![]() |
Bereiden sla
Hoi,
Mijn moeder werkt vaak hele dagen en het leek mij wel leuk om dan een keer eten te maken. Piepers bakken kan ik wel. En schnitzel bakken ook. Maar hoe bereid je de sla? Wij maken het volgens mij met mayonaise als saus. En ei enz erdoorheen. Maar was ik dan eerst de sla, en dan bladeren loshalen en in stukjes snijden? |
Eerst bladeren loshalen en in stukjes snijden, daarna afspoelen. Als dressing kun je beter olijflolie en azijn nemen. Dat is beter (en lekkerder) dan die vettige mayonaise. Daar wordt je alleen maar dik van en krijg je pukkels van. En dan lekker een tomaatje, stukje komkommer en een eitje als je wilt.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
alleen ijsbergsla moet je snijden
gewone 'krop sla' kan je beter scheuren en dan in een bak/slaschoonmaakding/afwasbak doen met water en zout (dat maakt schoon) sladressing (zoals ik hem lekker vind:p): -azijn -olie -ui -mosterd -peper -zout |
geen saus op mijn sla, dat vind ik enorm ranzig, sla hoort knapperig niet ondar allemaal saus.
ijsbergsla, buitenste blaadjes erag, snijden, het middelste eruit (het geelere gedeelte, dat is minder lekker), blokjes feta erdoor, tomaat, rode paprika, groene en zwarte olijven en blikje tonijn lekker doch simpel |
je gaat naar de Albert Heijn je gaat kijken bij de gekoelde groente dan zie je allemaal soorten sla, dan neem je de bos sla ofzo ( het lijkt op normale blaadjes ) dan koop je ook nog 3 tomaten en 1 komkommer en feta en olijven en olijf-olie.
dan ga je naar huis dan pak je een kom gooi je de sla in en dan snij je de tomaten en komkommer en dan doe je die erbij, beetje husselen en dan olijfolie en olijven en feta kaas erbij weer husselen en dat kun je lekker eten bij Pasta of wat dan ook |
als ikke sla maak dan gooi ikke alles dr doorheen waar ikke dan zin in heb
tis altijd lekker (Y) |
Citaat:
|
je het boter sla, en je hebt ijsbergsla... en nog veel meer maar ik zou het maar bij deze twee houden
ijsbergsla hoef je niet te wassen, je kan hem door midden snijden en het bitterste stukje er uit snijden, verder snijdje de sla verder in reepjes en doet het in een bak boter sla pluk je gewoon de blaadjes af, op een gegeven moment worden de blaadjes geel, die zijn niet zo lekker, die kan je ook beter weggooien. Verder moet je de sla nog wassen want er zit nog zand en zo tussen. Laten uitlekken, in sla centrifuge (he hoe schrijf je dat?) en daarna gewoon in bak doen. Verder kan je de sla aankleden met wat je lekker vind: -tomaat, -komkommer, -feta -pijnboompitjes bakken, -uien -paprika -gekookt ei enz. Verder is de dressing van groot belang ;) Je kan een basis van olie (2/3), azijn (1/3) en mosterd + mayo nemen plus nog peper en zout, evt, schepje suiker als je hem te zuur vind. Je kan ook iets met kwark, of yoghert als basis nemen, en daar gooi je nog wat ingredienten bij die ik hierboven heb genoemd. Wat ik persoonlijk ook lekker vind is knoflook in je dressing, maar daar van stink je wel uit je bek.;) En bieslook is ook lekker. Veel succes |
een erg lekkere dressing is ook wel:
- knoflook(poeder) - mayonaise - beetje aanlengen met water of: - mayonaise - uitjesdressing - aanlengen met water de eerste is een beetje pittig, de tweede gewoon erg lekker :p hoe je de sla moet bereiden staat al uitgelegd :) |
Citaat:
Als ik sla maak, snijd ik de (ijsberg)sla in reepjes en daarna ga ik het pas wassen. (meestal 2x wassen) De volgorde van eerst wassen of later pas maakt toch niets uit?? :confused: Azijn, olijfolie en balsemico in slabak doen en door elkaar roeren + beetje zout en peper. Soms gedroogde tomaatjes erdoor of van die kleine tomaatjes en komkommer. Reepjes sla bij de 'saus' doen in kleine beetjes zodat de saus helemaal opgenomen wordt door de sla. Klaar. :) |
Een beetje slasaus in combinatie met wat ketchup is ook erg lekker door de sla. En uiteraard tomaat, komkommer, augurk, ui, ei etc.
|
Citaat:
Nee, ijsbersla hoef je niet persee te wassen....de sla zit zo dicht op elkaar, kan geen beest of zand bijkomen, alleen als je vuiligheid ziet zitten was ik het... |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.