![]() |
Wokken?
Wat is wokken nou precies? :o
Waarom moet alles in een speciale, supervage 'pan' terwijl het ook heel anders kan? Ik vat er niks van... :) :confused: |
Citaat:
Wat valt er eigenlijk niet aan te snappen...? 't is toch gewoon een manier van eten bereiden, net als dat je dingen kookt, grillt, stooft, bakt, enz. |
Citaat:
|
Citaat:
wokken is gewoon chil, want je begint met olie waar je ff een paar dingetjes look in laat bakken voor de smaak, die haal je er dan weer uit. dan laat je in die olie je vlees(vervanger) goudbruin worden. Vervolgens mieter je gewoon al je groenten er bij, en roeren maar. Tomaat, ui, prei, champion, weet ik het. Ze noemen het ook wel roerbakken. Dan kan je nog kiezen de rijst/pasta er ook door heen te bakken, doen we soms. En als je dat niet durft of kan, kun je altijd nog popcorn maken. |
okeej laat mij wokken even uitleggen, want wat hier boven allemaal staat slaat niet echt ergens op. Ten eerste kan bijna niemand in Nederland wokken, omdat ze geen goede wok hebben en geen wokbrander in huis hebben. Een wokpan verdeeld de hitte heel erg goed over de pan en wordt heel erg heet als je hem op een wokbrander gebruikt (groot vuur langs zijkant (slaat helemaal om de pan heen) en in het midden van de brander komt ook vuur uit). Om dat die pan zo heet wordt wordt het vlees/ de groente erg snel gaar en behoudt ze veel meer goede stoffen (vitamines etc.) dan als je het in een normale pan zou bakken.
Laten wij thuis nou een wokbrander hebben :p hehe, neej maar doordie brander kan je dus echt wat met wokken doen, als je dat niet hebt kun je gewoon niet goed wokken. Maar jah laat heel Nederland maar denken dat ze lekker aant wokken zijn (y), omdat ze een wokpan hebben. |
kvin ut goor
laat de rest van mijn gezin er nou dol op zijn :( |
Citaat:
En B) die wokken die je op tv wel eens ziet stellen echt niks voor, die zijn veel te klein. Loop eens een Chinese supermarkt binnen, daar kan je veel betere krijgen. |
Citaat:
B: dat weet ik :) |
Citaat:
Ik kan prima wokken met een wok zonder wokbrander. Dat mijn post 'helemaal nergens op slaat' enkel en alleen omdat ik geen wokbrander heb slaat iig nergens op. Dan is het maar half goed, maar 'nergens op slaan' is weer het andere uiterste. |
Ik geloof dat ik toch maar anti-wok blijf.
Straks doe je het nog verkeerd... :eek: ;) Iedereen in ieder geval bedankt voor alle reacties! :) |
Citaat:
En bovendien in alle (goede) Chinese restaurants hebben ze wel goede woks en wokbranders. De Chinezen die thuis wokken (en ook de rest van NL) gebruiken gewoon het fornuis :). |
Citaat:
bij ons in het Wok restaurant (mr. Wok) doen ze dat iig wel. |
Erm... ik ben een chinees en mijn vader is kok? :rolleyes:
Niet alles hoeft gekookt te worden. |
Wokken is zo supermakkelijk...het is echt iets voor totale keuken-n00bs.
|
Citaat:
Daarom doet 'iedereen' het ook. Simpel en toch erg lekker. Wij hebben ook een wokbrander thuis, en daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt ja :) |
Ik vind wokken het lekkerst.
In een wok kun je bijna alles maken en het is ook nog eens supermakkelijk :) Ik wok bijna al mijn eten :) wokken is wel een raar woord :eek: |
Citaat:
Dan denk je thuis... pfff klein ding. |
Wat Steve zei: eerst even koken, doen ze bij ons in het restaurant ook.
alles wordt eerst even 1 min. gekookt, en dan een minuut of 2 super heet gewokt. je hebt trouwens behoorlijk wat manieren van wokken, dus wat steve zei is niet fout, je hebt gewoon verschillende wokmanieren. |
Citaat:
|
Een wok is ideaal voor het roerbakken van groenten (en evt. vlees mocht je daarvoor willen gaan). Dat staat los van het feit of je een correcte wok en/of brander hebt, hoewel ik best wil geloven dat het daarin stukken beter gaat.
Geroerbakte groenten zijn hoe dan ook (brander of niet) gezonder en (imho) smakelijker dan gekookte. Makkelijker ook voor het maken van nasi, bami, mie of pasta omdat de groenten niet druipen van het vocht en je de rijst (of equivalent) er zo bij kan gooien. Zonder knoeien hoezee. |
Citaat:
|
Citaat:
:D |
Citaat:
|
Citaat:
Ik heb iets tegen dat wok :p |
Typerend aan wokken is de hoge temperatuur. Een flinke gietijzeren pan (de wok) wil dan nog wel eens helpen..
En NIET in olijfolie wokken, tenzij je graag kankerverwekkende stoffen tot je neemt. Boven de 180 graden Celsius ontstaan die in olijfolie. Friteren met olijfolie is ook niet echt slim dus. |
wat voor olie wel dan? :confused:
|
zonnebloemolie
|
Citaat:
|
http://www.odin.nl/nl/nieuws/shownieuws.asp?nwsid=129
De exacte reactie moet ik je schuldig blijven, aangezien ik die dingen nooit onthoud als meneer van Kralingen die mij vertelt.. |
je hebt ook speciale wokolie van Cominex...
|
ik heb het 1 keer gedaan, maar het was verschrikkelijk. Ben er een week ziek van geweest (n)
|
Citaat:
wij hebben thuis bijvoorbeeld zowel een wokpan als een wokbrander. Bovendien worden ontzettend veel keukens tegenwoordig voorzien van wokbranders. Moet je eens een keukencentrum in lopen; zie je ze volop! ennuh, wokken is echt heeeeerlijk! :) |
hoi
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.