Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Eitje: hard of zacht? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=744934)

Stefanie 09-02-2004 20:00

Eitje: hard of zacht?
 
Als je een eitje kookt of er wordt een eitje voor je gekookt, wil je dan de dooier hard of zacht? Ikzelf vind het een zachte dooier niet te eten. Zo vies als het nog vloeibaar is!

WishfulDreaming 09-02-2004 20:19

Maakt me geen reet uit, als het maar te eten is.

Ei = :cool:

japie krekel 09-02-2004 20:19

ik vind het juist lekker als die nog vloeibaar is...

Dolores 09-02-2004 20:21

hard!!

Keyser Saus 09-02-2004 20:24

GEEN EI

jeffry 09-02-2004 20:25

liever een zachte dooier, maar het maakt niet zo veel uit.

Auntie M 09-02-2004 20:32

definetly hard

PV 09-02-2004 20:34

hard :o

ssjpan 09-02-2004 21:16

hard

murwari 09-02-2004 21:20

liever geen, vroeger liever zacht denk k..

mandarijn 09-02-2004 22:21

zacht, maar dan niet het vieze witte wat nog flubberig is, dat gooi ik altijd bij mn vader op bord:)
en dan een witte geroosterde boterham in reepjes snijden en dan in het ei soppen:)

wat een ranzige taal :nono: maar het is best te eten:)

YPrue 10-02-2004 00:53

Nou, het buitenste van de dooier mag een beetje hard zijn, en dan moet het binnenste daarvan nog zo'n beetje vloeibaar zijn. Dat is lekker. :)
Wat ik wel vies vind, als het witte gedeelte nog zo snotterig is, blegh...

Boogie 10-02-2004 08:53

Een beetje zacht, niet te vloeibaar, maar ook niet te hard (dan is het zo droog).

Lorelei 10-02-2004 09:38

Liever helemaal niet. Maar ik vind hardgekookte eieren in salades wel te doen. (gebakken ei/roerei wel :cool: )

beestje 10-02-2004 11:22

gewoon, hard :)

korfballer 10-02-2004 11:43

btje zacht

Nuck 10-02-2004 11:51

Zacht.

fib 10-02-2004 13:50

zacht

Quiana 10-02-2004 13:52

Citaat:

Boogie schreef op 10-02-2004 @ 09:53:
Een beetje zacht, niet te vloeibaar, maar ook niet te hard (dan is het zo droog).

Miracle 10-02-2004 13:54

Zolang de buitenkant van de dooier maar hard is, en de binnenkant niet te zacht. :)

LittleLucille 10-02-2004 13:56

zacht..

SisterOfMercy 10-02-2004 14:37

Er tussenin, net aan dus.
Heel simpel, kook wat water.. Maak een gaatje in het ei aan de bolle kant, en dan doe je'm pas in het water als het water kookt.. Na precies zeven minuten is het bijna altijd perfect. En je kan ze ook heel goed meestomen als je een stoommaaltijd aan het maken bent.

Liss 10-02-2004 14:41

Gebakken.
Hou niet van gekookte eieren :o

DiaNNe>!!! 10-02-2004 14:50

bij gebakken ei:

niet erg doorgebakken met het liefst een hele dooier, die sappig is (hoort ranzig maja) en als de dooier stuk is maakt nix uit, zoalang mn ei maar niet zo doorgebakken is..

bij gekookt:

maakt op zich niet zo uit, maar ik heb het liefst een zacht gekookt ei, maar niet zo dat je de dooier er zo`n beetje uit kunt slurpen

(p.s...interessant he, over eieren praten, zo is ooit een vriendschap van mij met mn beste vriendin begonnen, haha!)

Silver rain 10-02-2004 14:52

hard. Ik hoef niet van dat slijmerige spul :s

Outlaw 10-02-2004 16:07

zacht...precies zo dat het witte gedeelte nét hard is en de dooier nog helemaal vloeibaar is...mmm (y)

Parabola 10-02-2004 16:17

Er tussen in :)

Moonshine 10-02-2004 16:29

Citaat:

Boogie schreef op 10-02-2004 @ 09:53:
Een beetje zacht, niet te vloeibaar, maar ook niet te hard (dan is het zo droog).

per piacere 10-02-2004 18:25

hard :)

BlueViolet 10-02-2004 19:40

Hard, maar half om half; dat het eigeel hard en in de kern nog een beetje slap is vinnik ook lekker :).

Saycheese 10-02-2004 20:08

Citaat:

Guusie schreef op 10-02-2004 @ 20:40:
Hard, maar half om half; dat het eigeel hard en in de kern nog een beetje slap is vinnik ook lekker :).
Het eigeel is toch juist de kern??

Ik wil mijn ei btw zacht

Gwinnie 11-02-2004 09:44

hard.

k word echt misselijk van dat vloeibare geel..

Gwinnie 11-02-2004 09:45

Citaat:

Saycheese schreef op 10-02-2004 @ 21:08:
Het eigeel is toch juist de kern??

Ik wil mijn ei btw zacht

ze bedoeld waarschjnlijk dat de buitenste kant van t geel hard s en binnenin nog een beetje sappig?

frozenfountain 11-02-2004 11:15

Hard. Zacht lijkt zo...rauw...

Sarah 11-02-2004 12:17

5of6-minuten-eitje = (y)
Zacht dus, maar niet kledderig:)

Somebody Special 11-02-2004 12:46

Hard!
Er mag echt niets zachts meer inzitten!

snoopy 11-02-2004 12:49

ik hou niet echt van gekookte eieren. Maar als ik dan toch moet kiezen, heb ik liever n harde. Ik haaaaat dooiers (ook bij spiegeleieren) als ze zacht zijn.

Lionheart 13-02-2004 06:24

Hard graag:)

Eaglewing 13-02-2004 08:47

vloeibaar.

Reverend 13-02-2004 08:59

het boeit me niet zoveel, ik word van beide euforisch.

Hakkie 13-02-2004 10:27

Keihard, minstens 10 minuten koken (y)

! am mE 13-02-2004 11:11

Laat je mening horen! :rolleyes:

hard

tiram 13-02-2004 15:11

Buitenkant van de dooier hard, binnenkant zachter...
als ie helemaal hard is dan issie zo moeilijk weg te krijgen
*slik* *kauw* * maal*

Souris 13-02-2004 15:16

tja ik lust het allebei.
hang van m n bui af waar ik trek ik heb.

Sweet Revenge 13-02-2004 15:27

Citaat:

Nuck schreef op 10-02-2004 @ 12:51:
Zacht.

lareno 13-02-2004 16:13

Het liefst géén gekookt ei, maar als het persé moet, dan een hardgekookt ei. Zachtgekookt is echt goor

marrel 13-02-2004 16:23

het liefst gebakken, maar als ik hem kook moet de dooier nog een beetje vloeibaar zijn! hoewel ik hem hard ook lekker vind :s boeiend

Briseïs 13-02-2004 23:11

Citaat:

japie krekel schreef op 09-02-2004 @ 21:19:
ik vind het juist lekker als die nog vloeibaar is...

Envy 15-02-2004 14:26

Maakt me niet zoveel uit.

AlopiA 15-02-2004 14:47

Zacht, hard is zo droog, of als de dooier al wel hard is, maar nog een beetje zacht en vloeibaar in het midden.
Yum!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.