![]() |
horeca.....waarom moet je ALTIJD ervaring hebbe?
Ik heb een vraag: als je in de horeca wilt werken, vragen ze echt altijd om ervaring. Maar: hoe kun je ooit ervaring krijgen als ze altijd om ervaring vragen??? Of is een paar keer per week koken, gewoon thuis, ook ervaring???
R |
misscien handig dat je ken tappe?
|
Citaat:
|
Als we het over bijvoorbeeld tappen ofzo hebben --> vrijwilliger bij je sport/studenten/... -vereniging. En in de bediening kun je ook zat ervaring opdoen, in sportverenigingen of studentenverenigingen, of bijvoorbeeld in de mensa.
Maar als niet-student ligt het wel wat lastiger... |
Als ze kunnen kiezen tussen iemand met ervaring of iemand zonder ervaring en die personen zijn voor de rest gelijk, dan lijkt me de keuze logisch. Is wel alleen het geval als ze een keuze hebben. Anders zou ik zeggen stel eens voor om een paar keer proef te draaien, laten zien dat je wel aanleg er voor hebt.
|
Je moet om te gebinnen gewoon in een niet te formele tent gaan werken. Daar vragen ze meestal niet om ervaring. Het is zowieso leuker dan werken in een viersterren restaurant waar alles heel strikt is. Ik ben ook zonder ervaring begonnen en na een tijdje ben je ingewerkt, tappen kun je vrij snel leren.
|
Ik denk niet dat om het tappen gaat, dat is zo te leren.
Maar je het scheelt wel als je 4 borden kan lopen i.p.v. 2 borden, ja een keer maakt het niet zoveel uit maar aangezien je in de horeca zoveel moet lopen, vandaar. Maar als je borden kan lopen en met een plateu kan lopen, dan moet je gewoon zeggen dat je al wat ervaring hebt. |
Ja....tis nou eenmaal makkelijker.
Ik heb best wel geluk gehad dat ik kon beginnen bij dit 4sterrenhotel waar ik nu werk. Ik kon niks en heb daar alles geleerd. Maar ik ben de enige die er nog werkt van de 4 mensen die rond die tijd zijn aangenomen. Maar nu werk ik er ruim een jaar en kan ik feitelijk alles. Mazzel hebben dus..... @ Smin: Er bestaan geen 4-sterrenrestaurants. Er is 1 3sterrenrestaurant in NL en daar hoef je echt niet zonder ervaring aan te komen. Met ervaring en de goede opleiding is het daar nog moeilijk. |
ach, het liefst willen ze iemand van nét 16 met 30 jaar ervaring ;)
das bij alle bedrijven zo, maar onmogelijk uiteraard. sommige bedrijven zullen je er idd op afwijzen, maar er zijn zat bedrijven die je wél aannemen zonder ervaringen. ook wil het wel eens helpen door als afwashulp te beginnen. al gauw krijg je meer te doen en gaan ze je dingen aanleren. maar idd, dingen zoals tappen kan je bij buurt- en sportverenigingen leren. daar heb ik ook geleerd te tappen. enne, veel borden vasthouden kan je thuis oefenen, al weet ik niet of ze daar nou zo onder de indruk van zullen zijn.. |
Citaat:
Als je denkt dat je het kunt kun je je r tropuwens altijd wel doorheen bluffen. Als je maar bereid bent goed en snel te leren. ("ja, tis alweer een jaar of 2 geleden dus ik denk niet dat ik erg veel nog weet..."). Beginnen bij een klein zaakje is inderdaad oook een goede tip. |
jah ik wou in de spoelkeuken werken en toen hadden ze daar niemand nodig. toen vroegen zij aan mij of ik in de bediening wil en dat ze mij dat wel zouden leren hoe het moest. nu ben ik volwaardig horeca medewerker
mazzel hebben of zoals degene hierboven zegt je erdoor bluffen. en gauw bij iemand die je kent bij de horeca alles leren. daar doe je een half uur over denk ik maar dan kan je het nog niet dan moet je nog oefenen. maar dan kan je erdoor heen bluffen. en als het zwart werk is kun je ook gelijk liegen over je leeftijd (bijvoorbeeld je bent 17 dan mag je nog niet tappen in de disco en kan je net zo goed zeggen dat je 18 bent alleen de disco kan in de problemen komen en jij wordt alleen ontslagen) |
Citaat:
|
Citaat:
|
ik heb ook zonder horeca-ervaring bij een restaurant/hotel gesoliciteerd en ben aangenomen als medewerker in de bediening... dus het is idd mogelijk
|
ze vroege aan mij of ik ervaring had. ik zei nee ik heb alleen in een winkel gewerkt en daar broodjes moeten bakken en beleggen..
en hij zei gewoon ok... en ik werd aangenomen :) |
haal dat ALTIJD maar door, want ik de horeca gelegenheden waa rik gewerkt heb hoefde je helemaal geen ervaring te hebben...
punt... |
en wil je ook aan ons verklappen waar dat is geweest
|
Citaat:
|
zeggen dat je ervaring hebt dan val je zeker weten door de mand. wat is daar allemaal geleerd heb toen ik daar de eerste dag kwam werken.
hoe je borden moet stapelen welke hand het dienblad hoe het dienblad welke kan serveren. welke kant afhalen. hoe schenk je bijvoorbeeld het drinken in als het in een flesje zit. en dan is er nog ervaring gewoon dat je het dienblad in balans kan houden dus gewoon zeggen werkt niet |
Je hoeft niet altijd ervaring te hebben.. Maar het is gwn veel handiger dat je het wel hebt want er gaat erg veel tijd in zitten om het je te leren.. Ik werk er nu 3 weken alleen in het weekend en weet nog steeds niet alles.. Je moet zoveel onthouden en dan is het veel handiger als je al wat ervaring hebt..
|
Citaat:
|
JA DAS BEST DOM!!!!!!!!!!!
