Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   biologisch vlees is veel lekkerder dan gewoon vlees! (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=757729)

watervlo 24-02-2004 21:45

biologisch vlees is veel lekkerder dan gewoon vlees!
 
Mee eens??? is een wereld van verschil! En nee... het is niet psychisch.

Alex 24-02-2004 21:49

Ligt eraan wat voor vlees en op wat voor manier je het eet. Als ik een plak boterhamworst eet dan proef ik niet of dat biologisch is of niet ;)

nare man 24-02-2004 21:53

Ik heb eigenlijk nog nooit verschil geproefd.

Heleeeeen 24-02-2004 21:53

maar ook veel duurder en dat houd de meeste mensen tegen.
en hoe kan je eigenlijk controleren dat het echt "biologisch" is?

MevrouwM 24-02-2004 22:04

Citaat:

nare man schreef op 24-02-2004 @ 22:53:
Ik heb eigenlijk nog nooit verschil geproefd.
Nee ik ook niet eigenlijk...

Het ligt er natuurlijk wel aan met wat voor vlees je het vergelijkt, als je het goedkoop supermarkt vlees vergelijkt dan is het wel lekkerder...

Mss toch een beetje psychisch :p

watervlo 24-02-2004 22:05

Citaat:

Heleentju! schreef op 24-02-2004 @ 22:53:
maar ook veel duurder en dat houd de meeste mensen tegen.
en hoe kan je eigenlijk controleren dat het echt "biologisch" is?

eko keurmerk

borrel 24-02-2004 22:11

Citaat:

nare man schreef op 24-02-2004 @ 22:53:
Ik heb eigenlijk nog nooit verschil geproefd.
Ik ook niet, dus ik zou van de mensen die verschil proeven
wel eens willen weten wat het verschil precies inhoud. (dus niet "het is gewoon lekkerder")

Verder koop ik eigenlijk nooit vlees met een eco-keurmerk, omdat me dat vaak te duur is

Quiana 24-02-2004 22:15

Citaat:

nare man schreef op 24-02-2004 @ 22:53:
Ik heb eigenlijk nog nooit verschil geproefd.

Tiño 24-02-2004 22:50

lijkt me eerder psyschisch,maargoed biologisch is natuurlijk wel ietsjes beter als bio industrie vlees, maar ik hoef het allebei niet...

Sarah 25-02-2004 10:49

Het is wel altijd goed vlees, en vers, enzo. Biologische ham is bijvoorbeeld echt 100 x lekkerder dan die pakjes samengeperst roze spul die bij de Aldi liggen, maar dat ligt niet zozeer aan de biologischheid maar meer aan het feit dat het dus vers is en 'echt'. Het is niet lekkerder dan ham van de slager, bijvoorbeeld. Vind ik.
Nouja, verder is het misschien iets minder vet omdat het dier wat meer kans had om te bewegen; als je van mager vlees houdt dan is dat natuurlijk ook lekkerder.

geen punt. 25-02-2004 12:40

Het is een beetje droog. Negatief dus.

Heleeeeen 25-02-2004 14:20

Citaat:

watervlo schreef op 24-02-2004 @ 23:05:
eko keurmerk
maar dat kan je toch overal gewoon opplakken?? zat een tijdje geleden jodenomroep te kijken en toen zag ik dat ze op kippenvlees uit legbatterijen enzo ook gewoon stickers plakken dat het "kosjer" was.

Keyser Saus 25-02-2004 14:29

Lijkt me niet dat daar echt een verschil in zit.

Sarah 26-02-2004 11:09

Citaat:

Heleentju! schreef op 25-02-2004 @ 15:20:
maar dat kan je toch overal gewoon opplakken?? zat een tijdje geleden jodenomroep te kijken en toen zag ik dat ze op kippenvlees uit legbatterijen enzo ook gewoon stickers plakken dat het "kosjer" was.
Nee, want het is geen stickertje, het moet dan op het etiket geprint staan, en als je het op je etiket print terwijl je er geen recht op hebt dan krijg je een vette boete en wordt je product uit de handel gehaald.

perseus 26-02-2004 14:01

Citaat:

Heleentju! schreef op 25-02-2004 @ 15:20:
maar dat kan je toch overal gewoon opplakken?? zat een tijdje geleden jodenomroep te kijken en toen zag ik dat ze op kippenvlees uit legbatterijen enzo ook gewoon stickers plakken dat het "kosjer" was.
Volgens mij moet daar altijd een rabbijn bij zijn, dat heeft mijn vader, die jarenlang 'koosjere salade' heeft geproduceerd, me in ieder geval eens verteld, als ik me niet vergis.

