-2003 18:42

4% kakkerlak
 
Ik zag laatst ergens in een blad staan dat het percentage toegstane kakkerlak in de pure cacao boter weer omoog is gegooid. Volgens mij naar 6%. (het was 4). Dat betekent dus dat als je een kilo pure chocola eet, dat voor 75% uit pure cacoa boter bestaat (rest is suiker) je 0,75 maal 0.06 = 0.045 killo kakkerlak eet. Hoeveel kakkerlakken zijn dat wel niet?! En op jaarbasis..

zijn er nog meer mensen met leuke voeselfeitjes? Graag allemaal hier posten. WEET WAT JE EET!!!

Diovai 23-03-2003 18:44

pardon? wat doet kakkerlak in cacao boter?

Pebbles 23-03-2003 18:46

bah :|
Zulke dingen hoef ik eigenlijk niet te weten.. wil ik niet eens weten..

hajo 23-03-2003 18:46

op cacoa plantages worden de bonen geplukt, en op grote bergen worden die in de zon gelegd voor 5 dagen, want dan vind er een chemisch proces plaats waardoor de cacoa smaak ontstaat. Maar het is onmogelijk om de kakkerlakken van de bonen te scheiden. Maar t is niet erg opzich, t wordt allemaal op goed hoge temperatuur bereid, dus alles is wel dood (eitjes e.d.)

jeffry 23-03-2003 18:47

lekker :eek: ik eet nooit meer cacao boter.

Diovai 23-03-2003 18:56

zit er in cacao altijd kakkerlak? moet ik hier tegen zijn als veganist? bleh

M@rco 23-03-2003 19:33

Hmm, nou ja... zo lang er geen voelsprieten tevoorschijn komen als ik een hapje chocola neem kan het me niet zo heel veel schelen :D

Ik 23-03-2003 20:00

Citaat:

hajo schreef op 23-03-2003 @ 18:42:
Ik zag laatst ergens in een blad staan dat het percentage toegstane kakkerlak in de pure cacao boter weer omoog is gegooid. Volgens mij naar 6%. (het was 4). Dat betekent dus dat als je een kilo pure chocola eet, dat voor 75% uit pure cacoa boter bestaat (rest is suiker) je 0,75 maal 0.06 = 0.045 killo kakkerlak eet. Hoeveel kakkerlakken zijn dat wel niet?! En op jaarbasis..

zijn er nog meer mensen met leuke voeselfeitjes? Graag allemaal hier posten. WEET WAT JE EET!!!

Welk blad? Uit welk land?

Wat zegt de (Nederlandse) warenwet hierover?

Mariebel 23-03-2003 20:30

Verbaast me niet heel erg. Veel kleurstoffen van snoepjes worden gemaakt van een soort luis. Je kunt gewoon maar beter niet weten wat je allemaal eet ;)

notbonefish 23-03-2003 20:36

moet je eens bedenken wat er tussen alle andere 'voedsel' zit.

maar eerlijk gezegd, boeit dat nou zoveel? al die beestjes kunnen best lekker zijn. gezond, en mileuvriendelijk bovendien. als iedereen insecten ging eten, zou iedereen genoeg eten kunnen krijgen, en is het minder mileubelastend dan bijv. al dat vee, om niet te spreken van die uitgestrekte mono-culturen.

m'neer 24-03-2003 15:45

Citaat:

jeffry schreef op 23-03-2003 @ 18:47:
lekker :eek: ik eet nooit meer cacao boter.
God, wat ben JIJ een aansteller zeg... Wel iets eten, maar als je weet wat er in zit hoef je 't opeens niet meer.

'k Zal 't maar verklappen; je bedlakens en je kleding zitten vol met kleine, voor het oog onzichtbare, 'beestjes'. Durf je nu niet meer te slapen?

Missy Muffett 24-03-2003 20:15

Citaat:

m'neer schreef op 24-03-2003 @ 15:45:
God, wat ben JIJ een aansteller zeg... Wel iets eten, maar als je weet wat er in zit hoef je 't opeens niet meer.

sorry hoor maar dat heeft nix met aanstellen te maken,...tis gewoon de gedachte erachter,....toen ik een keer in Schotland was heb ik Haggish (geen idee of je het zo schrijft) gegeten,...zonder dat ik wist wat het was,...(mijn moeder wou het pas vertellen toen ik het op at:D) maja daarna had ik zoiets van :eek:,..dat eet ik nooit meer,...

