Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Kibbeling (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=665311)

Sisje 18-11-2003 16:50

Kibbeling
 
Haai,weet iemand hier of kibbeling erg vet is? Ik vroeg het me zomaar af :| :confused:

dystopia 18-11-2003 17:04

Ja, de olie waar het in gebakken wordt. Leg er keukenpapier onder zodat het uitlekt en eet er brood bij, dan wordt je er niet misselijk van (of eet veganisties :))

Boogie 18-11-2003 17:10

Inderdaad, het is vrij vet. Net als oliebollen en friet. Kan je wel zien als je het in een bakje krijgt bij een viskraam.

Miracle 18-11-2003 17:13

tis toch wel héél erg lekker (en vet)

[maar ik eet het nooit]

reneej 18-11-2003 19:10

Kibbeling is vooral heel lekker!!::D:D of het vet is ligt er maar niet aan hoe je het klaarmaakt. Je kunt het het beste in de oven maken, met een piepklein beetje olie, dan is het niet vet. Normaal gesproken wel heel erg.

Keyser Saus 18-11-2003 19:27

Ik aanbid kibbeling. :)

En ja , het is vet.

funkypunk 18-11-2003 23:04

het is vet, maar het is ook vis, en dat ligt toch anders. 1 keer in de week vis is gezond, maar kibbeling is gefrituurd en dus weer extreem vet.....

A* 01-12-2003 18:08

Ja.

Dukko 01-12-2003 20:27

Je eet een vetklompje. maar het is zo lekker :D

ssjpan 01-12-2003 20:29

Ja, maar wel lekker!

Dory 02-12-2003 14:48

Ja

matti 02-12-2003 16:40

"fetlekker" ja :D

Quiana 02-12-2003 19:06

Brr. Als er iets is wat ik walgelijk vind... :o

Marnix 02-12-2003 20:40

Kibbeling is delicious :).

En...

'Kibbeling wordt gemaakt van stukje witvis (kabeljauw, wijting, roodbaars, koolvis, Pollak, enz.). Spoel de vis af en dep hem droog. Kruid de stukje vis van tevoren met viskruiden. Maak een beslagje: 500 gram bloem, 2 eieren en 1 liter melk. U kunt ook een scheutje bier aan het beslag toevoegen. Bak de stukjes in plantaardige olie (bv. olijf-, arachide- of zonnebloemolie) met een temperatuur van 180 graden totdat ze goudbruin zijn. Per persoon gebruiken we ongeveer 225 gram verse vis dat gebakken kan worden.'

Dus... vet :)

Azathoth 03-12-2003 18:59

Kibbeling is heerlijk.....
maar vet

saartjeh 03-12-2003 20:37

kibbeling, gadver kots :eek: (n)
als mijn moeder dat neemt ga ik naar buiten, of eigenlijk zij:D

checko 04-12-2003 08:10

kibbeling is super, vooral met veel paprika poeder:p
en kibbeling is behoorlijk vet ja.... maar er schijnen meervoudig verzadigde vetten (net zoals in andere vis) in te zitten en dat schijnt weer gezond te zijn.....

Stefanie 04-12-2003 13:31

*krijgt spontaan heeeeeeeeeel veeeeeeeeeel trek*

Lorelei 04-12-2003 13:34

Citaat:

Nixje schreef op 02-12-2003 @ 21:40:
Kibbeling is delicious :).

En...

'Kibbeling wordt gemaakt van stukje witvis (kabeljauw, wijting, roodbaars, koolvis, Pollak, enz.). Spoel de vis af en dep hem droog. Kruid de stukje vis van tevoren met viskruiden. Maak een beslagje: 500 gram bloem, 2 eieren en 1 liter melk. U kunt ook een scheutje bier aan het beslag toevoegen. Bak de stukjes in plantaardige olie (bv. olijf-, arachide- of zonnebloemolie) met een temperatuur van 180 graden totdat ze goudbruin zijn. Per persoon gebruiken we ongeveer 225 gram verse vis dat gebakken kan worden.'

Dus... vet :)

Dàt ga ik een keertje maken, dank u :) (kruid je alleen de vis?)

Liss 04-12-2003 13:40

Het is best vet, maar wel erg lekker :D

Marnix 04-12-2003 14:16

Citaat:

grl schreef op 04-12-2003 @ 14:34:


Dàt ga ik een keertje maken, dank u :) (kruid je alleen de vis?)

Euh... ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar ik denk van wel :).

Silver rain 17-12-2003 14:48

Het is inderdaad vet. Wel lekker maar ik eet het niet

Cybersniff 17-12-2003 22:13

De vis zelf niet, maar hij woprdt gebakken in frituurvet en dan weet je algenoeg


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.