![]() |
Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier!
Je vriend of vriendin komt voor de eerste keer eten? Je kookt voor het eerst thuis? Verjaardagen?
Ben je op zoek naar een leuk (eventueel makkelijk) recept voor op een speciale avond? Of ken jij leuke recepten die wel toepasselijk zijn op dergelijke avonden? Kijk en post hier! Extra Informatie: De bedoeling van dit topic is dat je hier zoekt naar ideetjes voor recepten wanneer je totaal niet weet wat te maken. Je kan hier de gelegenheid plaatsen waarvoor je een recept kan gebruiken, en andere reageren misschien dan met een leuk idee! Het is NIET de bedoeling dat je recepten voor specifieke gerechten gaat vragen. Met andere woorden: wel Ik kook vrijdag avond voor het eerst voor mijn familie, ik zoek iets makkelijks. Niet: Wat is een goed recept voor cake? Dit laatste vraag je beter in een apart topic op Eten en Drinken |
Mijn topic was al gesloten voordat deze bestond magoed;) Ik ben volgende week een weekje alleen thuis met mijn vriend:) En ik ga voor hem koken. Ik heb hier niet zo heel veel ervaring mee maar wil toch wat lekkers maken. En het liefst dat het er niet zo uitziet alsof ik er nix aan gedaan heb.. Recepten zijn zeer welkom!
|
Mousaka is een ontzettend succes geweest bij mij ;)
Ingrediënten: 2 tenen knoflook 2 - 4 aubergines olijfolie zout peper tijm 2 - 3 tomaten 3 sjalotjes 4 takjes peterselie 3 plakjes ontbijtspek 400 gram grofgemalen lamsgehakt of mager rundergehakt 1 dl. rode wijn 2 laurierbladeren rozemarijn 3 dl. béchamelsaus 100 - 150 gram fetakaas 2 eieren 50 gram geraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas ½ - 1 eetlepel paneermeel klontjes boter. Bereidingswijze: Bestrijk een passende ovenschaal eerst met een doorgesneden knoflookteentje en daarna met boter of olijfolie. Was de aubergines, snijd ze in plakken van 1 cm. Bestrijk ze aan één kant met olijfolie, doe dat met een kwastje, bak ze snel in een hete koekenpan aan én zijde enigszins bruin, bestrijk de nu bovenliggende kant met olijfolie, draai de plakken om en bak de tweede kant. Bestrooi ze na het bakken met zout, peper en tijm. Halveer de tomaten, verwijder zaad en vocht en snijd de helften in kleinere stukjes. Maak de sjalotjes en een knoflookteen schoon en hak ze met de peterselie zeer fijn, meng ze door elkaar. Snijd het spek in kleine stukjes. Bak de spekjes uit in 1 eetlepel olijfolie, bak dan het gehakte mengsel mee en dan het gehakt. Doe er de stukjes tomaat bij, laat deze 2 minuten meebakken en voeg er dan de rode wijn aan toe. Doe er dan de laurierbladeren, zout, peper, tijm en rozemarijn bij. Laat alles ongeveer 10 - 20 minuten doorsudderen. Haal de laurierbladeren er weer uit. Meng 2 eetlepels béchamelsaus door het gehakt en proef het. Verbrokkel de fetakaas. Kluts de eieren door het restant van de béchamelsaus. Doe onder in de schotel aubergineplakken, beleg ze met gehaktsaus, leg daar weer aubergineplakken op, kruimel er fetakaas over, bedek dit alles met gehaktsaus en ga zo door. Laat de laatste laag uit aubergineplakken bestaan. Bedek de schotel zigzagsgewijs met de béchamelsaus. Meng het paneermeel met de kaas, bestrooi daar de schotel mee en leg op elke aubergineplak een klontje boter. Zet de schotel op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 ºC. Laat het gerecht door en door warm worden en gratineren. |
Kzou graag voor m'n vriend eens koken,liefst pasta.
