![]() |
als suiker zo goed conserveerd waarom conserveerd het je tanden dan niet
ik vind dit echt een dilemma :D
|
suiker conserveert goed?
|
Het consumeert je tanden namelijk :D
|
zout conserveert wel (wacht op tandpasta met zout :P)
|
Er bestaat wel tandpasta met kruiden, maar lekker is anders kan ik je vertellen.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
suiker conserveert goed idd, (denk aan jam)
en ik zou ook wel willen dat het mijn tanden behield... maar helaas het is ons niet gegund :) (ok hier heb je niks aan maarja) |
Ik dacht " er komt iemand met een geweldig antwoord op mijn tergende vragstuk" maar helaas ik krijg alleen zinloos geblaat.
|
Citaat:
Suiker conserveert goed, omdat het in behoorlijke hoeveelheden het leven van bacteriën onmogelijk maakt. Suiker tast het glazuur van je tanden aan, dat heeft niets met bacteriën te maken. |
Citaat:
|
Citaat:
Ik bedoelde alleen maar dat het conserveren van bijv. fruit m.b.v. suiker een heel ander proces is. Je tanden kun je niet beschermen door de osmotische waarde te verhogen, want dat kan eenvoudigweg niet. Tenzij je preitanden hebt. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:04. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.