Morch 25-03-2003 02:36

Citaat:

Ik schreef op 23-03-2003 @ 20:00:
Wat zegt de (Nederlandse) warenwet hierover?
Nou, ik heb eens in een blad gelezen, en van iemand gehoord die ook in de 'foodbuisness' zit dat er zelfs vaak 'insectenextracten' worden toegevoegd aan voedselproducten voor een hoger proteinegehalte.

En aangezien ik dit soort dingen dus wel vaker hoor zal de warenwet dit ook wel weten en blijkbaar maakt het ze dus niet veel uit.


Maar ze zouden dan toch op z'n minst op de verpakking kunnen zetten:

72% Cacoa boter
22% Suiker
6% Kakkerlak :D

dyfusica 25-03-2003 08:47

Citaat:

Morch schreef op 25-03-2003 @ 02:36:
Nou, ik heb eens in een blad gelezen, en van iemand gehoord die ook in de 'foodbuisness' zit dat er zelfs vaak 'insectenextracten' worden toegevoegd aan voedselproducten voor een hoger proteinegehalte.

En aangezien ik dit soort dingen dus wel vaker hoor zal de warenwet dit ook wel weten en blijkbaar maakt het ze dus niet veel uit.


Maar ze zouden dan toch op z'n minst op de verpakking kunnen zetten:

72% Cacoa boter
22% Suiker
6% Kakkerlak :D

ik denk dat chocolade dan opeens een stuk minder populair gaat worden

SuperSanne 25-03-2003 11:23

En iedereen maar denken dat die krokante smaak van een Snicker door de pinda's komt... :D

Diovai 25-03-2003 11:38

gadverrudamme ik eet nooit meer chocolaaa

m'neer 25-03-2003 15:08

Citaat:

nathalie schreef op 24-03-2003 @ 20:15:
sorry hoor maar dat heeft nix met aanstellen te maken,...tis gewoon de gedachte erachter,....toen ik een keer in Schotland was heb ik Haggish (geen idee of je het zo schrijft) gegeten,...zonder dat ik wist wat het was,...(mijn moeder wou het pas vertellen toen ik het op at:D) maja daarna had ik zoiets van :eek:,..dat eet ik nooit meer,...
Tuurlijk is pure aanstellerij! Kijk, als je iets echt VIES vind dan is het logisch dat je het niet meer eet, en Haggis (en sprinkhanen, maden en wormen) zijn wel ietwat extreme voorbeelden, maar chocola! Kom op, iedereen eet chocola en je hoort niemand klagen, maar als ze horen dat er een BIJZONDER klein deel ván die chocola bestaat uit levenloze, TOTAAL NIET TE ONDERSCHEIDEN kakkerlak, dán hoeft 't opeens niet meer!

...dát is hypocriet.

Ik 25-03-2003 15:19

Citaat:

Morch schreef op 25-03-2003 @ 02:36:
Nou, ik heb eens in een blad gelezen, en van iemand gehoord die ook in de 'foodbuisness' zit dat er zelfs vaak 'insectenextracten' worden toegevoegd aan voedselproducten voor een hoger proteinegehalte.

En aangezien ik dit soort dingen dus wel vaker hoor zal de warenwet dit ook wel weten en blijkbaar maakt het ze dus niet veel uit.


Maar ze zouden dan toch op z'n minst op de verpakking kunnen zetten:

72% Cacoa boter
22% Suiker
6% Kakkerlak :D

Ikzelf zit ook in de voedingsmiddelenindustrie... tenminste, ik studeer voedingsmiddelentechnologie en loop nou stage.

Over het toevoegen van insectenextracten kan die persoon best gelijk hebben.

