Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Centraal thema: Een-pans gerechten (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=641764)

murwari 26-10-2003 12:37

Centraal thema: Een-pans gerechten
 
Lekker makkelijke gerechten die in een pannetje kunnen worden klaargemaakt. Een-pans gerechten, wie maakt ze, welke vind je het lekkerst, welke zijn moeilijk te maken en welke net erg makkelijk?

Jouw ervaringen, en ja zeg eens hoeveel pannen gebruik je stiekem?:p

mandarijn 26-10-2003 13:58

als ik kook red ik het nooit met 1pas... het worden er meestal 2 en/of een ovenschaal:)

funkypunk 26-10-2003 14:25

gebruikt er toch vaak twee, makkelijkste pasta en saus
een lekker eenpans gerecht
uien/champignons/tomaat/courgette/knoflook (groente die je lekker vindt) in een pas bakken met spekblokjes + aardappels die gebakken kunnen worden, als het allemaal min of meer gaar is doe je er 1 of meerdere eieren door (blijven roeren) en eventueel kaar (plakjes/geraspt) en kruiden
zorg er wel voor dat alles gaar is

Nona 26-10-2003 14:29

Ik heb laats bij een vriendin gegeten die een jaar au-pair in Engeland gewerkt heeft. Ze heeft iets gekookt dat heel Engels is blijkbaar met vlees en groenten. Dat ging allemaal in één pan. Ze had er ook nog salade en aardappelpuree los bij gemaakt, maar dat terzijde.

Ik vond dat echt heel lekker (ik ga daar vaker eten :D ), net als de meeste dingen die gewoon uit één pannetje komen.

Ik heb trouwens het idee dat je voor alles wel meerdere pannetjes of schaaltjes nodig hebt, maar als het allemaal in 1 pan belandt zie ik het als eenpansgerecht. :)

Daantje_0705 26-10-2003 15:45

Paella uit zo'n pak van knorr is een eenpansgerecht, makkelijk om te maken, kost niet heel veel tijd en is echt heel lekker. Als je nog minder tijd wilt besteden kan je ook een zak paella halen uit de diepvries bij de Lidl, heel lekker, zit vrij veel vis in maar is vrij flauw gekruid.

[CP]Grinttegel 26-10-2003 23:41

Als je een beetje handig bent kun je ook macaroni in 1 pan maken :)

azaziël 27-10-2003 06:46

Citaat:

[CP]Grinttegel schreef op 27-10-2003 @ 00:41:
Als je een beetje handig bent kun je ook macaroni in 1 pan maken :)
hoe wil je de macaroni koken, afgieten en het gehakt rulbakken (of ander vlees) in 1 pan? (tenzij je vegetarische macaroni maakt natuurlijk...)

[CP]Grinttegel 27-10-2003 07:31

Citaat:

azaziël schreef op 27-10-2003 @ 07:46:
hoe wil je de macaroni koken, afgieten en het gehakt rulbakken (of ander vlees) in 1 pan? (tenzij je vegetarische macaroni maakt natuurlijk...)
Eerst de macaroni koken, vervolgens in een vergiet pleuren en uit laten lekken. Dan bak je in dezelfde pan het gehakt en de groenten, dan pleur je de tomatenprut erbij, als dat goed heet is gooi je de macaroni er weer bij.

N.B.

De macaroni word weer warm door de saus maar verbrandt niet ofzo, en het is nog verrekte lekker ook ;)

azaziël 27-10-2003 11:49

Citaat:

[CP]Grinttegel schreef op 27-10-2003 @ 08:31:
Eerst de macaroni koken, vervolgens in een vergiet pleuren en uit laten lekken. Dan bak je in dezelfde pan het gehakt en de groenten, dan pleur je de tomatenprut erbij, als dat goed heet is gooi je de macaroni er weer bij.

N.B.

