Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Chocoladesaus opwarmen (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=697487)

^Dragon^ 21-12-2003 23:31

Chocoladesaus opwarmen
 
Ik wil chocolade saus maken met roomboter, reep chocola, beetje vanille ijs en eventueel suiker. Dit alles is volgens mij geen probleem, maar kan ik dit van te voren maken en daarna gewoon weer opwarmen (met de magnetron of op het fornuis?).

*kookn00b is :bloos:*

Leonoor 22-12-2003 01:47

Citaat:

^Dragon^ schreef op 22-12-2003 @ 00:31:
Ik wil chocolade saus maken met roomboter, reep chocola, beetje vanille ijs en eventueel suiker. Dit alles is volgens mij geen probleem, maar kan ik dit van te voren maken en daarna gewoon weer opwarmen (met de magnetron of op het fornuis?).

*kookn00b is :bloos:*

Waarom zou je het van te voren klaarmaken...? Ik weet niet of dat zo heel veel sneller is nl...die chocolade moet toch weer smelten. Ik weet niet of het goed blijft als je het van te voren klaar maakt (ligt er natuurlijk ook aan hoe lang van te voren je het klaar wilt maken). Het opwarmen zou ik btw iiig 'au bain marie' (oid) doen...kans dat het anders aan brand is volgens mij vrij groot...

(Au bain marie is een klein pannetje (met de, in dit geval, chocola en alle andere spullen) in een groter pannetje (met kokend water) laten 'drijven' en zo de inhoud van het kleine pannetje opwarmen.)

^Dragon^ 22-12-2003 16:14

Citaat:

Leonoor schreef op 22-12-2003 @ 02:47:
Waarom zou je het van te voren klaarmaken...? Ik weet niet of dat zo heel veel sneller is nl...die chocolade moet toch weer smelten. Ik weet niet of het goed blijft als je het van te voren klaar maakt (ligt er natuurlijk ook aan hoe lang van te voren je het klaar wilt maken). Het opwarmen zou ik btw iiig 'au bain marie' (oid) doen...kans dat het anders aan brand is volgens mij vrij groot...

(Au bain marie is een klein pannetje (met de, in dit geval, chocola en alle andere spullen) in een groter pannetje (met kokend water) laten 'drijven' en zo de inhoud van het kleine pannetje opwarmen.)

tis niet zo dat hem om het sneller klaarmaken gaat, meer zodat ik het van te voren alvast kan maken, zodat ik het niet meer tijdens het eten/andere dingen bereiden hoef te doen :)

Maar ik ga het wel op de au bain marie methode doen, ziet er wel grappig uit :)

Laura_89 23-12-2003 16:26

Citaat:

^Dragon^ schreef op 22-12-2003 @ 17:14:
tis niet zo dat hem om het sneller klaarmaken gaat, meer zodat ik het van te voren alvast kan maken, zodat ik het niet meer tijdens het eten/andere dingen bereiden hoef te doen :)

Maar ik ga het wel op de au bain marie methode doen, ziet er wel grappig uit :)

werkt ook goed op die manier.. heb ik ook al eens gedaan


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.