Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Mijn mama heeft... (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=675995)

JaZzmiN 29-11-2003 15:36

Mijn mama heeft...
 
...Lahmacun gemaakt!!! (ook wel turkse pizza genoemd )

Hmmmmm...lekkuuhrrr hè?!!! :D

Jadis 29-11-2003 16:06

Pff, anderen een beetje jaloers maken.
Een vraag in de openingspost is trouwens een voorwaarde om een topic open te houden. dus verzin er snel een.

JaZzmiN 29-11-2003 16:09

*geeft je een bord met 20 lahmacun's der op *

Hoe bedoel je ? :confused:

JaZzmiN 29-11-2003 16:12

zo dan? ;)

perseus 29-11-2003 16:23

Min of meer... :P

Hoe bereid je dat nou eigenlijk, zo'n 'Turkse pizza'?

JaZzmiN 29-11-2003 16:28

Xou het niet weten.. :bloos:

Maar vind het wel lekker :)

paco de taco 29-11-2003 17:10

erg nutteloos dit

JaZzmiN 29-11-2003 17:11

Jouw mening..:)

Qamra 29-11-2003 17:19

Ik heb niets met Turks voer (kan ook wel komen omdat ik al die shoarmaboeren niet zo vertrouw qua hygiëne), maar Turkse pizza is zaaaaaaaaaaaaaaalig. Voor het eerst gegeten bij een Turkse vriendin. Heerlijk, taai en plakkerig deeg met sla en dat zoute van de tomaten..

*zucht*

JaZzmiN 29-11-2003 17:20

*rolt er eentje op..*

Moet je..? :p

Qamra 29-11-2003 17:21

Citaat:

JaZzmiN schreef op 29-11-2003 @ 18:20:
*rolt er eentje op..*

Moet je..? :p

Nou nee, bedankt *puke*

kheb net gegeten, Calzone met ERRUG veel kaas (=vet en heel zout)

Bewaar er maar een ;)

JaZzmiN 29-11-2003 17:29

Naaah..vooooruit dan maar.. Omdat jij het bent! ;)

*shoarma is trouwens anders als "doner"..Ik lus ook geen shoarma..maar doner vind ik heeeeerlijk!! Kom maar eens een keer naar Roosendaal en dan in de stad heb je Alanya... Echt LEKKERSTE doner hebben ze daar..EN hygienisch! ) ;)

Daantje_0705 29-11-2003 22:49

Nog nooit gegeten

Wat is zo'n turkse pizza nou eigenlijk?

Qamra 30-11-2003 08:06

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 29-11-2003 @ 23:49:
Wat is zo'n turkse pizza nou eigenlijk?
Witte pannenkoekachtigeplak (soort tortilla-koek) met een dun laagje van tomatenprut en gehakt. Daarin gaat (zoute) salade en knoflooksaus en eventueel curry..

Auntie M 30-11-2003 09:26

Citaat:

JaZzmiN schreef op 29-11-2003 @ 18:29:
Naaah..vooooruit dan maar.. Omdat jij het bent! ;)

*shoarma is trouwens anders als "doner"..Ik lus ook geen shoarma..maar doner vind ik heeeeerlijk!! Kom maar eens een keer naar Roosendaal en dan in de stad heb je Alanya... Echt LEKKERSTE doner hebben ze daar..EN hygienisch! ) ;)

Ik snap nog steeds het verschil tussen shoarma en doner niet.
Wat is het verschil tussen shoarma en doner?

JaZzmiN 30-11-2003 10:01

Citaat:

Qamra schreef op 30-11-2003 @ 09:06:
Witte pannenkoekachtigeplak (soort tortilla-koek) met een dun laagje van tomatenprut en gehakt. Daarin gaat (zoute) salade en knoflooksaus en eventueel curry..
:nono:
Het is deeg, net als gewoon pizza deeg, daar zit dan een soort van "saus" op wat bestaat uit: tomaten puree, gehakt, paar steentjes knoflook en nog paar dingen maar vergeten..* :bloos: * als me ma wakker is zal ik het vragen ..:)
Maar die dingen doe je in je keukenapparaat, krijg je heel soepel vloeistof/vast achtig spul. je rolt je deeg een beetje uit, smeert beetje van dat spul der op en in de oven..
Is ie der uit? Dan pak je een bord, lahmacun der op, citroen sap erover heen en wat ook erg lekker is vermicelli der tussen. Oprollen en smullen maar!! (y)

MissBi@tch 30-11-2003 15:56

oh keilekker... :)

Acey 30-11-2003 16:47

woensdag turkse pizza dag.....!

vlak bij school zit een hele goeie turkse bakker (alleen een stom nederlands werkneemstertje dat altijd koude pizza's geeft en er veel te weinig op doet).

vlak voor de pauze gaat een vriendin van mij er 6 a 7 halen (net wie er allemaal zijn in 'ons' groepje) en dan lekker stinken maar met die knoflooksaus....jammie

Moonshine 30-11-2003 17:26

Slotje?

JaZzmiN 30-11-2003 17:36

Citaat:

Moonshine schreef op 30-11-2003 @ 18:26:
Slotje?
En waarom dat weer..??