hij lust geen vis en champigons ik geen gehakt Iemand suggesties? |
Citaat:
nodig: hamblokjes of kipfilet zakje mix voor carbonarasaus bosuitjes of een dun preitje brocolli - kook de pasta gaar - snijd eventueel de kipfilet in stukjes en bak de kip of de hamblokjes aan - snijd de brocolli in mooie roosjes en snijd ook de stronk in stukjes - roerbak de brocolli en voeg later de in stukjes gesneden prei of bosuitjes toe - maak de saus aan met melk of water en voeg die toe aan het vlees-kip mengsel - laat alles even doorkoken en roer het dan door de pasta of serveer het apart. Eet smakelijk! :) |
Ik wil graag iets maken hier thuis om te laten zien dat vegetarisch eten niet eenzijdig hoeft te zijn. En dan niet gewoon het vlees weglaten maar iets dat wat meer speciaal is. Weet iemand misschien iets? :) Het mag vanalles zijn maar er mag dus geen vlees en vis inzitten
|
Citaat:
|
Courgetteschotel
- pakje bladerdeeg - 2 courgettes - 1 pakje belegen geraspte kaas - 3 verschil. paprika's - 1 doosje champignons (deze laat ik weg) - 1 blikje ananas - zout, zwarte peper en oregano (evt. fèta en/of mozeralla) (ik gebruik mozarella) Gasoven op stand 5 voorverwarmen. Een springvorm invetten en beleggen met het bladerdeeg. Groenten snijden en wokken met een heel klein beetje olijfolie. Tijdens het wokken het zout, peper en oregano toevoegen naar smaak. Niet door laten koken, want anders wordt het helemaal slap en vies... Alles heel goed uit laten lekker in een vergiet en vervolgens het vervolgens overscheppen in de springvorm (om en om: Laag groenten laag kaas). De bovenkant afmaken met strookjes overgebleven bladerdeeg (net als bij appeltaart). 30 à 45 minuten in de oven...et voilà! Dit recept stond in het topic vegarecepten @ Adrenaline : (y) heel m'n gezin is er weg van |
Hey hey allemaal,
Ik hoop dat jullie dit met spoed lezen... Ik moet namelijk in het weekend (zaterdag of zondag) iets lekkers maken... (heel veel classmates moeten namelijk koken, een dag per week, ik dacht dat ik wel wat beterz wist, nu zit ik eraan vast) Maar weet iemand een receptje voor iets (niet 's vonds, 's middags ofzo) wat niet extreem moeilijk te maken is, en waar niet teveel suiker inzit? (we hebben wel van die zoetstof-suiker-vervangers) Hellup me!!!! :confused: :D alvast thnx (als je na zaterdag/zondag dit bericht leest, maar je hebt wel ideetjes? Graag, voor volgende week!) |
Nee, ik heb geen zin om op een recepten site te kijken, daar zie je mss wel een foto, maar daar weet je nog niets mee.
Ik zou een Engels recept nodig hebben, we moeten namelijk iets (hoofdgerecht, dessert, drank) voorbereiden en dan voorstellen aan de klas. Iedereen moet eens kunnen proeven. Het liefst zonder vlees (en indien mogelijk ook geen vis). Iemand goede tips voor een grote kluns in de keuken? :s |
Citaat:
Men neme: Pasta (liefst fettucine of die gevulde dingetjes met kaas ofzo..tortellini?) Room Groenten (ik doe meestal paprika en broccoli) Perzik Cashews Ui Knoflook Basilicum Ui fruiten, knoflook derbij, ondertussen pasta koken, groente snijden, room en groenten bij de knoflook en ui gooien, dat sausje laten sudderen totdat groente een beetje gaar word (wordt groente gaar??) maar wel knapperig blijft (als je het echt goed wilt doen zou je de broccoli van tevoren iets moeten stomen, die heeft iets langer nodig officieel). Als het klaar is, gooi je de basilicum, cashews en de (koude) perzik in de warme saus, je serveert het met de pasta en evt een beetje geraspte kaas. En als je perse niet vegetarisch wilt eten, gooi je wat kipfilet erdoor... Niet moeilijk, wel lekkerrrrrr..... :p |
Een boel post verwijderd omdat ze hier niet hoorde. Kijk even in de eerste post bij extra informatie voor meer uitleg. Ik heb het extra bijgevoegd zodat het doel van dit topic duidelijker wordt.
