Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Lichaam & Gezondheid (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   als suiker zo goed conserveerd waarom conserveerd het je tanden dan niet (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=593492)

b-z 09-09-2003 08:15

als suiker zo goed conserveerd waarom conserveerd het je tanden dan niet
 
ik vind dit echt een dilemma :D

Andijvie 09-09-2003 09:49

suiker conserveert goed?

Morridin 09-09-2003 10:29

Het consumeert je tanden namelijk :D

Qimm 09-09-2003 10:31

zout conserveert wel (wacht op tandpasta met zout :P)

Waldkrieger 09-09-2003 10:37

Er bestaat wel tandpasta met kruiden, maar lekker is anders kan ik je vertellen.

Andijvie 09-09-2003 10:54

Citaat:

Waldkrieger schreef op 09-09-2003 @ 11:37:
Er bestaat wel tandpasta met kruiden, maar lekker is anders kan ik je vertellen.
parodontax is best lekker hoor... even wennen misschien...

Andijvie 09-09-2003 10:55

Citaat:

Qimm schreef op 09-09-2003 @ 11:31:
zout conserveert wel (wacht op tandpasta met zout :P)
Dat bestaat allang :) Ook als je geen tandpasta hebt en je wil toch je tanden poetsen moet je dat met een beetje zout doen; 't schuurt ze voorzichtig schoon en houdt ze goed.

beestje 09-09-2003 11:36

suiker conserveert goed idd, (denk aan jam)

en ik zou ook wel willen dat het mijn tanden behield... maar helaas het is ons niet gegund :)

(ok hier heb je niks aan maarja)

b-z 10-09-2003 14:14

Ik dacht " er komt iemand met een geweldig antwoord op mijn tergende vragstuk" maar helaas ik krijg alleen zinloos geblaat.

Para! 10-09-2003 15:44

Citaat:

b-z schreef op 10-09-2003 @ 15:14:
Ik dacht " er komt iemand met een geweldig antwoord op mijn tergende vragstuk" maar helaas ik krijg alleen zinloos geblaat.
Het is ook niet zo'n heel slimme vraag.

Suiker conserveert goed, omdat het in behoorlijke hoeveelheden het leven van bacteriën onmogelijk maakt.
Suiker tast het glazuur van je tanden aan, dat heeft niets met bacteriën te maken.

Chimera 10-09-2003 20:13

Citaat:

Para! schreef op 10-09-2003 @ 16:44:

Suiker tast het glazuur van je tanden aan, dat heeft niets met bacteriën te maken.

Euh, jawel. Suiker tast je tanden niet aan. Bacterieen in je mond zetten suiker om in zuren die je tanden aantasten.

Para! 10-09-2003 20:33

Citaat:

Chimera schreef op 10-09-2003 @ 21:13:
Euh, jawel. Suiker tast je tanden niet aan. Bacterieen in je mond zetten suiker om in zuren die je tanden aantasten.
Ga het nou niet zitten verpesten, sufkut. :o

Ik bedoelde alleen maar dat het conserveren van bijv. fruit m.b.v. suiker een heel ander proces is. Je tanden kun je niet beschermen door de osmotische waarde te verhogen, want dat kan eenvoudigweg niet. Tenzij je preitanden hebt.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.