De warenwet weet dit niet, want de warenwet is een wet en geen orgaisatie. En je conclusie is heel erg kort door de bocht. Er worden een heleboel dingen verwerkt en geproduceerd wat eigenlijk niet mag of wat wel mag maar toch slecht voor je is. Maar het merendeel van de bedrijven doet het wel goed, gelukkig.

Over die vermelding van kakkerlak oid op de ingredientendeclaratie...zoiets zal wel vermeld staan, alleen staat het vaak niet omschreven als kakkerlak maar is het op een andere manier omschreven. eiwitproteinen bijvoorbeeld, of op welke manier je het wettelijk mag noemen.

hajo 25-03-2003 15:19

Zou iemand echt serieus overwegen om hierdoor minder chocola te gaan eten?

dyfusica 25-03-2003 15:20

Citaat:

hajo schreef op 25-03-2003 @ 15:19:
Zou iemand echt serieus overwegen om hierdoor minder chocola te gaan eten?
JA

Ik 25-03-2003 15:27

Citaat:

******** schreef op 25-03-2003 @ 15:20:
JA
waarom overweeg je dan ook niet serieus of

-je nog wel lucht zal inademen met al die bacterieen erin
-je nog wel lucht zal inademen met al die giftige stoffen erin
-je nog wel groente en fruit zal eten emt al die bestrijdingsmiddelen erin
-je nog wel wilt computeren met de kans op rsi
-je nog wel geimporteerde voedingsmiddelen wilt met kans op georganiseerde teroristische voedselvergiftiging of besmetting
-je nog wel brood eet, met de kankerverwekkende stoffen erin, net zoals pepernoten

...of doe je dat al?


kakkerlakken zijn trouwens heel gezond om te consumeren. Als iemand ze mij eens aanbied om te proeven oid dan zal ik dat zo doen.

dyfusica 25-03-2003 15:36

Citaat:

Ik schreef op 25-03-2003 @ 15:27:
waarom overweeg je dan ook niet serieus of

-je nog wel lucht zal inademen met al die bacterieen erin
-je nog wel lucht zal inademen met al die giftige stoffen erin
-je nog wel groente en fruit zal eten emt al die bestrijdingsmiddelen erin
-je nog wel wilt computeren met de kans op rsi
-je nog wel geimporteerde voedingsmiddelen wilt met kans op georganiseerde teroristische voedselvergiftiging of besmetting
-je nog wel brood eet, met de kankerverwekkende stoffen erin, net zoals pepernoten

...of doe je dat al?


kakkerlakken zijn trouwens heel gezond om te consumeren. Als iemand ze mij eens aanbied om te proeven oid dan zal ik dat zo doen.

ik had niet gezegt dat ik zo was.. je vroeg iemand.. maar ok.. ik geloof best dat ze gezond zijn.. alleen ik eet zowieso al liever geen chocola vanwege dieet en als ik dan ook nog hoor dat dr kakkerlakken inzitten zorgt dat dr voor dat ik helemaal geen chocola eet snapje.. msschien dat anderen ook zo denken

dafelix 25-03-2003 16:45

boejunt, je eet tog ook vlees? is tog hetzelfde, boejt mij geen f* wat er door me eten zit, ik word er niet ziek van (hoop ik)

Fly_away 25-03-2003 16:57

Hommn... zolang ik het niet proef blijf ik aan de sjokola

poesiefox 25-03-2003 16:58

Citaat:

dafelix schreef op 25-03-2003 @ 16:45:
boejunt, je eet tog ook vlees? is tog hetzelfde, boejt mij geen f* wat er door me eten zit, ik word er niet ziek van (hoop ik)
En wij vegetariërs dan? Nou ja, het zal heus wel een biologische scharrelkakkerlak geweest zijn.