|
Deze was voor mijn nicht die een jaar naar amerika vertrok, ff verhaaltje uit gehaald en hier recepje. Het is vegetarisch, maar je kunt er vegetarisch gehakt of gewoon gehakt door mieteren. Verder is het heel gemakkelijk klaar te maken en hoe je nie eens alles te hebben, toch het is geen standaard klote hollands gerecht:P
keej, nou komt ie:)oh, vergeet ik te melden hoe het het recept heet:D haha (uiteraard wel duidelijk maar toch) Raffioli Benodigheden: - Zakje Raffioli. - Pot spinazie. - (Kleine) Tomaten. - Italiaanse kruiden en andere kruiden. - Potje tomatensaus. - Vloeibare oven monchou. - Geraspte kaas. Raffioli: Neem een zakje Raffioli en kook deze in een pan, op dezelfde wijze als andere pasta’s. Bereid de Raffioli dus op dezelfde wijze als bij bijvoorbeeld spaghetti. Dus gewoon koken in een pan met water. Spinazie: Spinazie is niet noodzakelijk bij dit gerecht. Het smaakt voor sommigen ook niet altijd even goed bij de tomaten saus. Maar je kunt er ook voor kiezen om de spinazie in plaats van de tomatensaus te kiezen. Als dit laaste het geval is, of als de combinatie spinazie en tomatensaus je wel lekker lijkt, dan bij deze de bereiding van spinazie. Deze is hetzelfde als bij gerechten zoals tortellinie. Je kookt de spinazie en vervolgens zorg je dat je het water laat weglopen. Tomatensaus: Neem een paar tomaten, dit mogen vleestomaten zijn, maar bij voorkeur kleine tomaatjes. Snij ze in fijne stukjes. Stop de tomaten in een pan samen met het gekochte potje tomatensaus. Voeg er wat basillicum aan toe. Erg lekker bij tomatensaus zijn Italiaanse kruiden, maar ook andere kruiden zijn zeer geslaagd. Stop de gekookte Raffioli in een ovenschaal. Hierbovenop komt de tomatensaus. Tot slot nog wat geraspte kaas. Stop de ovenschaal in de oven om te zorgen dat alles op een goede en gelijke temperatuur zit. Stop de Spinazie in een schaal De spinazie kan ook even in de oven gezet worden. Als de spinazie op goede temperatuur is, kan de vloeibare oven monchou erop. Voordat je deze eroverheen giet, kun je nog wat peper in het pakje doen. Dit alles even roeren voordat het over de spinazie gegoten word. Bovenop de spinazie en de monchou kan wat geraspte kaas. Wat extra kruiden zijn nooit weg. Koken is een kunst volgens Joachim, dus laat je inspiratie en fantasie de vrije loop en maak er je eigen gerecht van! excuses voor het taalgebruii, dislecties broertje;) (en ik begin het ook te worden zo te zien haha:D) en tja btje simpele text, maar tis ook n simpel gerecht;) super lekker iig (y) suc6:P |
wie kan hier chinees/japaans koken? ik wil alle recepten :D a.u.b
|
Citaat:
|
Citaat:
wel Ik kook vrijdag avond voor het eerst voor mijn familie, ik zoek iets makkelijks. Niet: Wat is een goed recept voor cake? |
Afgelopen weeekend heb ik voor het eerst, per ongeluk tofu gegeten (tenminste ik denk dat het dat was) en ik vond het best wel heel erg lekker maar ik zou niet weten hoe ik dat zelf moet maken, heeft iemand daar een lekker recept mee?
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
daar staan kei veel vegatarische recepten enzo :) |
Hey!
Deze week vier ik inhet studentenhuis mijn verjaardag. ik wil voor de gasten gaan koken, maar wete eigenlijk niet egt iets origineels en ook nog eens niet zo heel duur. Het moet daarnaast ook eens gene vlees bevatten, behalve kip. Iemadn suggesties? |
Wat heel erg lekker is en heel easy te maken: kaasfondue.
Grote pan, veel stokbrood, en heel gezellig:) Nodig: - 150 gr. kaas per persoon, belegen, oud, maakt niet uit, liefst geen jonge kaas, dat plakt teveel - een halve fles witte wijn, alle droge wijnen zijn goed - ong. 3 teentjes knoflook - een kopje met daarin ongeveer een duimdik allesbinder en een duimdik witte wijn en dat goed roeren - peper -nootmuskaat - veel stokbrood, denk aan minimaal een stokbrood per persoon, liefst nog meer Van tevoren: de kaas raspen en het brood in de oven leggen. Zorg dat je de kaas afweegt als ie nog niet geraspt is. Giet de wijn in een stenen pan (denk hierbij aan een diepe ovenschaal) en doe de fijngeperste of fijngesneden knoflook erbij. Wacht tot de wijn lichtjes begint te borrelen (op een matig tot redelijk hoog vuur), en doe dan beetje bij beetje de kaas er bij. Blijf goed roeren. Soms wordt de fondue vanzelf al dikker, dus de allesbinder heb je niet altijd nodig. Mocht het mengel een beetje borrelen terwijl ie nog slap is, doe dan de allesbinder met de wijn erbij. Laat nog even doorkoken tot ie dikker is geworden, en blijf goed roeren. Zet de pan op een fondue stel, of als je dat niet hebt, op een theelichtje. Het brood moet lichtjes bruin gebakken zijn, maar niet goudbruin, dan is het niet lekker voor in de fondue, de korst mag niet te hard worden. Dit gerecht kan je met zn 2en eten, maar ook met zn 10en. Het is echt een gezelligheidsgerecht, en het vult ook goed, dus wees niet bang dat je hierna nog honger zal hebben! |
Ik zoek "recepten" of meer ideetjes voor eten tijdens kamperen.
