Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Suggesties voor gerechten in een studentenhuis (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=643985)

Whaxx 28-10-2003 13:35

Suggesties voor gerechten in een studentenhuis
 
Ik moet vanavond weer koken, ben van plan om taco's te maken maar ik vrees dat dat niet gaat lukken met onze magnetron met grill functie.

Maar goed ik open dit topic voor alle studerende jongeren die toffe suggesties hebben of suggesties nodig hebben voor t 'gezamlijke' eten.

Ik ga dr nu even op uit, ik vertel straks wel wat ik gekookt heb.

Sarah 28-10-2003 14:08

Voor gezamelijk eten, voor vier personen:

Ingedienten:
2 blikken basis voor champignoncremesoep (dus zo een waar eigenlijk nog een blik water bij moet en dan goed roeren)
4 kipfilets of naturel quornburgers
per persoon anderhalve handvol pasta
1 dikke grote prei of twee kleinere

Snij de prei in kleine stukjes en de filet of burgers in blokjes. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Doe wat zout en peper op de blokjes kip of quorn en bak die tot ze gaar zijn. Kook de prei een minuut of vijf. Giet de prei daarna af en giet de blikken soepbasis erbij, zónder water, en gooi de kip of quorn er ook bij. Roer prei, kip of quorn en soepspul door elkaar en verwarm het. Giet de pasta af als die gaar is en giet de warme prei-champignon-kip/quorn-creme saus eroverheen. Klaar :) Ook geschikt voor als je voor 1 persoon kookt, dan moet je gewoon het halflege blik een dag in de koelkast bewaren en de volgende dag precies hetzelfde eten.

Whaxx 28-10-2003 14:34

Citaat:

sarahbressers schreef op 28-10-2003 @ 15:08:
Voor gezamelijk eten, voor vier personen:

Ingedienten:
2 blikken basis voor champignoncremesoep (dus zo een waar eigenlijk nog een blik water bij moet en dan goed roeren)
4 kipfilets of naturel quornburgers
per persoon anderhalve handvol pasta
1 dikke grote prei of twee kleinere

Snij de prei in kleine stukjes en de filet of burgers in blokjes. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Doe wat zout en peper op de blokjes kip of quorn en bak die tot ze gaar zijn. Kook de prei een minuut of vijf. Giet de prei daarna af en giet de blikken soepbasis erbij, zónder water, en gooi de kip of quorn er ook bij. Roer prei, kip of quorn en soepspul door elkaar en verwarm het. Giet de pasta af als die gaar is en giet de warme prei-champignon-kip/quorn-creme saus eroverheen. Klaar :) Ook geschikt voor als je voor 1 persoon kookt, dan moet je gewoon het halflege blik een dag in de koelkast bewaren en de volgende dag precies hetzelfde eten.

He bah, champignon soep :P

Ik heb dus zojuist world wide wraps gehaald
voor 3-4 personen

1 pak world wide wraps
1 pak world wide mix voor op de wraps
1 paprika
1 ui
1 blik mais + kidney bonen (a 140 g)
300-400 g vlees (gehakt of kip)

Volg de handleiding en bakken maar

strafcorner 28-10-2003 14:43

-Tomaten saus
-wat groentetjes
-seitan

husselen bakken wokken flippen flamberen

Pasta naar keuze koken

bij elkaar flikkeren

eet smakelijk

marieke_temp 28-10-2003 15:44

andijvie + gekookte aardappels + kaasblokjes + beetje nootmuskaat, peper en zout erover + stampen = heerlijke andijviestamp
boerenkool + gekookte aardappels + stampen + appelmoes = heerlijke boerenkoolstamp
(zuurkool + appel + ananas in de wok) + gekookte aardappels + stampen = heerlijke zuurkoolstamp
bloemkool + gekookte aardappels + kaassausje = bloemkool met aardappels en een kaassausje
broccoli + gekookte aardappels + kaassausje = broccoli met aardappels en een kaassausje
witlof + kaas in de oven = witlof met kaas uit de oven
spruitjes + aardappels + kaas = spruitjes met aardappels en kaas
tja... er is zo veel mogelijk...

Whaxx 29-10-2003 12:19

World wide wraps was okay

smaakte goed en was vet simpel klaar te maken

aanradertje

metallady 29-10-2003 15:04

Voor 4 personen
Simpel + niet al te duur + alle voedingsstoffen:

* Bakje gehakt van +- 200g
* 1 pakje Euroshopper gezeefde tomaten
* 1 blikje Euroshopper mais
* 1 blikje Euroshopper erwtjes en worteltjes
* verse ui en knoflook
* fusilli (weet niet hoeveel per persoonn)
* evt. geraspte kaas voor erover

- Gehakt uitbakken en vet weggieten
- knoflook en ui snijden en even meebakken
- Gezeefde tomaat erbij
- mais en erwtjes en worteltjes erbij
- fusilli koken
- saus op smaak brengen met zout, peper, italiaanse kruiden, Worcestershiresaus kan ook lekker zijn en voor de rest alle kruiden en specerijen wat je er maar bij wilt en je hebt een keilekkere (en voedzame) maaltijd voor 4 personen
Oja ook nog de kaas erover als je die hebt :p

Konijn 29-10-2003 16:48

Citaat:

metallady schreef op 29-10-2003 @ 16:04:

- Gehakt uitbakken en vet weggieten
- knoflook en ui snijden en even meebakken
- Gezeefde tomaat erbij
- mais en erwtjes en worteltjes erbij
- fusilli koken

Misschien een stomme vraag :o maar doe je het vocht van de mais en de erwtjes en wortelen er ook bij, of niet?

