![]() |
Quiche
Ik wil voor oud en nieuw wat quiches (hartige taart) maken en ik weet wel wat combinaties met vlees te verzinnen (favoriet is paprika, uien, gehakt), maar ik kan zo snel niet op iets zonder vlees komen.
Weten de vegetariers onder jullie misschien iets, of mensen die nog wel wat leuks met vis weten? |
Me zus maakt er altijd eentje met bosuitjes gewone ui en peterselie en al die groene zooi.. Is altijd lekker(y)
Me mama maakt ook wel met kaas en ham. Ook wel eens met tonijn erdoorheen. |
Ik heb bij een vriendin wel een champignon-quiche gehad en die vond ik heel erg lekker (y) Daar zat geen vlees in geloof ik. Ik heb het recept hier niet, dat zou ik aan haar moeten vragen :o
|
zalm en spinazie
echt lekker (y) |
Benodigdheden voor 4 personen:
1/2 bloemkool 1 broccoli 1 eetlepel rode peper 1 bol mozzarella 100 gr gorgonzola 100 gr parmezaan 2 dl melk 2 dl room 1 vel bladerdeeg 4 eieren 2eigelen Bereiding: Verdeel de bloemkool en de broccoli in stukjes en kook ze gaar. Spoelen onder koud water Mix de melk, room, eieren en eigelen en breng op smaak met peper en zout. Schik het bladerdeeg in een vorm, leg hierin de bloemkool en de broccoli en overstrooi met rode peper, mozzarella, gorgonzola en parmezaan. Giet het eiermengsel over het geheel en bak de taart op 180 graden gedurende 40 minuten Google :) |
Jaaaaaaa, met jullie antwoorden kan ik wel wat.
Bedankt (y) |
- zalm met spinazie
- spek, kaas en room (quiche lorraine) - champignons, paprika en hamblokjes |
Citaat:
Mijn moeder gebruik voor Quiche Lorraine volgens mij geen spek, maar bacon. Je kan er zo wat van alles ingooien, zelf vind ik champignons (en eventueel nog andere soorten paddestoelen) en broccoli (en soms nog prei erbij) altijd erg lekker. Meestal gebruik ik gewoon zo'n pak van Honig (ander merk, maar iig zo iets) voor de bodem en de saus ed. Recept blijft gewoon hetzelfde als op de verpakking, vulling kun je eindeloos in variëren. Als je nog recepten of ideeën nodig hebt, dan zeg je het maar. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.