![]() |
Weekthema: Warm weer, koude maaltijd?
We zijn een beetje actueel, met dit warme weer is het soms lastig kiezen voor een gezonde, geschikte maaltijd die we in dit warme weer willen klaarmaken, en willen eten....
Hebben jullie ideetjes? Posten maar dan!! |
[edit] Scimmia en ik hebben besloten de naam weekthema's niet langer te gebruiken, maar over te schakelen naar 'centrale' thema's omdat sommige thema's het wel verdienen wat langer dan een week centraal te staan... [/edit by murwari]
|
brood met koude schotel
|
Citaat:
je kan er ook nog olijven bij doen... of gewoon meloen, maakt niet uit wat voor een, alle meloenen zijn lekker.... of van die waterijsjes uit zo'n zakje.... van die hele simpele, ik weet niet hoe ze heten..... |
bah ik haat een koude maaltijd, 's avonds moet je gewoon warm eten, hoe warm het ook is :cool:
|
Pastasalade:
Kook pasta en laat die afkoelen. Kook brocollie en laat die een beetje afkoelen Maak een prutje van paprika, brocolli, een paar bosuitjes, chorizo of salami en blokjes kaas naar keuze, mix dat door elkaar met yoghurt en roer dat door de pasta. Breng het op smaak met kruiden naar keuze. Je kunt varieren met de groente of met de soort pasta. Serveer het met stokbrood, ciabatta of turks brood. |
Je hebt van die pastadingen, canneloni heet het.
Dat zijn kleine rolletjes pasta met daarin een vlees(saus), groente, etc. Je maakt het als volgt: Bak vlees, neem bijvoorbeeld gehakt. Je hoeft geen vlees te nemen, da's alleen voor de carnivoren onder ons. ;) groenten, zoals bleekselderij, ui, wat kruiden, paprika, tomaat, meebakken. Dan maak je een lichte saus, met behulp van tomatensaus. Kook de pastabladen. Rol een beetje van het mengsel in elk blad en leg elk rolletje in een ingevette ovenschaal. prik er een prikkertje in, zodat het niet open gaat. Doe daarna de rest van de saus over de canneloni, en zet de schaal in het midden van de oven. Tien minuten in de oven, op 180 graden. Zowel koud als warm te eten. (y) |
Lekker is komkomersoep (omdat je deze zowel warm als koud kan eten.
Komkommersoep -1 ui -2 komkommers -1 prei -1 grote aardappel - bouillon Alle groenten wassen, een in fijne stukken snijden. Boter laten smelten en alle groenten stoven Bouillon in water laten oplossen en dit alles bij de groenten voegen. Doorkoken en mixen |
Citaat:
|
of gewoon een lekkere maaltijdsalade, huzaren of zalm oid, te samen met sla met komkommer, tomaat, geitenkaas, pitjes en olie etc en een lekker pistoletje of stokbrood erbij.
of een blikje zalm kopen, vermengen met ietwat mayonaise en dan lekker op een stokbroodje, of stokbroodje gezond maken. [edit] witlofsalade!] paar stronkjes witlof, appeltjes, augurkjes, ei,cashewnootjes evt banaan, sinaasappel, rozijnen etc. in kleine stukjes snijden, door elkaar schudden, wat yoghurt of slasaus erbij....lekkurrr |
soep (omdat dat lekker is, ook met warm weer en het zout is) met couscous- of pastasalade :) (y)
|
Hmm veel rauwkost...iig dat vind ik erg lekker zeker met warm weer. Een lekkere salade.. hmm *zucht*
|
Rijstsalade:
-koude rijst (wel eerst gekookt ;) ) -tonijn -sla -paprika -tomaat -komkommer -olijven -enz, gewoon ingredienten die je lekker vindt. |
Pastasalade -> koude pasta met allerlei groentjes en een sausje / dressing
Aardappelsalade -> aardappeltjes, mayo, bieslook, tomaat en eitjes |
bbq met vanalles erop en eraan is toch wel de ultieme buiten-eet-maaltijd :)
|
Nou, ik eet nog wel net zo lief warm eten hoor! :p Maar lekkere friutdingen zijn heel lekker in de zomer en aardbeien! (y)
|
Warm weer... FRIS PINTJE!!!!
|
ik vind (heel) pittig eten trouwens heel lekker als het zo warm is
|
Ik heb het ook niet zo op koude maaltijden. Ik zou met warm weer pasta's eten enzo. Gewoon makkelijk macaroni ofzo.
|
Citaat:
|
turks (ga je wel van uit je bek meuren ...)
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:47. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.