Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   salami (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=753262)

maria 19-02-2004 17:22

salimi
 
heeft iemand enig idee hoe je salami maakt of wat de ingrediënten zijn?

vast bedankt...

Boogie 19-02-2004 19:53

Salami is een soort worst. Dat maakt de slager...

Morridin 19-02-2004 21:36

Ik weet dat het bijna hetzelfde is als snijworst, maar dan ook nog met knoflook (en misschien meer) er door verwerkt.

snarl 19-02-2004 21:49

ik heb het lang geleden voor t laatst gegeten, toen ik nog vlees at. ik denk, fijn varkenslvees met van die vetstukjes en veel knoflook en peper.

maria 20-02-2004 10:30

en zou het te maken zijn voor vegetariers?
met vegetarische worst ofzo?
of heeft iemand enig idee of er al zoiets bestaat?

mijn vriend was namelijk onwijs fan van salami maar kan het dus niet eten sinds hij vegetarier is dus ik ben nou op zoek naar een manier om het te maken voor vegetariers omdat ik het nog nergens tegen ben gekomen...



sorry voor de typfout in te titel trouwens...zou iemand die aan kunnen passen?

Auntie M 20-02-2004 10:36

Het schijnt wel te bestaan, maar waar en hoe het gemaakt wordt, weet ik niet.

maria 20-02-2004 10:40

ik ben op internet wel wat tegengekomen over hoe je het moet maken, 'ns kijken of dat ook gaat werken met vleesvervangers...

als het wat wordt zal ik het recept wel posten :)

maria 20-02-2004 13:27

goed, weet iemand waar je het volgende kan krijgen?:
-vloeibare rook
-curing salt of sodium nitrate.. (of fe-tsin ofzo?)
-nylon netting (wat moet ik me daarbij voorstellen?)
-rollade touw

Auntie M 20-02-2004 13:41

Citaat:

maria schreef op 20-02-2004 @ 13:27:
goed, weet iemand waar je het volgende kan krijgen?:
-vloeibare rook geen idee
-curing salt of sodium nitrate.. (of fe-tsin ofzo?) bij de toko
-nylon netting (wat moet ik me daarbij voorstellen?) ik denk dat dat het velletje wordt, waar verkrijgbaar weet ik ook niet
-rollade touw bij de slager?


maria 25-02-2004 10:25

nylon netting is inderdaad kunstdarm... nou nog kijken waar ik dat kan krijgen wat ook in de oven kan...

en rookvloeistof heb ik ook alleen nog maar gevonden in hoeveelheden van 2,5 liter...gaat me toch iets te ver...

maar mocht iemand mij een van deze ingrediënten (ook curing salt) kunnen leveren, let me know want ik heb nog niks kunnen vinden...

Guissie 25-02-2004 15:18

Citaat:

Boogie schreef op 19-02-2004 @ 19:53:
Salami is een soort worst. Dat maakt de slager...

maria 25-02-2004 15:20

wat wil je daarmee zeggen?

Keyser Saus 25-02-2004 15:31

En dan heb je die dingen; hoe ga je dan die worst maken? :|

maria 25-02-2004 15:47

ik heb een recept gevonden wat ik uit wil proberen...


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.