Ik de zomer gaan we (paar vriendinnen en ik) in de wei kamperen maar we hadden de vorige keer geen flauw idee wat we moesten eten, dus... Iemand tips? Het moet natuurlijk wel makkelijk te maken zijn en ook niet al te duur graag, danku.:P |
examenfeestje... duurt nog ff hoor, pas na de herexamens, maar hebben jullie leuke & originele ideeen voor hapjes... dus niet dat we een paar bakken chips neerzetten en klaar... :p we willen het allemaal een btje leuk aankleden dus ook de hapjes :)
alle ideeen zijn welkom :) xxx en liefs, wen |
Citaat:
|
Citaat:
je zou een keertje soep kunnen warmmaken, en broodjes kunnen beleggen en dat eten. macaroni is goed te maken, nasi en bami kan je volgens mij ook daarop maken, en misschien heb je de beschikking over een weggooi bbq? dan kan je en xtje gaan bbq'en. dat zijn al 5 dagen. nou, misschien een keertje uiteten oid? xxx |
Citaat:
|
Hallo,
Vandaag ben ik alleen thuis met mn zusje en de vriend van mn moeder. Hij kan niet koken en mn zusje ook niet (die is 7). Weet iemand ff een recept wat lekker is en makkelijk en snel te maken? het liefst niet te veel groente want daar houdt hij niet van (zoals paprika) enn champignons lust hij ook niet.. |
:| duurt wel erg lang :p
|
Citaat:
maar ik denk dat je ondertussen al iets hebt verzonnen...? |
Citaat:
|
Even een andere nick want m'n vriend komt hier ook en het is niet helemaal de bedoeling dat-ie dit ziet. :o
Ik wil binnenkort lekker voor 'm koken. 't Hoeft niet makkelijk of snel of wat dan ook.. als het maar lekker is. (y) Hij houdt niet van: vis en fruit. (Vast wel nog meer dingen maar ik kan het zo snel even niet bedenken. Je hoort het wel als ik weer iets weet :p) Ik hou van vrijwel alles behalve olijven (olijfolie is geen probleem) en feta/geitenkaas. Ik kan op zich vanalles bedenken, maar ik wil een beetje iets origineels. :) Iemand een idee? |
Mexicaans!
Ik koop altijd zelf mijn tortilla's uit pure luiheid, maar zelf maken is lekkerder. Ik weet de exacte verhoudingen niet..maar aangezien dit het meest makkelijke recept ooit is.. 10 minuten max. Ongeveer een beker bloem een eetlepel margarine één/twee theelepels water een mespuntje zout Okee, neem een lekker diepe schaal want bloem stuift.. Leeg je beker bloem in de schaal. Gooi de klont margarine erbij en gelijk het water. Nu je toch een lepel van de margarine hebt, ga je roeren. Roer alles een beetje door elkaar. Het gaat plakken dus echt egaal krijg je het nog niet. Haal de lepel eruit en kneed de rest met je handen door. Plakt het echt verschrikkelijk aan je handen dan gooi je er gewoon nog een beetje bloem bij. Is het te droog? één of twee druppels zijn al gauw genoeg. Okee, gooi je aanrecht ofzo ook onder het bloem ( oftewel verstuif een beetje over een glad oppervlak ) Verdeel het deeg in bolletjes. Rol elk bolletje uit tot ongeveer een cirkel. Niet al te dik. Bak de tortilla's nu in een koekenpan. Dan ben je klaar. Eet smakelijk :) |
als je lekker vlees wilt hebben raad ik lams vlees aan en dan lamsrack(of kotteletjes), kost een paar centen maar dan heb je wel wat
anders - entrecôte (das rund) - kalfs biefstuk - ossehaas biefstuk(ook bekend als tournedos) - duif filets (das echt lekker en het enige wild samen met eend wat het hele jaar te verkrijgen is bij de beter slager) - eend is ook lekker (magret de canard) dit eet je allemaal rosé net als biefstuk(en doorbakken vlees is voor culinaire barbaren) en onthoud 1 ding een oven is niet alleen voor stokbrood !!! dus bak je vlees aan in de pan heel kort in een hele het pan dit kun je van tevoren al doen zo gauw je je vlees wilt serveren zet je de oven aan en rosé vlees gar je het beste bij 100/125 graden want daan gaart hij gelijdelijk aan (bij 200 graden kan de buitekant al doorbakken zijn terwijl hij van binnen nog rauw is) ------------------------------------------------------ lekker met