Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Harde broodjes (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=758110)

Co 25-02-2004 12:33

Harde broodjes
 
ik vroeg me laatst af: Hoe maken ze harde broodjes hard?

geen punt. 25-02-2004 12:38

Als je afbakbroodjes in de oven legt worden ze hard...

Ik vraag me eerder af hoe het komt dat die meelbollen en sponzen zacht blijven...

reuffneck32 25-02-2004 12:38

uitlaten drogen?
korstdeeg gebruiken?

Sweet Revenge 25-02-2004 12:38

Citaat:

Co schreef op 25-02-2004 @ 13:33:
ik vroeg me laatst af: Hoe maken ze harde broodjes hard?
in de oven misschien?

Morridin 25-02-2004 12:41

Een broodje hard maken doen ze idd door het te bakken.

Hoe dingen zacht worden? Ik denk door meer vocht toe te voegen. Of misschien prikken ze er ergens een gat in zodat de lucht er in komt waardoor hij zacht wordt. Net gebakken brood is ook hard, maar als je het hebt gesneden wordt het na een tijdje zacht.
handig wat je (denkt) te leren als je op een broodafdeling werkt :cool:

trasher 25-02-2004 12:47

Een hard broodje is al hard.

Miracle 25-02-2004 12:52

gewoon bakken

Auntie M 25-02-2004 12:59

Zal wel door de samenstelling van het deeg komen dat het ene broodje hard wordt en het andere zacht.

Co 25-02-2004 13:00

Citaat:

trasher schreef op 25-02-2004 @ 13:47:
Een hard broodje is al hard.
zeer scherp

Outlaw 25-02-2004 15:04

Zou het niet kunnen dat het verschil tussen harde en zachte broodjes uitgemaakt wordt door de luchvochtigheid in de oven.
Zo zijn de dingen die bij ons in de oven worden gebakken altijd "hard", igg een harde korst.

Bij de bakker zouden ze dan betere ovens hebben die de luchtvochigheid regelen zodat je zachte broodjes krijgt.

Morridin 25-02-2004 15:41

Het ligt denk ik aan de vochtigheid. Bij ons hebben we zo'n oven met speciale programma's voor elk soort. Kaiserbollen en pistoletten worden gewoon hard.
Nu hebben we ook een brood wat je zelf af moet bakken. Eerst stond die nog niet als programma ingevoerd, dus moest je handmatig tijd instellen en water erbij doen voor de stoom.

geen punt. 25-02-2004 16:21

Maar het was dus een serieuze vraag? :|

Co 26-02-2004 16:01

Citaat:

geen punt. schreef op 25-02-2004 @ 17:21:
Maar het was dus een serieuze vraag? :|
in principe wel

Liss 26-02-2004 20:30

Citaat:

trasher schreef op 25-02-2004 @ 13:47:
Een hard broodje is al hard.
:p
Maar gewoon in de oven, een broodoven kan je verschillend instellen.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.