![]() |
spekkoek :)
mn opa had er vroeger n rijmpje over en al die jaren vroeg ik me af wat dat toch was spekkoek..
en een tijd geleden zag ik het in een buitenlands winkeltje echt jummie jummie!!! :) |
Ik heb het nog nooit gegeten, maar het ziet er best wel lekker uit.
Waar smaakt het eigenlijk naar? |
Dat is echt VET lekker!
Dat kan je bij ons bij de Vomar gewoon kopen... hmmm, echt goddelijk gewoon |
mijn oma maakt het weleens. ik vind het heel lekker maar het vult wel heel snel
|
Dat is lekker; heel apart.
|
Mijn tante maakt het weleens, onwijs lekker.. (y)
|
Wat moet ik me voorstellen bij spekkoek?
|
Citaat:
Al heel lang niet meer gegeten, dus ik weet niet meer wat ik er van vond :p maar ik vond het iig niet vies:) |
me indo-oma maakt het altijd zelf :D ben er helemaal verslaafd aan :P
|
jah waar word t eigenlijk precies van gemaakt?? dat vraag ik me af... anyway tis echt heeeeeeel lekker echt goddelijk idd!!
|
Nog nooit geproefd eigenlijk en ook nog nooit van gehoord.
|
dat is egt super lekker!!! hier kan je het gewoon in de supermarkt kopen
|
mijn oma maakt vaag roze met groen :) :)
|
Jaa dat is lekker!
Weet iemand het recept?? :cool: |
Spekkoek is een koek gemaakt van opeengestapelde laagjes roti, geloof ik. Muh wij kopen 't gewoon altijd bij de tokoh.
Maar als je 't toch koopt, koop dan wel goede en verse, want dat maakt zoveel verschil. En het is belangrijk dat de laagjes zo dun mogelijk zijn. http://www.pasar-malam.com/toko/spekkoek.jpg |
Oeh ja, dat is lekker... dat wil ik weer eens hebben :)
|
Citaat:
|
Ranzig, mierzoet gewoon
|
Citaat:
|
Roti is brood, maar ook deeg.
En spekkoek is lekker idd. Gelukkig mag ik hier al m'n hele leven van genieten, zelfgemaakte is lekkerder, maar die van de vomar is ook zeker goed te eten. Meest voorkomende kleuren zijn wit-bruin maar je kan het alle kleuren van de regenboog maken in principe. |
Ik koop wel es spekkoek bij een surinaamse broodjes zaak in R'dam.Echt heel erg lekker. Het heeft iets speculazerigs vind ik, en het vult echt ontzettend. Ik eet het altijd laagje voor laagje op, want dan doe ik er lekker lang mee :)
|
jah vult idd erg
maar is zooooo lekker :) hier kun je het volgens mij niet in de supermarkt kopen (heb het nog nergens gezien tenminste) zelf maken lijkt me wel moeilijk zulke dunne laagjes :s ze zijn hier trowuens wel duur zon klein puntje kost 1euro :eek: |
Het smaakt naar een soort van peperkoek, maar dan toch ook weer anders..Ik vind het eigenlijk ook best wel lekker:o Heb het 1xtje gehad
|
recept dervoor :o :
Ingrediënten 100 gram bloem 10 eieren 500 gram boter 250 gram basterdsuiker 10 theelepels kaneel 5 theelepels anijs 3 theelepels nootmuskaat 3 theelepels nagelgruis 3 theelepels gemalen kardamom 2 eetlepels koffieroom 5 theelepels vanillesuiker zout Bereiding Roer de boter met de vanillesuiker en de helft van de basterdsuiker tot een glanzende massa. Scheid de eieren in dooiers en eiwit; klop de dooiers schuimig met het restant van de suiker en klop daarna het eiwit stijf. Roer vervolgens het botermengsel luchtig door elkaar met het geklopte eiwit en de schuimig geroerde eidooiers. Zeef er de bloem en het zout doorheen en schep het met de room nogmaals goed om en om. Verdeel dit beslag over 2 kommen in gelijke hoeveelheden. Voeg aan een kom de kruiden toe. Dit beslag wordt beige-bruin, het andere blijft lichtgeel. Boter een springvorm van ongeveer 27 cm doorsnee goed in. Schep hierin een dun laagje van het lichte beslag. Schuif de vorm op het bovenste rooster onder de grill, die op zijn hoogste stand moet worden gesteld. Als het beslag gaar is, wat na enkele minuten het geval is, wordt eenzelfde dun laagje van het "bruine" beslag op de gare laag aangebracht. Deze handeling herhalen tot al het beslag op is. Nadat 5 á 6 laagjes zijn aangebracht moet de springvorm op het lagere rooster worden gezet. De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is. ===== *bron* hmmz...kmis alleen koekkruiden in dit recept :S dus of ie egt zow superlekker word weet ik niet... :| |
Citaat:
|
Citaat:
|
Oh, heerlijk. Dat hebben we nou niet vaak. Maar het is wel enorm lekker! :)
|
niet lekker
|
heel lekker!! vooral gifgroene is VET!! :rolleyes:
maar moet geen 2 grote stukjes eten want dan wordt je wel misselijk :rolleyes: |
jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y) jum jum jum (y)
|
Is inderdaad erg lekker, laatst van een studiegenootje gekregen toen we in toko waren. Erg lekker!! En het vult ontzettend!
