![]() |
Eendenborstfilé met???
K wil gaan koken voor me vriendin :D we hebben binnenkort 1,5 jaar..
k heb al wat in gedachte: als voorgerecht wil ik carpatio maken.. (met alles erop en eraan, parmesaanse kaas, pijnboompitten :) ) daarna wil ik eendenborstfilé maken als hoofdgerecht, maar wat kan ik daarbij doen? kwas aan het denken aan van die belgische frieten met sla maar kweet niet of dat een goed idee is?? en toetje heb ik ook al.. iets met bitterkoekjes en perzik.. :D maar.. weet iemand wat ik bij de eendenborst kan doen??? |
Bah, je lijkt wel een moordenaar.
Ben ik nu hypocriet? |
Citaat:
Maar ontopic: ik heb geen flauw idee, want ik heb dat nog nooit gegeten. Misschien dat je iets op internet of in een kookboek kunt vinden? Van die 'standaarddingen' als friet en sla doen het altijd wel goed, dus als je niks kunt vinden, is dat altijd een optie. Succes met koken in ieder geval (y) |
Citaat:
bedankt (y) :) |
ten eerste: het is carpaccio:pik heb een recept in mn schoolrecepturen gevonden, kijk maar of je er niets mee kan...:)
gebakken tamme eendenborst personen: 4 grondstoffen: - tamme eendenborst (4 x 175 gram) - zout - peper -prepareer de eendenborst (prepareren = voorbewerken) (het vet wordt met een scherp mes in een visnet decoratie gesneden, pas op dat je niet in het vlees snijd! alleen het vet snijden) -assaisoneer de eendenborst met peper (assaisoneren = op smaak brengen) -leg de eendenborst met de vetzijde in een hete sauteuse (koekenpan) goudbruin (het vet bakt uit en je hoeft dus geen extra boter of vet te gebruiken) -draai de eendenborst om en sauteer (bak) de vleeszeide eveneens bruin -neem het vlees uit de sauteuse en leg deze op de vetzijde en plaats ze in een hete oven (180graden) (hierdoor rust het vlees en kunnen we het vlees op de juiste gaarheid krijgen (rosé) tevens blijven hierdoor de vleessappen beter in het vlees tijdens het trancheren aan tafel) -neem de eendenborst uit de oven en assaisoneer deze met zout dresseer de eendenborst p[ een hete schaal ik hoop dat het een beetje leesbaar en duidelijk is, ik heb het ook maar over getypt:o |
Citaat:
|
Citaat:
ik zou geen aardappels fritiren of bakken, want dan wordt alles gebakken, dat is zonde aardappels poffen is ook lekker:) sausje van creme fraise en kruiden oid? en iets van een salade ja:) |
Eendenborst met rode port saus
met venkelpuree en paksoy dat is een mogelijkheid :o |
geen patat, zit je met zo'n vette mond romantisch te dineren, dat was immers de opzet.
wat idd lekker erbij zou zijn is gepofte aardappel ander ideetje; couscous, erg lekker, mits goed klaargemaakt maar ik heb vertrouwen in je, want je maakt ook al eendenborst |
een extra -t, en zonder de accent égu
|
Citaat:
|
Citaat:
|
aardappelpuree, rode kool met appeltjes of gegrilde groente (paprika, uien, courgette, aubergine etc.)
|
Citaat:
|
eendeborst . in frankrijk heb ik er altijd friet in spek bij . en boontjes is spek . :eek: (y)
|
Citaat:
|
:rolleyes:
|
Citaat:
|
kijk op internet, of zoek een kookboek op waar gerechten in staan. je kan praktisch alles eten bij eendenborstfilé, t is alleen t leuks als je iets maakt wat er 'echt' bij hoort.
*nutteloos;)* |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.