Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Het grote bbq-topic (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=496791)

Daantje_0705 01-06-2003 18:53

Het grote bbq-topic
 
Ja het is nu weer weer om te bbq-en!

Wat leg jij op de bbq en heb je speciale recepten??

Ik eet altijd een hamburger, met broodje en sla en komkommer, verder een paar spiesjes (sate of shaslick), een maiskolf en een bananenpakketje.

Speciale recepten: wij eten altijd hele maiskolven, geregen aan een spies en die dan een beetje zwart laten worden en dan met boter en/of zout opeten. Is heel lekker en een tip voor ee4n vegetarische bbq.
Verder hebben we bananenpakketjes: pel een banaan en leg die op een groot stuk aluminiumfolie, vouw dat er een beetje omheen en doe er dan suiker, stroop of chocola over. Vouw het pakketjes goed dicht en dan op de bbq tot de banaan een beetje is gesmolte.

the tourist 01-06-2003 19:43

Ik barbeque bijna nooit. De laatste keer is iets van 5 jaar geleden, en toen was ik bij iemand op bezoek die alles voor iedereen klaarmaakte.

Quiana 01-06-2003 19:46

Barbeque niet vaak (lees: haast nooit),
en de keren dat ik het wel deed, hielp ik mee
met stokbrood en salades maken..

Weet iig niet wat er op de bbq lag,
op de kip na. :o

BrunetJuh 01-06-2003 19:58

k bbq alleen met de buurtvereniging en k eet altijd sate, lekker simpel ;) :p

beuk 01-06-2003 20:05

verse hamburgers of kipsate.
de eerste koop je gewoon kant en klaar. voor de sate koop ik gewoon wat filet, die snij je in blokjes en gooi je in een bak, marinade+peper+sambal erbij en beetje roeren en laten intrekken, (op met water ingeweekte) stokjes prikken en klaar. :) met satesaus uiteraard (olie+meel+water+pindakaas+ketjap+sambal).

Balance 01-06-2003 22:17

kippenboutjes
die zijn altijd lekker, maar gekruid en dan op de bbq: hmmmm :)

Somebody Special 02-06-2003 09:01

Wij hebben zaterdag nog gebbqt.
Heerlijk, doen we elke 2 weken als het goed weer is.
We hebben een tuin van 10.000 m2 dus genoeg ruimte.
Zodra het dan ook maar een beetje lekker weer is gaan we bbqen.
Ik eet dan alles van vlees, behalve geen worstjes in alle soorten en maten, verder lust ik alles.
Het liefst eet ik spareribs maar vaak eromheen nog hamburgers, kip, sate, spek, (stokbrood,) gepofte aadrappels, mais en banaan.

Zanthr 02-06-2003 14:08

Vlees in grote hoeveelheden en dan maakt het niet uit wat er bij zit qua garnituur.

krokodil 02-06-2003 14:38

Scampisatés: al jaren mijn toprecept.

Scampi's ontdooien en pellen. Maak een marinade van olijfolie, veel look, een lepel honing en flink wat hete chilisaus (mag ook verse chilipeper zijn). Leg de scampi's er een paar uur in (in de koelkast!) Af en toe omroeren.
Satés maken met scampis en partjes limoen.
Kort en hevig bakken op de BBQ (of grill).

Heerlijk met volgend sausje: mayonaise met een lepeltje milde currypasta en veel fijngehakte verse basillicum.

Veel succes ermee!!

Qamra 02-06-2003 17:43

Citaat:

Quiana schreef op 01-06-2003 @ 20:46:
Barbeque
Barbecue (ja MoonMonkey, geldt ook voor jou ;)).. :mad:

Enneuh wij gooien er meestal spareribs op en vis! En aan het einde mikken we drie bananen in de as en dat eten we op met ijs, slagroom en bovenal amaretto *smikkel*

En natuurlijk pindasaus en stokboord en dé kerriesaus van mijn pa :)

the tourist 02-06-2003 19:47

Citaat:

Qamra schreef op 02-06-2003 @ 18:43:
Barbecue (ja MoonMonkey, geldt ook voor jou ;)).. :mad:

Nu je het zegt... Dit kwam vorige week voor in een toets van Nederlands.. (en toen heb ik het wel goed gedaan :) )

Ik word echt dement ;)

Quiana 02-06-2003 20:17

Citaat:

Qamra schreef op 02-06-2003 @ 18:43:
Barbecue (ja MoonMonkey, geldt ook voor jou ;)).. :mad:

Offtopic:
Tja, als ik twijfel neem ik meestal de spelling
van de meest geloofwaardige persoon
boven me, dus ja..
Ben slecht in spelling en grammatica. Wat je al door had ws. ;)

MevrouwM 04-06-2003 10:34

We bbqen niet zo vaak (teovallig wel met hemelvaart bij mijn vriendje), als we het doen, doen we er vanalles op. Hamburgers. worstjes, sate etc etc. al het vlees kan op de BBQ.

