![]() |
Weekthema 3: Creatief Met (Fruit)salades!
Het derde weekthema alweer.
Heb jij ook van die lekkere fruitsaladerecepten? Post ze dan hier. :) http://www.old-dutch.com/images/salade2.gif http://207.241.193.16/aptea/Recipes/...ken-Salade.jpg |
Nodig:
1 oven + rooster + kip 4 teentjes gepelde knoflook 2 citroenen, 1 snijden en de ander persen 1 kop Caesar salade dressing 4 kopjes groene bonen, stoven en koud laten worden 4 - 5 kopjes gehalveerde halfjes rode aardappelen, gestoofd en afgekoeld. 1 kleine krop romaanse sla, gewassen en gedroogd ½ kop pitloze Kalamata olijven 1 cup kersentomaten, gehalveerd Te doen: oven voorverwarmen naar 350o F. doe de kip in de koekenpan, vul de kip met de knoflook en de gesneden citroen. Bind de poten bij elkaar. Stop de vleugels onder het kippenbeest. Strijk met ¼ kop Caesar salade dressing. Rooster tot de kip gaar is, te zien aan het vel, de temperatuur en de kleur (+- 2uur) Je kan het beest zijn temperatuur ook 'opnemen': thermometer in het dikste deel tussen de dijen. Het moet zo'n 180oF zijn. Laat de kip 15 min afkoelen. haal het vet uit de pan en die de rest van de sappen en het citroensap in de overblijvende ¾ kop Caesar salade dressing. In verschillende kommen: gooi de groene bonen, aardappelen en de sla met ¼ cup salade dressing per kom. serveren: hak de kip in stukken en versier het met bonen, olijven, aardappelen en tomaten bovenop de sla. (dit op een mooi, groot bord donderen) Beetje salade. :) |
Gejat van een site, maar al wel gekookt en het is lekker:
Recept voor 4 personen uit Zuid Afrika http://www.tastyweb.nl/TastyWeb/Imag...pirisalade.jpg Ingredienten voor de marinade: 2 tenen knoflook, uitgeperst 1-2 verse rode chilipepers (of 1 gedroogde), fijngesneden 1 tl geraspte gemberwortel 1 el fijngesneden korianderblaadjes 4 el zoete sojasaus (ketjap manis) 1 el citroen- of limoensap voor de salade: 350 g kipfilet, in dunne plakken gesneden 1 el zonnebloemolie 100 g taugé 300-400 g rode kooi, geraspt 1 grote winterwortelen, in lange dunne repen 1 el korianderblaadjes sojadressing: 8 el citroen- of limoensap 1 el fijngesneden korianderblaadjes 1 ti gemalen korianderzaadjes 4-el zoete sojasaus (ketjap manis) 1 lente-uitje, in ringetjes Bereiding Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ± 30 min. in de koelkast marineren. Schep de kipplakjes uit de marinade. Verhit de olie. Bak de kip al omscheppend + 4 min. in de hete olie. Schep de kip uit de pan en zet hem apart. Breng 1/2 1 water aan de kook en overgiet er de taugé mee. Laat de taugé uitlekken. Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord. Strooi een deel van de taugé erom heen. Leg daar bovenop de wortelreepjes. Leg de kipplakjes er omheen. Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar. Sprenkel de dressing rondom de salade en er overheen. Garneren met de korianderblaadjes. Lekker met donker meergranenbrood en boter. |
zomerse witlofsalade
- paar stronkjes witlof - sinaasappel - banaan - aarbeien - appel - meloen - andere soorten fruit die je lekker vindt snij de witlof in reepjes snij het fruit in kleine stukjes hussel alles door elkaar Smakelijk eten (lekker bij gebakken aardappeltjes en een stukje vlees) |
Witlof met fruit is ook lekker. Behalve wat slasaus (en eventueel een beetje azijn) smaken daar vruchten als mandarijn, banaan, kiwi en appel ook heerlijk door. Verdrijft de bittere smaak een beetje.
|
Citaat:
|
Salade voor 4 personen:
0.267 chinese kool (fijngesneden) 0.8 bosje waterkers 0.8 handvol wilde (of jonge) spinazie (fijngesneden) 160 g taugé 68 g peultjes (in lange reepjes) 3.2 bosuien (in fijne reepjes) 68 g ontvliesde pindanoten (geroosterd in een koekenpan, geplet) handvol verse munt handvol (oosterse) basilicum Dressing 1.6 el olie 2.4 teentjes knoflook 1.6 el limoensap 1.6 el sojasaus 0.8 tl basilicumblaadjes 1.6 chilipepers Bereidingswijze: Meng de chinese kool, waterkers, spinazie, taugé en peultjes in een kom. Maak de dressing: Verhit de olie in een zware koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze bruin en knapperig is. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap, de sojasaus, suiker en chilipepers toe. Schep alles goed door elkaar. Laat de dressing iets afkoelen en schenk hem uit over de salade. Strooi er tenslotte de bosuitjes, pinda's en kruiden over. |
Citaat:
sorry :o |
Oeh macaronisalade;
Nodig; salade; 140 gr macaroni (maakt niet uit) 80 gr kaas 100 gr ham 1 ei 1 sjalotje bieslook 1 augurk 2 eetl. doperwten 2 eetl. maïs 3 tomaten (eventueel 1 à 2 schrijven ananas of een appel) saus; 25 cc olie 15 cc citroensap 2 thl. mosterd 2,5 eetl Yofesh (slasaus dus :)) Bereiden; Salade; Kook de macaroni volgens de verpakking. Afspoelen met koud water, uit laten lekken en afkoelen. Ei hard koken, laten schrikken, afkoelen. Kaas en ham in blokjes snijden. Kaas en ham bij de (koude!!)macaroni doen (terug zetten in de koelkast!). Sjalotje hakken en bieslook door de macaroni knippen. Augurk in blokjes snijden en in de macaroni doen. Doperwten en maïs in de macaroni doen (mits uit een blik, anders die ook nog even koken + afkoelen). Tomaat in partjes/stukjes snijden en bij de macaroni doen. Eventueel het fruit in stukjes snijden en bij de macaroni doen. Saus; alles bij elkaar gooien, goed mengen! Peper + zout in de macaroni doen en doorhusselen. Dáárna pas de saus toevoegen. Ei in partjes snijden de salade daarmee garneren. Heeeeeeel lekker voor in de zomer :) [edit]vergeet het ei helemaal[/edit] |
gebietst van culinairezaken.nl: Ananas gevuld met fruitsalade
Aantal personen 4 Bereidingstijden Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 Ingrediënten 1 ananas 0.5 liter ijs_room) 150 gram kersen (pitvrije pot) 50 gram rozijnen (blank) 0.5 deciliter rum 3 banenen 2 eetlepels honing 4 eetlepels kokos (geraspt) Voorbereiding Rozijnen wassen en laten weken in de rum. kersen laten uitlekken in een zeef. Ananas halveren in de lengte (kroon eraan laten) en het vruchtvlees uit de schil snijden. Harde kern uit de ananas verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. Bereiding Bananen pellen en in plakjes snijden. Het fruit en de honing door de rozijnen met rum scheppen. De salade in de ananashelften scheppen en circa 1 kwartier in de koelkast zetten. De kokos in een droge koekepan goudbruin roosteren. Voor het serveren de ananas uit de koelkast halen, bolletjes ijs over de ananashelften verdelen en de kokos erover strooien. Direct serveren. 2420 KiloJoules; 576 KiloCaloriën ---- Truely, heul lekker. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:42. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.