Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   [tips nodig]Zelf patat maken ... (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=446490)

Mokkol 13-04-2003 17:33

[tips nodig]Zelf patat maken ...
 
Hoe doen jullie dit???
ik heb een paar tips nodig van de echte kenner :D

Hoelang moet je de patat voorbakken enzo?
en hoelang moeten ze totaal in de frituurpan??
Hoe heet moet je het voorbakken?

alvast bedankt :)

Saartje* 14-04-2003 10:16

1. Ge zoekt een paar grote aardappelen uit...
2. Je schilt ze en je wast ze onder de kraan...
3. Je snijd ze in reepjes indien je geen apparaatje daar voor hebt.
4. Je droogt de frietjes af...

5. Je laat ze 2-3 min voorbakken op 160°
6. Je haalt ze er terug uit...

7. Je laat ze nog enkele min bakken op 180° tot ze bovendrijven ;)

~~ KLAAR ~~



Aja, het is FRIETEN en geen PATAT... bij deze ;)

Mokkol 14-04-2003 10:25

Whaha de belgen zijn ook altijd exper in de frieten :D. we noemen ze hiero in het noorden eigenlijk allemaal patatjes :D

cool bedankt!! ik had gister beetje hetzelfde in een kookboek gevonden. en ze waren heeeeeel erg lekker :D

thx voor de reply :D

Saartje* 14-04-2003 10:26

Citaat:

MokkoL MichaeL schreef op 14-04-2003 @ 11:25:
Whaha de belgen zijn ook altijd exper in de frieten :D. we noemen ze hiero in het noorden eigenlijk allemaal patatjes :D

cool bedankt!! ik had gister beetje hetzelfde in een kookboek gevonden. en ze waren heeeeeel erg lekker :D

thx voor de reply :D

Eigelijk heb ik wat hulp aan mijn mama gevraagd, want als ik alleen thuis ben, is het ofwel fritkot, ofwel diepvriesfritten :D

Maar graag gedaan ;)

ExPoDeRmUs 14-04-2003 11:27

groet de klasse duut MokkolM vanuit z'n luie stoel op z'n stage :)

hoi doei :)

jellerd 20-04-2003 19:29

Citaat:

Saartje* schreef op 14-04-2003 @ 11:16:
1. Ge zoekt een paar grote aardappelen uit...
2. Je schilt ze en je wast ze onder de kraan...
3. Je snijd ze in reepjes indien je geen apparaatje daar voor hebt.
4. Je droogt de frietjes af...

5. Je laat ze 2-3 min voorbakken op 160°
6. Je haalt ze er terug uit...

7. Je laat ze nog enkele min bakken op 180° tot ze bovendrijven ;)

~~ KLAAR ~~



Aja, het is FRIETEN en geen PATAT... bij deze ;)

mjah klopt ongeveer wel...alleen was ik ze nooit af...omdat ze dan helemaal doorweekt zijn....ik maak ze altijd schoon met een doekje....en ik bak ze voor op 170 graden dat was t...voor de rest (y)....


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.