ERG ME ER OOK AAN. Als er nu al super vaak om mensen met ervaring gevraagd worden,hoe kunnen de mensen zonder ervaring ooit ervaring afleggen? Ik denk dat het gewoon de feit is dat er minder banen vrij zijn.En alleen de beste van de beste worden geplukt. Life sucks! MJ |
Als je in het hoogseizoen gaat solliciteren, dan zoeken ze vaak mensen die de druk aankunnen, dus ervaring zou erg handig zijn.
Als je geen ervaring hebt kan je het misschien in het laagseizoen beginnen. Ik ben zelf ook vorig jaar zonder ervaring in de zomervakantie begonnen, maar begon toen wel helemaal onderaan in de afwas. |
Hmm of je gaat solliciteren in een cafe/kroeg waar je vaak komt. Zelf kom ik elke week in hetzelfde uitgaanscafe, wat overdag een eetcafeetje is. Daar wordt ook personeel gevraagd en aangezien ze mijn kop al vaker hebben gezien... Ik zit erover te denken om daar te gaan solliciteren... En idd als ze zeggen "je hebt geen ervaring" dan kun je zeggen "hoe kan ik nou ooit ervaring krijgen als ik nergens word aangenomen omdat ik geen ervaring heb?" dan staan ze met hun mond vol tanden hoor:D
En ik hoor ook van sommige mensen dat ze in het restaurant van familie werken. Ik neem aan dat familie van je iets makkelijker doet over wel of geen ervaring... |
Ze vragen het idd om strax in overweging te kunnen nemen bij de keuze. Tis lullig, maar ze hebben liever iemand mét ervaring dan zonder. Maar ook ik werk nu in de horeca (ijssalon) en daarvoor nooit gedaan, maar werd gewoon aangenomen, omdat er bijna niemand solliciteerde, dus het was mij (en nog paar mensen, overigens ook zonder ervaring) of niemand.
En je hebt ut snel genoeg onder de knie, maandje twee maanden en de basis dingen doe je als routine... |
Like...duh :D Voor élke baan hebben ze áltijd liever iemand met ervaring, omdat die minder lang ingewerkt hoeven te worden -> goedkoper.
|
natuurlijk is het handig als je ervaring hebt, maar als je een snelle leerling bent dan maakt het geen reet uit denk ik
|
ik heb echt heel weinig ervaring en ben zo aangenomen...
misschien zaten ze wel heel erg op mensen te wachten... |
Ik ga 1 september beginne als leerling kok ben benieuw wat ut wordt......
|
Bij Van der Valk kan je makkelijk solliciteren zonder ervaring.
|
Iets wat in de horeca erg belangrijk is, is initatief tonen, gemotiveerd en enthousiast zijn.
Zelf heb ik ook (nog) geen ervaring in die branche, en stuitte op dezelfde problemen als jij. Ze konden me nergens gebruiken. Toen heb ik op een gegeven moment een stapel open sollicitaties verstuurd. Schrijf een nette brief naar ondernemingen waar het je leuk lijkt om te werken (niet doen bij een hele informele tent), vermeld waarom we juist JOU moeten hebben (ik wil zelf bijv. naar de hotelschool, en wil daarom graag ervaring opdoen, waardoor er wel degelijk motivatie is). Waarschijnlijk krijg je lang niet van iedereen reactie, maar bij mij heeft het gewerkt! Ik had vanmiddag mijn gesprek, en ben aangenomen bij een heel luxe hotel, zonder enige ervaring. Het kan dus wel, als je er ff je best voor wil doen... Succes! |
tuurlijk hebben ze liever iemand met ervaring, maar wanneer je al met je sollicitatie laat zien dat je bereid bent veel inzet te tonen (bijv. door te zeggen dat je eerst wel een paar keer proef wilt draaien, laten merken dat het je echt heel leuk lijkt ed) nemen ze je vaak ook wel aan, zo ging het bij mij tenminste wel, en na het hoogseizoen solliciteren helpt misschien ook wel.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Ik ben vorig jaar ook in een bar/ restaurant/ snackbar op een camping begonnen zonder ervaring. Veel geleerd daar, deze zomer ga ik bij een partycentrum beginnen. Het bedienen zal denk ik wat moeilijker zijn maar dat leer ik hopelijk snel genoeg :confused:
|
Als ze vragen om ervaring, en je hebt het niet, is een antwoord als "nee, maar ik ben wel bereid om die op te doen" altijd wel goed. Als je eerst als afwashulp gaat werken, leer je het restaurant kennen, de mensen, dus kan je ook na een tijdje vragen of je "hogerop" mag komen..
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.