SisterOfMercy |
09-08-2003 19:39 |
Jaja, veilig.
Het overgrote deel van die dingen zit erin om iets makkelijker te kunnen maken of bijvoorbeeld de smaak te versterken.
In bijna alles zit E621, natriumglutaminaat, wat niet schadelijk is in kleine doses.. Maar omdat het bijna overal inzit.. tsja.. Ook een typische smaak, die je heel erg gaat herkennen. Je proeft niet meer de originele ingredienten, maar de E621.
Bij de smerigste toetjes van Nederland, mona, moet je ook niet verwachten dat je framboos proeft. Gewoon een of andere smaakstof, die ook nog eens erg smerig is.
Er zijn van die boekjes te koop, bij de slegte bijvoorbeeld, wat een soort naslagwerkje is voor E nummers. Eerst wordt uitgelegd bij welke bewerkingen welke soort stoffen gebruikt worden. Dan komt de lijst met E nummers, met daarin wat informatie over die E nummers. De naam, etc, toepassingsgebied. Een aantal zijn ook wettelijk niet meer toegestaan. Ook staat er bij of je ze het beste kunt vermijden of niet. Een aantal stoffen wordt er namelijk van verdacht bepaalde aandoeningen te kunnen veroorzaken.
Nu zal je zeggen: "anders zal het toch wel verboden zijn?".. Nou, iedere dag wordt er weer iets ontdekt, en de mensen die het uiteindelijk verbieden kan het over het algemeen niet zoveel schelen. Het is toch geld wat het kost, dus dan proberen ze het zo lang mogelijk uit te stellen. (Kijk maar naar het verleden)..
|