Andijvie 26-02-2004 14:08

Citaat:

perseus schreef op 26-02-2004 @ 15:01:
Volgens mij moet daar altijd een rabbijn bij zijn, dat heeft mijn vader, die jarenlang 'koosjere salade' heeft geproduceerd, me in ieder geval eens verteld, als ik me niet vergis.
Klopt, dat moet, anders mag je het niet koosjer noemen.

Southraider 26-02-2004 17:31

Biologisch vlees is malser en heeft meer smaak. Dit omdat het dier heel de dag vrij kan bewegen en natuurlijk producten eet.
Maar of het lekkerder is dat hoeft niet, dat ligt helemaal aan de bereiding van het vlees.

JennyMindTricks 26-02-2004 19:14

Mijn motto: geen vlees is lekkerder :cool: :)

YPrue 26-02-2004 21:05

Ik proef het verschil niet. :o

Silver rain 27-02-2004 08:28

Citaat:

ChildOfTheNight schreef op 26-02-2004 @ 20:14:
Mijn motto: geen vlees is lekkerder :cool: :)

kimmie 27-02-2004 14:00

Citaat:

watervlo schreef op 24-02-2004 @ 22:45:
Mee eens??? is een wereld van verschil! En nee... het is niet psychisch.
ja mee eens, is idd niet psychisch :D

SisterOfMercy 27-02-2004 21:47

Citaat:

sarahbressers schreef op 25-02-2004 @ 11:49:
Nouja, verder is het misschien iets minder vet omdat het dier wat meer kans had om te bewegen; als je van mager vlees houdt dan is dat natuurlijk ook lekkerder.
Nee, het is niet persé magerder.
Dieren die gehouden worden voor biologisch vlees hebben meer tijd om te groeien, en krijgen voldoende ruimte. Voornamelijk door die tijd lopen er kleine vetadertjes door het vlees heen. Het vet geeft juist veel van de smaak van het vlees.
En dieren die op biologische wijze gehouden worden, worden niet voordat ze geslacht worden in elkaar gemept omdat ze niet hard genoeg lopen.

Somebody Special 28-02-2004 10:01

De biologische shoarma van de Appie is véél lekkerder dan de gewone!!

forumfreakie 28-02-2004 11:27

Citaat:

Keyser Saus schreef op 25-02-2004 @ 15:29:
Lijkt me niet dat daar echt een verschil in zit.

illogical 28-02-2004 17:47

wij hebben eigenlijk altijd biologisch vlees
m'n moeder vind dat ook veel lekkerder.. ik proef geen verschil geloof ik :o

saartjeh 06-03-2004 18:31

ik zou je zo geloven, denk indd da zo is
maar nog nooit gehad eig,
en gwoon vlees is ook al weer 4jr geleden

Jaegermeister 07-03-2004 13:33

Citaat:

SisterOfMercy schreef op 27-02-2004 @ 22:47:
En dieren die op biologische wijze gehouden worden, worden niet voordat ze geslacht worden in elkaar gemept omdat ze niet hard genoeg lopen.
En waar haal jij die onzin vandaan? Btw biologische koeien worden volgens mij in gewone slachthuizen geslacht.

Maarten 07-03-2004 13:39

Ik zou zeggen, doe een experiment...

Eet 10 dagen achter elkaar vlees en laat je moeder random afwisselen en achteraf moet je schrijven welke van de twee je gegeten denkt te hebben ;p

Lijkt me ZEER nuttig...

En het is 100% zeker weten wel psychisch

watervlo 07-03-2004 14:14

Citaat:

DiGiTracker schreef op 07-03-2004 @ 14:39:
Ik zou zeggen, doe een experiment...

Eet 10 dagen achter elkaar vlees en laat je moeder random afwisselen en achteraf moet je schrijven welke van de twee je gegeten denkt te hebben ;p

Lijkt me ZEER nuttig...

En het is 100% zeker weten wel psychisch

En geheid dat ze het verschil merken. Als er bij ons mensen mee-eten vinden ze het vlees zo ongelooflijk lekker sinds we zijn overgestapt op biologisch. Ook mensen die het niet weten

Andijvie 07-03-2004 15:40

Citaat:

DiGiTracker schreef op 07-03-2004 @ 14:39:
En het is 100% zeker weten wel psychisch
Nou... ik wist niet dat mijn ouders over waren gestapt op biologisch vlees, maar ik proefde wel een verschil. Mijn zus ook.

Tweeker 07-03-2004 17:10

Je proeft vaak wel verschil hoor, tenminste: ik vind biologisch vlees veel 'echter' smaken. Minder eenheidsworst, etcetera :)

Fenji 11-03-2004 21:02

me ouders kopen sinds kort biovlees {eigenlijk bio-alles)

en ik ben al tijdje vergetarisch dus ik eet t niet, maar me fam vindt het sappiger malser etc.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.