De macaroni word weer warm door de saus maar verbrandt niet ofzo, en het is nog verrekte lekker ook ;)

*doh* :D

funkypunk 27-10-2003 23:15

maar dan gebruik je een vergiet, ook pan ding van plastic met gaatjes :o
nog steeds boel afwas

[CP]Grinttegel 28-10-2003 11:57

Citaat:

funkypunk schreef op 28-10-2003 @ 00:15:
maar dan gebruik je een vergiet, ook pan ding van plastic met gaatjes :o
nog steeds boel afwas

Dude, fftjes met de borstel erdoor heen en klaar is piet. Er heeft toch alleen maar pasta ingezeten.

ne0 31-10-2003 01:27

zulke zakken met aardappelschotel van de edah. zit in zown blauwe zak, en je hebt daar verschillende smaken van:
- hollandse aardappelschotel (aardappelschijfjes met uien, mager rookspek, en champignons)
- griekse aardappelschotel (aardappelpartjes met gyrosvlees, courgette, en paprika)
- javaanse aardappelschotel (aardappelpartjes met schil, bamboescheutjes, kipfilet, peultjes, rode paprika, en zwarte champignons)
- hongaarse aardappelschotel (aardappelpartjes met rundvlees, ui, doperwtjes, broccoli, groene en rode paprika)

je hebt hier dus maar 1 pan bij nodig, enje kan er eventueel ook nog extra vlees ofzow bij bakken als je dat nodig vind :) meestal duurt et bij 1 zown zak 10-15 minuten totdat et klaar is :o
ik vind de hollandse het lekkerste :D

azaziël 31-10-2003 06:57

Citaat:

ne0 schreef op 31-10-2003 @ 02:27:
zulke zakken met aardappelschotel van de edah.
van Aviko dus, je kunt ze toevallig ook bij de Edah kopen...

ne0 31-10-2003 13:18

Citaat:

azaziël schreef op 31-10-2003 @ 07:57:
van Aviko dus, je kunt ze toevallig ook bij de Edah kopen...
mja dat bedoel ik ook :P kon alleen ff nie op et merk komen...

Auntie M 03-11-2003 10:13

hm dan vind ik die zakken van iglo lekkerder...vooral de zalm met tagliatelli en spinazie (y)


maaruh zelf 1 pansgerechten inelkaar prutsen met alleen 1 pan gaat echt niet.

Wat ik nog kan aanbevelen is een hartige taart (...is weer eens wat anders)

marieke_temp 04-11-2003 09:34

(stiekem met 2 pannen, behalve als je aardappels in een wok kookt...)
kort gekookte aardappels in stukjes
wok op het vuur
aardappels + broccoli + worteltjes + courgette + paprika + champignons (eigenlijk alle groenten die je toevallig lekker vindt) + kastanjes = lekker

Daantje_0705 07-11-2003 16:29

Macaroni met ham en kaas:
- kook de macaroni gaar
- haal de pan van het vuur en giet de macaroni af
- roer een blikje tomatenpuree door de macaroni
- roer een pakje hamblokjes en een pakje gemalen kaas door de macaroni
- zet de macaroni weer op het vuur en zorg ervoor dat het goed warm is.
- eventueel kan je er een salade bij maken of je kan ook groente warm maken nadat de macaroni gekookt is. Je kookt dan eerst de macaroni, die haal je van je gaspit af, dan kook je groente, die wikkel je in een handdoek om het warm te houden en daarna warm je de macaroni op.

ne0 07-11-2003 20:04

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 07-11-2003 @ 17:29:
Macaroni met ham en kaas:
- kook de macaroni gaar
- haal de pan van het vuur en giet de macaroni af
- roer een blikje tomatenpuree door de macaroni
- roer een pakje hamblokjes en een pakje gemalen kaas door de macaroni
- zet de macaroni weer op het vuur en zorg ervoor dat het goed warm is.
- eventueel kan je er een salade bij maken of je kan ook groente warm maken nadat de macaroni gekookt is. Je kookt dan eerst de macaroni, die haal je van je gaspit af, dan kook je groente, die wikkel je in een handdoek om het warm te houden en daarna warm je de macaroni op.

mijn ex maakte altijd iets heel smerigs, deed ie spaghetti koken, en dan blikje tomatenpuree der door, + van die blokjes smac (hoe dat ook heet) en da wast dan :| vonk zow smerig...

ne0 07-11-2003 20:05

Citaat:

Auntie M schreef op 03-11-2003 @ 11:13:
hm dan vind ik die zakken van iglo lekkerder...vooral de zalm met tagliatelli en spinazie (y)


maaruh zelf 1 pansgerechten inelkaar prutsen met alleen 1 pan gaat echt niet.