EvilSmiley 25-03-2003 17:22

Citaat:

poesiefox schreef op 25-03-2003 @ 16:58:
En wij vegetariërs dan? Nou ja, het zal heus wel een biologische scharrelkakkerlak geweest zijn.
lekkere sarcast
*ligt altijd dubbel om foxy :) *

in brood zit ook altijd een zooitje insecten verwerkt, en je zal ook wel eens een spinnetje inslikken als je slaapt, dus "boeie"

Somebody Special 25-03-2003 17:47

Citaat:

Mariebel schreef op 23-03-2003 @ 20:30:
Verbaast me niet heel erg. Veel kleurstoffen van snoepjes worden gemaakt van een soort luis. Je kunt gewoon maar beter niet weten wat je allemaal eet ;)
De rooie Smarties zijn gekleurd met luizenbloed! Dit is écht waar.
Maar waarom zou je iets ineens niet meer eten als je weet wat er in zit? Je zou eens moeten weten wat er allemaal door ons voedsel wordt gegooid, dan zou je nooit meer iets eten!

naam onbekend 25-03-2003 17:49

Citaat:

M@rco schreef op 23-03-2003 @ 19:33:
Hmm, nou ja... zo lang er geen voelsprieten tevoorschijn komen als ik een hapje chocola neem kan het me niet zo heel veel schelen :D

Somebody Special 25-03-2003 17:51

*Neemt nog een flinke hap van dr chocoreep*

Morch 25-03-2003 18:13

Citaat:

Ik schreef op 25-03-2003 @ 15:19:

De warenwet weet dit niet, want de warenwet is een wet en geen orgaisatie. En je conclusie is heel erg kort door de bocht. Er worden een heleboel dingen verwerkt en geproduceerd wat eigenlijk niet mag of wat wel mag maar toch slecht voor je is. Maar het merendeel van de bedrijven doet het wel goed, gelukkig.

Ah dus het gebeurd dus toch allemaal stiekem...

Tja wie weet wat je dan allemaal nog meer voor rare dingen eet, niet dat het erg veel uitmaakt, maar toch :D :rolleyes:

Citaat:

Over die vermelding van kakkerlak oid op de ingredientendeclaratie...zoiets zal wel vermeld staan, alleen staat het vaak niet omschreven als kakkerlak maar is het op een andere manier omschreven. eiwitproteinen bijvoorbeeld, of op welke manier je het wettelijk mag noemen.
jullie weten het mensen, niks meer eten waar dit op de verpakking staat :p

poesiefox 25-03-2003 19:02

Citaat:

EvilSmiley schreef op 25-03-2003 @ 17:22:
lekkere sarcast
*ligt altijd dubbel om foxy :) *

in brood zit ook altijd een zooitje insecten verwerkt, en je zal ook wel eens een spinnetje inslikken als je slaapt, dus "boeie"

Ja, of je zit op de fiets en er vliegt een vlieg in je keel.

ssjpan 25-03-2003 20:20

God, wat maken we ons weer druk. Mmmmmmm chocolade (y) Oow nee wat hoor ik nou er zit kakkerlak in chocola KAKKERLAK! gadverdamme ik eet nooooit mee iets wat er ook maar uit ziet als chocolade. (n)
Bah stom, of je moet streng vegetarieer zijn (dan nog)
Hmm ik hou al op. ;)

mixtape 25-03-2003 21:51

Whoa! :|

Wist ik niet.. maar misschien is het handig voor de lijn. Telkens als je zo'n reep wilt pakken denken aan de kakkerlakken die erin verwerkt zitten.

skatefamke 26-03-2003 01:50

Citaat:

Diovai schreef op 23-03-2003 @ 18:56:
zit er in cacao altijd kakkerlak? moet ik hier tegen zijn als veganist? bleh
ik vroeg het me ook af... ik besluit: ik ben tegen! :)

skatefamke 26-03-2003 01:51

Citaat:

Mariebel schreef op 23-03-2003 @ 20:30:
Verbaast me niet heel erg. Veel kleurstoffen van snoepjes worden gemaakt van een soort luis. Je kunt gewoon maar beter niet weten wat je allemaal eet ;)
E120 is dat.. van de vrouwtjes van dat luizensoort.. wordt gebruikt voor rode kleurstof in oa nep-m&ms, sommige drinkyoghurt, etc.

dyfusica 26-03-2003 08:11

Citaat:

skatefamke schreef op 26-03-2003 @ 01:51:
E120 is dat.. van de vrouwtjes van dat luizensoort.. wordt gebruikt voor rode kleurstof in oa nep-m&ms, sommige drinkyoghurt, etc.
ok wil je misschien ophouden met over alles vertellen wat voor ranzige dingen dr in zitten...k wil neit steeds aan luizen hoeven denken als ik een m&m wil eten