Daarnaast gaat op de BBQ aardappels in folie --> gepofte aardappels krijg je dan (y) .
En aan het einde marsmellows, tot ze een beetje zacht zijn (y)

Verder hoort erbij de BBQ, sausjes, salades, stokbrood, (kruiden)boter, naturel chips :)

PrimRose 04-06-2003 11:44

we hebben gisteren nog ge-bbqed. Was erg lekker. Wel onwijs duur joh. Maar ja, dan hadden we ook wel 1800gr vlees voor 3 personen. Verder ook geen garni erbij. Volgende keer ga ik dat dus echt wel anders aanpakken. Beetje minder vlees, maar dan wel lekkere salades, gepofte aardappels e.d erbij!

Qamra 04-06-2003 12:32

Citaat:

Quiana schreef op 02-06-2003 @ 21:17:
Offtopic:
Tja, als ik twijfel neem ik meestal de spelling
van de meest geloofwaardige persoon
boven me, dus ja..
Ben slecht in spelling en grammatica. Wat je al door had ws. ;)

Offtopic: geeft niet schat, het was maar een grapje ;)

Pietura 09-06-2003 14:06

Zalm!

~lienepien~ 09-06-2003 17:42

vegaburger :)

MissKiss1985 10-06-2003 00:15

8 juni nog gebbqed

ja ik weet het het was super slecht weer, maar had een meeting van de tuningclub (auto's) uiteindelijk een super geslaagde dag met een super lekkere bbq :)


wat ze hadden:

hamburgers,
sate,
kip,
worsten,
frikandellen etc etc e gewoon sla en dergelijke

Vogelvrij 10-06-2003 13:22

Wij hebben gisteren nog gebarbecuet, en ik vind het altijd wel gaaf, hoor!

Ik eet meestal:
hamburger
gemarineerde kip
tropical snitzel

marieke_temp 10-06-2003 21:04

mijn huisgenoten zijn barbecue-verslaafd, zeker 1x in de week als het een beetje mooi weer is..
van de bbq zelf eet ik groeteburgers, courgette, paprika, ananasschijven en aardappels
daarnaast natuurlijk salade met stokbrood (met kruidenboter of satesaus)

skatefamke 10-06-2003 23:56

- veganistische vegaburgers
- maiskolf
- stokbrood met salade
- meestal is er 1 soort saus die ik kan/wil eten -> die dus!
- salade
- fruit

zoiets?

Keyser Saus 11-06-2003 18:04

sorry kBBQ (zo goed als) nooit :o

Lily 15-06-2003 14:48

Hoe steek je een bbq aan zonder zelf ook aangestoken te worden?

Ik geef morgen een mini bbq op mijn balkon, vandaar...

telluriet 15-06-2003 15:44

Citaat:

krokodil schreef op 02-06-2003 @ 15:38:
Scampisatés: al jaren mijn toprecept.

Scampi's ontdooien en pellen. Maak een marinade van olijfolie, veel look, een lepel honing en flink wat hete chilisaus (mag ook verse chilipeper zijn). Leg de scampi's er een paar uur in (in de koelkast!) Af en toe omroeren.
Satés maken met scampis en partjes limoen.
Kort en hevig bakken op de BBQ (of grill).

Heerlijk met volgend sausje: mayonaise met een lepeltje milde currypasta en veel fijngehakte verse basillicum.

Veel succes ermee!!

van dit recept krijg ik zo'n trek :)

MokuMarc 22-06-2003 12:51

Hamburgers, frikadellen, sate, standaard erop

Daarnaast moet je is kibbeling en visticks doen, zeker lekker

Olafant 22-06-2003 16:19

Spareribs, die horen er gewoon bij. Mijn oma maakt altijd een speciale marinade, maar daar weet ik het recept niet van.
Maiskolven natuurlijk, eerst koken, en dan kan je ze zo op de bbq leggen.
En verder saté's, meestal kip dacht ik.
En vaak ook wel karbonades of t-bones. :)

Silver rain 25-06-2003 14:04

Spiesjes met daarop stukjes vlees, tomaat, paprika. En dan nog hamburgers erbij en stokbrood!

StijnSpoortNiet 25-06-2003 21:07

Als het maar van een dood dier komt :)

N*A*Shezbaernon 26-06-2003 20:09

Ik ben gek op maiskolven, en natuurlijk sla ... spiesjes zijn ook erg lekker ... ik heb het niet zo op vlees, en tegenwoordig kan het ook niet omdat ik vegetarisch eet, maar vroeger dus die spiesjes. Yummie.

-x-Kaa-x- 30-06-2003 11:43

Wij bbq'en echt vaak, met zonnig weer zo'n 4x per week. Om 't dan tenminste nog een beetje varierend te maken halen we speciale dingen uit frankrijk. als mn ouders naar frankrijk gaan zorgen ze voor een hele lading merguez worstjes die dan de diepvries in verdwijnen. Zo hebben we thuis dan dus franse worstjes, franse slasaus, bbq-saus enz.
't is gewoon mega lekker :D

Nieni 03-07-2003 20:05

Knakworstjes erop. :D En idd merguez worstjes, dat soort dingen. Thuis bbq-en wij bijna nooit, hoewel we eind augustus wel altijd een buurtbarbecue hebben.... :o
Banaan met chocola idd, maar dat heeft Daantje al helemaal gezegd.
Niet echt orginele dingen, eigenlijk....:D


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.