uiencompôte - rode uien grof snijden - goed aanfruiten - flinke schep suiker erop (afhankelijk van je hoeveelheid uien) en laten carameliseren - afblussen met rode wijn - beetje boullion erbij - nu de uien snotgaar laten stoven in de rode wijn even afgieten en bewaar dat vocht kun je superlekkere saus van maken --------------------------------------------------------------------- gepofte aardappels mensen schillen aardappels veel te veel en das zonden want aardappels bereid in hun schil behouden hun smaak - dus neem een zilverfolietje - aardappels beetje insnijden en erin leggen (niet alles in 1 follietje maar 1 grote of 2 kleine per folietje) - beetje olijfolie erop en (verse) rozemarijn en knoflook folie dicht vouwen - oven op 180 graden en een uur tot andarhalf uur de oven in en je hebt heerlijke aardappels ---------------------------------------------------------------------- en dat uiencompote vocht doe je naar eigen smaak jus bij (als het te dun is raad ik aan alles binder te gebruiken dat is een geel pakje te verkrijgen in de supermarkt en kun je alles mee binden zonder ergens mee aan te maken ofzo gewoon er schudden is echt wonderspul) |
Citaat:
|
Ik ga volgende week koken voor een jongen die ik erg erg leuk vind. Het probleem is alleen dat ik niet zo'n keukenprinses ben. Voor mezelf is het meestal wat makkelijke pasta, of gewoon gebakken aardappels met een stukje vlees. Nu wil ik wat specialers maken. Niet dat het geen aardappelen of pasta mag zijn, maar dan wel net wat specialer dan normaal :)
Verder moet het niet al te moeilijk zijn, en zonder kaas :) |
Ik weet niet of ik dit hier moet posten, maar kunnen de kookfreaks onder ons me een heel goed kookboek Grieks en ook een heel goed kookboek Italiaans aanraden? Ik ben een echte lekkerbek en houd van het eten uit deze landen, maar ik wil wel een kookboek aanschaffen waar ik echt wat aan heb, dus misschien kunnen de experts onder ons me wat aanraden? :)
|
Citaat:
bijvoorbeeld: ------ pittige courgette soep nodig: 2 tl boter 1 grote gesnipperde ui 900 gr courgette in blokjes 4.5 d kippen of groentebouillon 1 tl kerriepoeder 1.25 dl room peper en zout doen: Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur, fruit de ui hierin in ongeveer 3 minuten glazig. voeg de courgettes, de bouillon, het kerriepoeder en evt wat zout toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het 25 minuten staan of tot de groenten zacht zijn. Laat de soep iets afkoelen en pureer het vervolgens met een mixer of blender, als je het in een blender doet het kookvocht afgieten (BEWAREN). De groenten in de blender doen met wat kookvocht. Pureer tot het geheel net glad is, er moeten nog groene stukjes te zien zijn. Roer dan de puree en het kookocht weer door elkaar in de pan. Roer nu de zure room erdoor en laat de soep op een laag vuurtje heet worden, maar laat het niet meer koken. Voeg peper en zout toe en serveren maar :) ------ ik hoop dat je er wat aan hebt ;) Ik ga hem morgen ook weer maken :) |
Ok..Like..Ik ben donderdag jarig..Mn mam is dan 2 dagen weg, en mn zusje gaat naar een oppas. Ik ben dan dus alleen thuis met de vriend van mn moeder. Hij stelde voor om uit eten te gaan, maar dat zou dan erg laat worden, en hij wou zelf ook liever thuis eten. Aangezien hij niet kan koken, wil ik wel graag koken. :)
Dus, wie weet nog een lekker en niet al te moeilijk recept met de volgende eisen: - geen champions - geen paprika - geen pasta - geen roerbakgroenten oid. Ik moet wel zeggen dat ik het jammer vind v.d champions, paprika en roerbakgroenten, maar dat lust hij niet :p Dus, wie heeft een idee? :) Het moet dus vóór aanstaande donderdag. :) |
Hej....Volgend weekend geeft een vriendin van mij een feest. Ik help d'r een beetje met organiseren. t moet een hawai-feest worden. Heeft iemand nog wat receptjes voor lekkere hapjes. Als 't kan zonder vlees.