JaZzmiN 30-11-2003 17:38

Weet je, ik vind dat bepaalde forummers echt snel beginnen te zeuren over "een slotje"..!! WTF is er nou weer niet goed?? :confused: :eek: :mad:

Tip: zeik niet zo :nono:

Qamra 30-11-2003 18:01

Citaat:

JaZzmiN schreef op 30-11-2003 @ 18:38:
Weet je, ik vind dat bepaalde forummers echt snel beginnen te zeuren over "een slotje"..!! WTF is er nou weer niet goed?? :confused: :eek: :mad:

Tip: zeik niet zo :nono:

Lighten up, er is vast al een fb geweest die dit heeft gelezen.

Deeg, beslag what ever. Het lijkt ook een tortillaplak, duseuh :p

JaZzmiN 30-11-2003 18:03

Citaat:

Qamra schreef op 30-11-2003 @ 19:01:
Lighten up, er is vast al een fb geweest die dit heeft gelezen.

Deeg, beslag what ever. Het lijkt ook een tortillaplak, duseuh :p

*gaat voor foto en dergelijk op internet zoeken..* :p :)

JaZzmiN 30-11-2003 18:11

Versta je een beetje duits..?

Zutaten Maß Menge
Mehl 4 ½ Wassergläser 500 gr
Salz 2 Eßlöffel 24 gr
Trockene Hefe ¾ Eßlöffel 5.5 gr
Zucker 1 Dess ertlöffel 4 gr
Wasser ½ Wassergläser 100 gr
Öl ½ Wassergläser+ 1 Eßlöffel 110 gr
Joghurt 1 ½ Wassergläser 330 gr
Zwiebeln 2 mittelgroße 120 gr
Knoblauch 1 Zehen 3 gr
Tomaten 3 mittelgroße 375 gr
Paprika 1 große 20 gr
Petersilie 2 Bunde 120 gr
Hackfleisch 2 4/5 Wassergläser 500 gr
Paprika - Tunke 1 Eßlöffel 10 gr
Pfeffer 1 Dessertlöffel 2 gr
Rosenpaprika 1 Dessertlöffel 2 gr
Gewürzkörner 1 Dessertlöffel 2 gr


Portionenzahl: 8

Zubereitung

Das Mehl in eine Schüssel sieben, 1 Wasserglas trennen, dem übriggebliebenen Mehl 1 ¼ Eßlöffel Salz beigeben, umrühren, die Mitte aushöhlen. Die Hefe und den Zucker in ¼ Wasserglas Wasser zerdrücken und in die Aushöhlung auf dem Mehl geben, mit etwas Mehl bestreuen, im lauwarmen Medium ca. 10 Min. warten lassen, bis die Hefe gegoren ist. ½ Wasserglas Öl hinzugeben, das Joghurt nach und nach zugebend zu einen Teig kneten, ca. 7-8 Min. kneten, bis er nicht mehr an der Hand klebenbleibt, die Wärme beibehaltend 1 Stunde gären lassen. Zwiebeln und den Knoblauchzehe schälen, waschen, kleinschneiden, Tomaten, Paprikaschoten und Petersilie waschen, die Stiele und Samen der Paprikaschoten entfernen. Petersilie auslesen. Die Tomaten in Größe von ½ Kubikzentimeter, die Paprikaschoten 2-3 cm dick schneiden. Petersilie feinhacken. Tomaten, Paprikaschoten, Petersilie, Hachfleisch, 1 Eßlöffel Salz, ¼ Wasserglas Wasser, Rosenpaprika – Tunke und Gewürze mischen, in 8 Teilen. Das Backblech mit 1 Eßlöffel Öl beschmieren. Den Teig mit Mehl beschmierten Händen 1 cm dick rundförmig ausrollen. Die Fleischmischung auf den Teig verteilen, so daß an den Rändern 1 cm leer bleibt. Im auf mittlere Hitze vorgeheizten Ofen 10 Min. backen.

saartjeh 30-11-2003 18:13

mijn broertje en mijn moedertje hebben gekookt: taggiatellie ofzow met kaassausje en doperwtjes:) wel lekker:)

Qamra 30-11-2003 18:27

Citaat:

JaZzmiN schreef op 30-11-2003 @ 19:11:
Versta je een beetje duits..?

Heb je weinig aan, aangezien dit geschreven is.

Mwoeah snap het wel een beetje. Ik gelóóf je ook wel. Maar het lijkt gewoon op z'n tortilla. :(

JaZzmiN 30-11-2003 18:35

Citaat:

Qamra schreef op 30-11-2003 @ 19:27:
Heb je weinig aan, aangezien dit geschreven is.

Mwoeah snap het wel een beetje. Ik gelóóf je ook wel. Maar het lijkt gewoon op z'n tortilla. :(

Wat jij vind honey (domme sin)

:)

Turkkiz 30-11-2003 21:18

yammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmyammmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm lekkerrrrrrrr lahmacunnnnnnnnnnn mensen laten me kwijlen :bloos:

A* 01-12-2003 17:31

Oh gosh, zelfs ik zou nog beter weten en niet zulk soort topics openen. :­|


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.