Wat ik nog kan aanbevelen is een hartige taart (...is weer eens wat anders)

jaaa die zalm met tagliatelli en spinazie is super ! maar wel heel erg duur :|

Daantje_0705 07-11-2003 21:02

Citaat:

ne0 schreef op 07-11-2003 @ 21:04:
mijn ex maakte altijd iets heel smerigs, deed ie spaghetti koken, en dan blikje tomatenpuree der door, + van die blokjes smac (hoe dat ook heet) en da wast dan :| vonk zow smerig...
Met smac vind ik het ook niet lekker, deden wij altijd op de camping omdat dat in zo'n blikje zit zodat je het mee kan nemen voor noodgevallen. Maar met hamblokjes vind ik het wel altijd heel lekker maar dat is denk ik een kwesite van persoonlijke smaak.

Sarah 10-11-2003 10:44

Op vakantie met m'n zus en met vrienden hebben we een paar keer pizza-soep gemaakt... water, tomaten, paprika, spaghetti, aardappels, mais, gewoon alles erin gooien dat je hebt... en wat kruiden erbij... en dat ruikt dan naar pizza :)

ne0 10-11-2003 13:30

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 07-11-2003 @ 22:02:
Met smac vind ik het ook niet lekker, deden wij altijd op de camping omdat dat in zo'n blikje zit zodat je het mee kan nemen voor noodgevallen. Maar met hamblokjes vind ik het wel altijd heel lekker maar dat is denk ik een kwesite van persoonlijke smaak.
de smac von ik het enige superlekkere deraan. maar gewoon de combi van alleen tomatenpuree en spaghetti..geen kruide of nix, geen groente, geen vlees...blegh

Alex 10-11-2003 21:50

De meeste soepen kan je wel in een pan maken ;) En dan begin je gewoon met een of andere simpele tomatensoep (of wat voor soep dan ook) en die vul je dan een beetje met dingen die jij in je soep wil :) , gewoon verse pasta erbij enzovoort.
Dingen die je erin kan gooien:
-Soepgroenten (doh)
-Croutons
-Tagliatelli
-Stukjes stokbrood/ turks brood
-Mais

enzovoort. Krijg je net zoiets als die pizza-soep hierboven. Eet behoorlijk lekker weg :)

Net zoiets als Goulashsoep, vult goed erg goed.

bugge 11-11-2003 16:55

Ik vind koken met 1 pan het leukst...lekker vanalles in 1 pan pleuren.

Macaroni kan heel goed, als je het koken van de pasta dus niet meerekent ;), in 1 pan. Gehakt bakken (of Quorn fijngehakt=veggie), tomatenpuree erdoor roeren, groente zoals paprika mais en courgette erdoor, kruiden zoals knoflook, paprikapesto, basilicum, Italiaanse keukenkruiden...Als dit gaar is de gekookte pasta erdoor heen en als laatst crème fraîche. Ik vind het echt heerlijk ;)

Risotto: Boullion maken van 800 ml water, bouillonblokje en 400 gram gepelde tomaten. Aan de kook brengen. Risottorijst (van Lassie) beetje bakken in echte boter. Eventueel gehakt bakken (of Quorn voor de veggies) en een uitje. Bouillon erbij en 20 minuten laten koken. Ondertussen groente erdoor (paprika, courgette, witlof, mais etc). Kruiden erdoor en knoflook. Eventueel nog tomatenpuree. Na 20 minuten moet de Risotto redelijk droog zijn geworden. Je kunt het afmaken met crème fraîche en peterselie.

Koken met 1pansgerechten is makkelijk en leuk, omdat je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Een beetje experimenteren met kruiden en groenten kan geen kwaad. De basis blijft hetzelfde.

la_bella 14-11-2003 19:53

je kapt gewoon een hoop gesneden paprika in de wok, champignons erbij, sojascheuten, fijngehakte quorn (jaah de vegetariër weer!) en dan wat nog? hmm gebruik je inspiratie...
succes dermeej

Yohst 24-11-2003 22:21

Aardappelschijfjes met kipnuggets :)

A* 01-12-2003 17:48

Euhm, ik bak vrijwel alleen pannekoeken als ik eenpansgerechten maak.:o

Verder kook ik nooit.:p

Silver rain 08-12-2003 11:48

groentesoep! Gewoon water, groente erbij pleuren, wat bouillon-blokjes en zout, ff laten koken en klaar :)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.