Bedankt! |
Hey allemaal,
ik zou willen vragen of iemand een receptje heeft voor een (lekkere) taart om te maken voor Kerstmis. jullie zouden me heeeeeel hard helpen!!! ;) als je er een hebt stuur aub een privé bericht indien mogelijk thnx ! xxx PaigeMatthews |
volgende week stuur ik je een PM vol met taartrecepten..
heb vandaag een snelle pastasalade gemaakt voor mezelf (iets enorm zomers om de koude een beetje te vergeten) Gewoon pasta koken kerstomaatjes,zongedroogde tomaten,fijngesneden basilicum mengen (met de olie die bij de zongedroogde tomaten zit),dat onder je afgekoelde paste smijten,nog wat lekker verse basilicumblaadjes en geschaafde parmesan erbij en lekker smakelijk opeten die handel |
Ik heb een pot tamarindepasta die nog een maand of drie goed is. In welke gerechten is tamarindepasta lekker? Tot nu toe maak ik het wel eens met rijst, kokosmelk en sperzieboontjes, maar dat eet ik niet vaak genoeg om de pot in drie maanden leeg te krijgen.
|
Kuah saté
benodigdheden: 375 gr pinda's, gebakken, gepeld en grofgehakt 4 el tamarindepasta 6 dl heet water zout Fijn te stampen ingrediënten: 4 rode Spaanse pepers stukje laos van 1 cm snufje drooggebakken trassie 4 tl bruine suiker Bereiding: Meng de tamarindepasta met het hete water en doe dit bij de gestampte ingrediënten. Voeg de pinda's en zout toe. Zet het mengsel op middelhoog vuur en laat dit al roerend 3-5 minuten koken. Schenk, als de saus te dik wordt, er een beetje heet water bij --- Surinaams-Javaanse petjil 300 gr. kousenband 1 Bos klaroen of 2 handen spinazie 3-4 Tajerbladen of 1/4 groen kooltje 200 gr. Taugé 0,75 dl. groentebouillon 200 gr. Pindakaas 1 theel. tamarindepasta 2 Knoflooktenen 1 theel. bruine suiker 1 eetl. azijn 1 cm geschilde gember 1 theelepel sambal madam jeanette olie Bereidingswijze Stoom alle groenten apart gaar en hak ze grof. Verhit de bouillon en roer de pindakaas erdoor. Blendeer tamarindepasta, knoflook, suiker, gember, azijn en sambal tot pasta in de keukenmachine. Fruit de pasta wat aan in de olie en voeg de pindasaus toe. Schik de groente op schaal, begiet met de helft van de saus, geef de rest er apart bij. Serveer met pandan rijst! |
Wij gaan gourmetten met eerste kerstdag. Nou wilde ik graag wat kleine hapjes maken voor naast het gourmetten, maar ik heb geen idee wat. Aangezien niemand bij ons van vis houdt mag er dus geen vis in zitten en twee van de zes mensen zijn vegetarisch dus er moet ook iets vegetarisch bij. Iemand enig idee?
|
Je kunt misschien wat tortillawraps kleinsnijden en daarbij verschillende vullingen/salades voor erin erbij zetten? Of wat vegetarische loempiaatjes zelf maken met wat wantan-bladen? Je kunt eventueel ook kleine quiches (met verschillende vullingen) maken of kleine bladerdeeg-pakketjes (ook weer met verschillende vullingen).
Of maak gevulde tomaatjes of champignons met verschillende vullingen. |
Dit is lekker en makkelijk:
Voor 4 personen: 2 zakken Rösti van Aviko á 650 gram 1 grote pot doperwten en 1 kleinere pot met maïs minimaal 2 frikandellen per man Klaarmaken, maak de Rösti en de frikandellen klaar in twee aparte pannen als de Rösti en de frikandellen gaar zijn gooi je alles bij elkaar in een grote pan en doe dan de erwten en de maïs erbij en laat ze net zolang als op de verpakking staat op een laag vuur in de pan zitten. |
Citaat:
|
Voor iedereen die visrecepten nodig heeft, dit is echt een geweldige site (vind ik)
www.tijdvoorvis.nl |
Heeft iemand misschien goede stoomrecepten?
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.