![]() |
moet maandag a.s. naar een sollicitatiegesprek, waar moet ik op letten?!
Ik ga soliciteren in een eetcafe en heb weinig ervaring in de horeca. Heeft iemand goeie tips voor me? Waar moet ik op letten?
THX, beesje |
zorg dat je er fatsoenlijk uitziet, kom spontaan en enthousiast over, zeg dat je makkelijk kan leren en stress bestendigd bent. (y)
|
Zeg ook niet dat je ervaring hebt als je dat niet hebt want daar komen ze toch wel achter.
Kom natuurlijk op tijd en wees eerlijk, wat voor vragen het ook zijn. Je kan wel zeggen dat je snel leert en stress bestendig bent maar als je aangenomen bent en je bent dat toch niet dan komen ze daar toch wel achter en sta je nog meer voor lul. Wees gewoon eerlijk en probeer negatieve dingen om te buigen naar positieve dingen.. Bijvoorbeeld: Je hebt nog niet zoveel ervaring maar je leert snel en graag (als dat natuurlijk zo is)... Verder gewoon jezelf zijn en je vooral niet druk maken... Komt allemaal goed! Veel succes!!! |
bedankt 2 mensen die de moeite hebben gedaan om te reageren...morgen is het geprek...post dan wel hoe het gegaan is.
groetjes |
Citaat:
|
Citaat:
doei doei |
spannend!!!
|
jeej, ik kan vandaag om 5 uur beginnen :) om alvast in te werken. De eigenaar zei dat het wel "onder voorbehoud" is: als ik niet beval vlieg ik er alsnog uit, maargoed ik zal dus echt mn best doen om alles goed te doen. en ik verdien 5 euro, jeej! Alleen zijn de werktijden af en toe wel aan de late kant. Zo kan het gebeuren dat ik er moet werken tot 1.00 uur, als het dan nog druk is, ik weet dan alleen niet hoe ik weer thuis kom, nachtbus? ik post morgen wel hoe het gegaan is...
beesje |
Citaat:
En ach ik zal meer niet zeggendat je als 17 jarige maar tot 11 uur 's avonds mag werken |
ga niet kotsen
ga je baas niet uitschelden geen harde scheten laten niet in je neus peuteren enz |
Citaat:
|
probeer nu in je proeftijd ook je collega's te vriend te houden. dat werkt ook wel mee... ;)
idd, ook tijdens je werk 'fatsoenlijke' kleren dragen en beleefd blijven tegen je klanten. als hij (je baas ziet) dat je dat uit jezelf doet zal hij je al sneller houden. dus ook niet met een chagerijnig gezicht daar staan :D liefs, wen |
nou ik was dus ff aan het inwerken, 5 uurtjes, en ik moet toegeven dat het best vermoeiend is dat serveren, ik moet niet alleen serveren, maar ook allemaal dingen weten over het menu, en in welke volgorde maaltijden op te dienen, en hoe 3-5 borden in een hand te houden! en ook dat toneelspelen tegenover klanten aiaiai...wel ff 25 euro tijdens het inwerken, best wel chill... alleen zegt die eigenaar dat hij me wel belt als het weer druk wordt, maar ik heb zo het gevoel dat dat wel weken kan duren ofzo. ben in ieder geval een ervaring rijker en ik kan eindelijk zeggen dat ik horeca ervaring heb. Nu zal ik de vrouw van de ijsjes winkel bellen of ik daar nog kan werken...
beesje |
Citaat:
ik heb dat ook een keer gehad ik ging bij v&d werken in t restaurant en na 3 uur werken op mn eerste avond had ik al zoiets van nej ik doe t niet dit werkt nie dit ga ik niet volhouden.. vond het wel te lullig maar het was echt zwaar vond ik... (en kreeg al t kutwerk :P) ben achteraf blij dat ik dat meteen heb gezegd want had t ech tnie lang volgehouden |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.