Susanne 29-10-2003 17:12

Ooh dat eten in studentenhuizen is zo verschrikkelijk. ;) als je nog eens iets moet maken is macaroni trouwens ook wel een optie, heel makkelijk en ook niet zo duur dacht ik. (y)

Daantje_0705 29-10-2003 19:26

Citaat:

Konijn schreef op 29-10-2003 @ 17:48:
Misschien een stomme vraag :o maar doe je het vocht van de mais en de erwtjes en wortelen er ook bij, of niet?
ja dat moet je erbij doen, anders dan kookt het droog en wordt het volgens mij pikzwart. Tis opzich ook wel logisch, andere groente kook je toch ook in water.

Konijn 29-10-2003 20:55

Ja klopt.. beetje stom gelezen.. als je tomatenpuree oid gebruikt ipv gezeefde tomaten, dan hoeft t weer niet.

Dr. Oetker 03-11-2003 16:17

Citaat:

Konijn schreef op 29-10-2003 @ 17:48:
Misschien een stomme vraag :o maar doe je het vocht van de mais en de erwtjes en wortelen er ook bij, of niet?
nee, niet erbij doen.

lasagne

Ninnoc 03-11-2003 17:25

ubersimpel

gehakt in pan, na tijdje diepvriesspinazie erop, ontdooien, dan breseau (of hoe je dat schrijft) erbij, even warm maken.
pasta koken en erbui, klaar!

variant
spek in pan met ui, diepvriesspinazie erop, ontdooien, pasta koken en erbij klaar!

zeer karige tonijnpasta.
pastasaus warm laten worden in pannetje, blik tonijn erdoor, paprika'tje erdoor, pasta koken en klaar!

prutje
alle groenten en blik dingen die je hebt in een wok kieperen, liefst flinke saus erover, (kerrie ofzo, goed overheersend) als je vlees hebt dat eerst in wok. rijst ofzo erbij. klaar

Thomas 05-11-2003 15:28

Lasagna, macaroni. :)

Big Brother 06-11-2003 14:56

bloemkool met shoarmavlees en soja roerbakken

Blisss 06-11-2003 19:07

Pizzzza/ Chinees. Als je in een goede studentenstad zit: 5 euro pp, scheelt maar een paar e met koken.

dexter25 06-11-2003 20:59

Zalm in folie

benodigdheden
- zalmmoot (vers / diepvries)
- roomboter
- witte wijn
- rozemarijn
- knoflook
- garnalen
- peper en zout

Leg 1 zalmmoot op een stuk allu-folie, gooi daar een klontje boter bij, een scheut witte wijn, een teen knoflook, een takje rozemarijn, een handje garnalen. Een beetje peper naar smaak toevoegen. Let op! nog geen zout (ivm uitdroging). folie goed dichtvouwen, 10 to 15 minuten in de oven op 180 tot 200 graden en klaar is kees. Zout naar smaak toevoegen

Salade a la moi

Benodigdheden
- Gemengde salade of een ijsberg sla
- tomaat
- ui
- feta
- aceto balsamico (balsamico azijn)
- olijfolie
- sesamolie
- peper en zout

Voor de dressing; mix een paar eetlepels olijfolie en acetobalsamico en doe daar een klein beetje sesamolie bij, niet teveel want de sesam mag niet overheersen. een beetje peper en zout en klaar...

De tomaat, sla, ui en feta in hapbare porties snijden, de dressing er overheen mikken en smullen maar.

Als bijgerecht eventueel een goeie pasta beetklaar koken met een visbouillonblokje en een beetje zout en olijfolie.

Als je dit gerecht voor 4 personen maakt, en de goeie supermarkten bezoekt ben je ongeveer 5, - pp kwijt. De bereidingstijd ligt ongeveer op een half uur.

