Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   wokken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=665497)

Konijn 18-11-2003 19:17

wokken
 
Door de week moet ik altijd standaard aardappels groente vlees koken, of stamppot, omdat mn vader niks anders lust.
Zaterdag mag ik wel wat anders koken, en ik wilde de wok maar eens uit de kast halen.
Wat gooien jullie daar zoal in? En doe je er dan (gekookte) aardappeltjes bij in, of maak je er pasta bij ofzo? En doe je iets met saus?
Ik ben benieuwd.

A* 01-12-2003 18:02

Ik gebruik alleen de wok op vakantie, erg handig om sauzen in te maken, aardappels te bakken, vlees in te bakken en weet ik veel wat nog meer.

Daantje_0705 01-12-2003 19:47

Wij maken eigenlijk vanalles in de wok, een aantal voorbeelden:
- pastasaus
- aardappels in schijfjes snijden (eerst voorkoken), andijvie erbij, shoarmareepjes erbij (een moderne variant op de stampot andijvie)
- roerbak mie of roerbak rijst

Als je nog specifiekere recepten wilt hebben dan hoor ik het wel. Ga anders gewoon wat proberen joh, mislukken gebeurt niet zo snel hoor.

Nuck 01-12-2003 20:53

Allerlei groenten bij elkaar gooien, wat vlees als je dat wil, aardappelschijfjes voor de liefhebber. Lekker (y).

Boogie 01-12-2003 22:41

Een zak groentemix (Italiaanse of Chinese), soms champignons, soms gehakt of nasi/bamivlees, meestal wat extra ui en spaghettisaus of nasi/bami-mix.

Stevill 02-12-2003 12:10

Fijngesneden vega burger met rode pepers paprika boontjes mais en evt aardappeltjes en daar een suasje overheen, zoetzuur sesam sukiyaki dat soort. (y)

A* 02-12-2003 12:22

Citaat:

~(S-|-)2v!lL~ schreef op 02-12-2003 @ 13:10:
Fijngesneden vega burger met rode pepers paprika boontjes mais en evt aardappeltjes en daar een suasje overheen, zoetzuur sesam sukiyaki dat soort. (y)
Oeh, goed idee.(y)

saartjeh 02-12-2003 13:22

in de wok maken wij sauzen enzow voor pasta's zoals spag en macaronie maar nie kaassausjes en vdr nat. nasi, bami enzow:)
Aangezien wij bijna altijd óf nasi/bami eten óf italiaans en dus bijna nooit hollands, gebruiken we t ding bijna dagelijks:) Jah groetpakket pleur je dr in, saus bijv bij bami is kip sechuzan saus egt zooow lekkah:) egt goe(Y) en vdr tja, tofu enzow, maar nie da witte, da nemen we nooit, als we dat kopen moet je t eerst in anders spul dopen en poos in koelkast laten staan d8 ik. en daarna week nie.
naja, anyway je kunt er bijna alle inpleuren :) handig zo'n wok:P


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.