Vlooienband 26-03-2003 10:31

*eet chocolade*
Zolang ik er niets van proef... :D

freakieflower 26-03-2003 21:38

Citaat:

jeffry schreef op 23-03-2003 @ 18:47:
lekker :eek: ik eet nooit meer cacao boter.
goh, je vindt het zeker ook erg wat er met al die dieren gebeurt in de bio-ndustrie...en je eet het toch..waar heb je het dan over?

Adrenaline 26-03-2003 22:32

Ja zoiets is het ook met meelwormen, daar mag ook maar zoveel procent inzitten..Belachelijk gewoon en GOOR!

Super Muis 27-03-2003 12:06

Lekker toch zo'n knapperige kakkerlak, hmmmm :p

Sarah 27-03-2003 13:29

biologische kakkerlakken... eigenlijk ook heel logisch

Andijvie 27-03-2003 13:39

Cool eigenlijk :)

En sorry, maar als je het voorheen lekker vond en nu ineens smerig omdat je nu weet dat er kakkerlak in zit, is er iets raars aan de hand...

Ook een keertje op tv, aten ze muskusrat zonder te weten wat het was, moesten ze raden. Allemaal dachten ze dat het om biefstuk ging, toen het vertelt werd werd iemand helemaal bleek, juist de persoon die daarvoor gezegd had dat het heeeeeerlijk was, en je zag hem op de achtergrond weg vluchten - klaarblijkelijk om over te geven. Sorry, maar als je iets onwijs lekker vindt - dat is heeeeerlijk immers - dan maakt het je niet uit wát het is, lijkt me zo...

*neemt stukje chocolade en probeert de kakkerlak te onderscheiden ;) *

Acey 27-03-2003 14:59

De rode kleurstof in bepaalde snoepjes (ik geloof E212) zijn een bepaalde soort gestampte luizen. Als het e-nummer er niet bij staat staat er soms ook 'Cochenille" Lekker om te weten

Super Muis 27-03-2003 15:09

Citaat:

******** schreef op 26-03-2003 @ 08:11:
ok wil je misschien ophouden met over alles vertellen wat voor ranzige dingen dr in zitten...k wil neit steeds aan luizen hoeven denken als ik een m&m wil eten
Ze zegt toch nepM&M's en als je het zo goor vindt eet je het toch gewoon niet?

dyfusica 27-03-2003 15:34

Citaat:

Super_Marianne schreef op 27-03-2003 @ 15:09:
Ze zegt toch nepM&M's en als je het zo goor vindt eet je het toch gewoon niet?
dat bedoel ik niet.. ik wil niet van alles weten wat dr allemaal inzit.. snapje? en ik eet btw toch al geen m&m's of chocolade, zeg maar helemaal geen lekkers..

Jadis 30-03-2003 00:51

Waarom heb ik op deze link geklikt?

Freyja 30-03-2003 01:01

Ik snap niet wat daar erg aan is... eet je op eens ook geen frikandellen meer omdat daar koeienogen inzitten enzo?

Ik vind alles best, zolang het maar niet herkenbaar is. Ik hoef geen hele koe op mijn bord, geen hele vis en geen hele kakkerlak. Of het ergens fijngemalen in zit, zal me een zorg wezen.

nare man 30-03-2003 01:52

Alsof er niet ook massa's veld- en woelmuizen door eten zit wat machinaal van het veld gerooid is.

Souris 30-03-2003 14:17

ik blijf toch wel chocola eten:o:D
het smaakt me anders goed(y)

Qamra 31-03-2003 11:06

Citaat:

Ik schreef op 25-03-2003 @ 15:19:
Ikzelf zit ook in de voedingsmiddelenindustrie... tenminste, ik studeer voedingsmiddelentechnologie en loop nou stage.


Offtopic: gezellig, een mede VT-student.. En wordt het na het eerste jaar nog interessant, of blijft het zo oppervlakkig?


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.