Big Brother 08-11-2003 22:25

kan je beter een turkse pizza scoren voor 2 euro de man :)

FlorisvdB 09-11-2003 14:11

erg standaard: pasta's of pizza

Auntie M 09-11-2003 14:52

chili con carne
bami
nasi

Ananasz 09-11-2003 16:18

mensjes, ik woon dan wel nie in een studentenhuis, maar k moet vaak genoeg wat in mekaar flansen...:
als je een pan hebt of een tosti-ijzer moet je deze tosti maken, klinkt misschien als ene rare combi maar tis ECHT lekker!

eerst je boterham insmeren met een pastasausje of tomatensaus.
dan stukjes salami of iets vlees-8-igs;
dan stukjes appel (neej het is echt lekker!!)
daaroverheen plakjes brie (andere kaas mag ook maar origineel is met brie);
en dan oregano (hoeft nie perse maar is wel lekker)
dan de andere boterham erop en int tosti-ijzer of de pan.
ik zweer t je tis echt lekker!!!

en anders kun je natuurlijk ook een gewone ham-kaas-tosti maken ofzow...:D

kusies Ananasz (ps. tosti hawai is ook lekker!)

pimomes1987 14-11-2003 13:19

Croute (spreek uit kroet),een simpele Zwitserse variatie op tosti's.
Men neme een ovenschaal en vet die in (met zonnebloemolie). Dan leg je er een laag dikgesneden witbrood in totdat je de bodemniet meer ziet. Dan komt er een laag met plakjes kaas (liefst jonge). Daarna een laagje paardenrookvlees (of ham voor degenen die geen paardenvlees eten ;) ). Het geheel zet men in de oven voor circa een kwartier tot 20 minuten en voila, uw Croute is klaar!!!

O ja strooi flink wat peper erop als je gaat eten!!!

marieke_temp 14-11-2003 13:58

nav de tosti-tip van ananasz, een vriend van me is gek op pindakaastosti's.
bruine boterham, pindakaas erop, boterham erbovenop, in tosti-ijzer. beetje curry er over heen. hij vindt het heeeeerlijk (ik heb me er nog niet aan gewaagd..)

oh hij zegt trouwens dat het het lekkerst is met pindakaas MET stukjes noot...

Charisma 17-11-2003 23:17

Pasta doet het altijd wel goed bij studenten. Het is ook supersimpel om te bereiden, geraspte kaas erbij en klaar ben jij (y)

Alex 18-11-2003 01:18

Cous Cous :)

Sarah 18-11-2003 11:57

Citaat:

Charisma schreef op 18-11-2003 @ 00:17:
Pasta doet het altijd wel goed bij studenten. Het is ook supersimpel om te bereiden, geraspte kaas erbij en klaar ben jij (y)
alleen pasta + kaas...? Dan zitten er toch geen groenten bij...

Noé 18-11-2003 13:15

Pasta voor 4 personen

-pakje rauwe ham
-4 eetlepels parmesaanse kaas
-4 eierdooiers
-klein bakje slagroom
-pasta (penne)
-zwarte peper


Pasta koken, tegelijkertijd eierdooiers, parmesaanse kaas, slagroom en peper door elkaar roeren.
Rauwe ham of bacon in kleine stukjes snijden en bakken.
Als de pasta gaar is afgieten en het mengsel en de ham erdoor roeren.

Gauloises 18-11-2003 14:24

dexter25 & Noé zijn (y)

Ik zou het vooral op pasta houden, daar kun je zeer veel mee, en het is eenvoudig te bereiden. En vergeet nooit verse kruiden te gebruiken :nono:

Omdat je in een studentenhuis zit heet dat nog niet dat je rommel moet eten :nono:

dystopia 18-11-2003 17:06

Tip: koop biologische aardappels. Biologische aardappels hoef je niet te schillen. Dat is en gezonder en scheelt werk. Het enige nadeel is dat het wat duurder is.

Pyriet 18-11-2003 17:19

bruine bonen met broccoli en gehakt
of
spinazie met spaghetti en gehakt
(y)

Gauloises 18-11-2003 22:20

Citaat:

Taam schreef op 18-11-2003 @ 18:19:
bruine bonen met broccoli en gehakt
of
spinazie met spaghetti en gehakt
(y)

Ik mag toch hopen dat dit een grap is :|

Charisma 19-11-2003 00:45

Citaat:

sarahbressers schreef op 18-11-2003 @ 12:57:
alleen pasta + kaas...? Dan zitten er toch geen groenten bij...
+ een salade natuurlijk (y)

Charisma 19-11-2003 00:47

Citaat:

Gauloises schreef op 18-11-2003 @ 23:20:
Ik mag toch hopen dat dit een grap is :|
:confused: Wat is er mis met die suggesties?

dystopia 19-11-2003 16:56

Citaat:

Gauloises schreef op 18-11-2003 @ 23:20:
Ik mag toch hopen dat dit een grap is :|
Mag ik dat ook hopen?

Whaxx 20-11-2003 11:08

Citaat:

dystopia schreef op 19-11-2003 @ 17:56:
Mag ik dat ook hopen?
nee jij niet

Pyriet 27-11-2003 23:15

Citaat:

Gauloises schreef op 18-11-2003 @ 23:20:
Ik mag toch hopen dat dit een grap is :|
Nee man, het is echt goed eetbaar!
Anyway, mijn maag kan er tegen en ik krijg een bord vol makkelijk weg. :|

Blitzkrieg Bop 27-11-2003 23:48

vandaag had ik zelfgemaakte bami. Maar ik ben helaas te lui om een recept neer te tikken... :o

hint: het is met zo'n zakje van knorr, mie, roerbakgroenten, ham, ei, garnalen en sambal ;)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.