|
Je moet altijd meerdere soorten spekkoek proberen, sommigen zijn gewoon mierzoet, hartstikke droog en brokkelt uitelkaar...
Ik eet het af en toe (de toko waar het lekker is, is nogal ver fietsen), is wel lekker. |
Citaat:
|
De familie van m'n moeders kant is indisch, en mijn oma maakt dat vaak. Is heerlijk ja.
|
Ha, zaterdag (n.a.v. deze topic en de zin in spekkoek die ik daardoor kreeg:p ) een stuk spekkoek gehaald! 1.14 voor zo'n klein stukje, GRMBL.. Maar het was wel lekker:p
|
M'n moeder kan heel goed koken en bakken, en ik heb net gevraagd of ze het een keertje wilde maken. Ze zei dat ze er wel een recept van had, duss dat moet wel lukken. :D
|
jah ik had t vorige week ook gehaald en vind t zo lekker dat ik t 2 stukken op eet waardoor ik vervolgens echt bom en bomvol zit (t vult echt keierg vind ik)
maar goed wel 1 euro voor zon klein stukje! maarre waar smaken die andere kleuren naar dan? vind ze er niet ech lekker uitzien door die felle kleur! |
Citaat:
|
Citaat:
Trouwens waarom je er zo snel vol van raakt, er zitten 2 pakkies boter verwerkt in 1 cake :D |
ow en daarom word je er zeker ook zo dik van :P
nie echt goed nl 2 pakjes boter maar goed 2 van die kleine puntjes die je hier dan voor 1 euro per stuk koop is echt maximum voor mij dus dan valt 2euro wel weer mee :P mar zoveel kleurstoffen is ook niet gezond toch??? (in die gekleurde bedoel ik he) |
Erg lekker ja.
Ik heb het nog eens samen met mijn broer gemaakt, alleen ik had niet fijn genoeg gemalen, dus er zaten hier en daar wel wat stukjes in. :o |
De smaken en kleuren worden hier in europa gewoon met kleur en smaakstoffen gedaan.
En het is ook niet de bedoeling dat je het elke dag eet ofzo, het mag dan wel enigzins smaken als speculaas maar het wordt toch echt niet gebruikt als speculaas in Nederland. En er worden altijd hele dunnen plakjes van gesneden(dus wat je voor 1 euro bij de vomar koopt is niet een normale plak) en dan ben je dus niet na 2 plakken vol. |
Lekkah! :o
|
Citaat:
|
nou de mensen die het kennen vinden het wel lekker zie ik :)
kdacht al dat k de enige was die dat kende :P |
Die van mijn oma is het lekkerst! :p
|
Citaat:
Mn moeder maakt het weleens en t is echt superrrlekker! Wisten jullie trouwens dat je spekkoek laagje voor laagje ''hoort'' te eten? Dus laagje voor laagje eraf trekken en niet in je mond moet proppen, zoals ze bij mij in de familie deden. Dit komt omdat het zoveel werk kost om het te maken. Je moet t ook laagje voor laagje in de oven doen als je t klaarmaakt... |
Yum! :)
Ben half-Indonesisch, dus 'k eet het wel regelmatig... |
tis ook veel lekkerder laagje voor laagje want als je het zo in je mond propt (gulzig omdat het zo lekker is :P ) dan zit je meteen vol en dan smaakt het eigenlijk helemaal niet zo lekker....
maar moet je dat echt laagje voor laagje in de oven doen??? |
oh dat is zo heerlijk (y)
alleen jammer dat het zo ontzettend lang duurt om te maken, want dan zou ik het best eens willen maken, zelf dus. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:01. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.