Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Quiche (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=704057)

Auntie M 28-12-2003 11:34

Quiche
 
Ik wil voor oud en nieuw wat quiches (hartige taart) maken en ik weet wel wat combinaties met vlees te verzinnen (favoriet is paprika, uien, gehakt), maar ik kan zo snel niet op iets zonder vlees komen.
Weten de vegetariers onder jullie misschien iets, of mensen die nog wel wat leuks met vis weten?

Slettelina * 28-12-2003 11:37

Me zus maakt er altijd eentje met bosuitjes gewone ui en peterselie en al die groene zooi.. Is altijd lekker(y)
Me mama maakt ook wel met kaas en ham.
Ook wel eens met tonijn erdoorheen.

Moonshine 28-12-2003 11:41

Ik heb bij een vriendin wel een champignon-quiche gehad en die vond ik heel erg lekker (y) Daar zat geen vlees in geloof ik. Ik heb het recept hier niet, dat zou ik aan haar moeten vragen :o

het dappere meisje 28-12-2003 12:30

zalm en spinazie

echt lekker (y)

AlopiA 28-12-2003 12:46

Benodigdheden voor 4 personen:
1/2 bloemkool
1 broccoli
1 eetlepel rode peper
1 bol mozzarella
100 gr gorgonzola
100 gr parmezaan
2 dl melk
2 dl room
1 vel bladerdeeg
4 eieren
2eigelen

Bereiding:
Verdeel de bloemkool en de broccoli in stukjes en kook ze gaar. Spoelen onder koud water
Mix de melk, room, eieren en eigelen en breng op smaak met peper en zout. Schik het bladerdeeg in een vorm, leg hierin de bloemkool en de broccoli en overstrooi met rode peper, mozzarella, gorgonzola en parmezaan. Giet het eiermengsel over het geheel en bak de taart op 180 graden gedurende 40 minuten

Google :)

Auntie M 28-12-2003 12:49

Jaaaaaaa, met jullie antwoorden kan ik wel wat.
Bedankt (y)

Daantje_0705 28-12-2003 15:53

- zalm met spinazie
- spek, kaas en room (quiche lorraine)
- champignons, paprika en hamblokjes

Leonoor 28-12-2003 16:50

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 28-12-2003 @ 16:53:
- spek, kaas en room (quiche lorraine)
- champignons, paprika en hamblokjes

Dat is met vlees en die had ze al. :p

Mijn moeder gebruik voor Quiche Lorraine volgens mij geen spek, maar bacon.

Je kan er zo wat van alles ingooien, zelf vind ik champignons (en eventueel nog andere soorten paddestoelen) en broccoli (en soms nog prei erbij) altijd erg lekker. Meestal gebruik ik gewoon zo'n pak van Honig (ander merk, maar iig zo iets) voor de bodem en de saus ed. Recept blijft gewoon hetzelfde als op de verpakking, vulling kun je eindeloos in variëren.

Als je nog recepten of ideeën nodig hebt, dan zeg je het maar.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.