Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Zelf vodka maken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=761554)

born2dance 29-02-2004 02:03

Zelf vodka maken
 
Een vraagje

Is er iemand in Nederland die weet hoe je zelf vodka kan maken ?? Wat daarvoor allemaal nodig is en welke verhoudingen worden er gebruikt ??

Tsjaa, niet hopend op veel succes maar toch
ik hoor t graag

Fog. 29-02-2004 10:01

Probeer Google

Blues 29-02-2004 14:56

Er bestaat (weet niet waar je 't zou moeten kopen) van dat kant kant en klare gist-rommel-iets in poeder vorm.
Dat mik je dan in water en laat je 6 weken staan.
Altans zo doen ze 't in Rusland en daar halen ze 't gewoon bij supermarkt

MCH 29-02-2004 17:18

Precies, wij hebben ook in 1 lesuur voor ANW bier gemaakt. Als je dan de verhoudingen wat aanpast (ik weet niet in hoeverre) krijg je een veel hoger alcoholpercentage.

malibubarbie 04-03-2004 15:14

Ja of je kan het ook gewoon kopen... :rolleyes: !

Blues 04-03-2004 15:27

Citaat:

malibubarbie schreef op 04-03-2004 @ 16:14:
Ja of je kan het ook gewoon kopen... :rolleyes: !
Als nou 's eerst begin' met de te lezen!
Zelf vodka maken, heet de topic toch?

Andijvie 04-03-2004 15:31

Citaat:

Blues schreef op 04-03-2004 @ 16:27:
Als nou 's eerst begin' met de te lezen!
Zelf vodka maken, heet de topic toch?

Persoon voor je vraagt zich waarschijnlijk af waarom iemand zoveel moeite wil doen om het zelf te maken, wanneer je het ook kant en klaar in de winkel kan kopen.

Maar goed, bij de drogist heb je soms van die blikken met poeder, kan je zelf vodka maken. Ik heb het ooit eens voor m'n vader gekocht, dus kijk daar maar eens.

JCG 04-03-2004 20:29

ff denken, volgens mij kon je ook gewoon bakkersgist gebruiken. Maar weet iemand waar vodka uit gebrouwen word? dacht aardappels

SisterOfMercy 05-03-2004 03:58

Bij gewoon gisten haal je maar een alcohol percentage van maximaal iets van 15%. Wil je meer moet je destilleren of uitvriezen.
Uitvriezen doen ze in Rusland. Daar is het vaak flink koud, en maak je dus gebruik van de verschillende smelttemperaturen van alcohol en water.
Hier kan je beter (in de zomer, dan hoef je tijdens het gistingsproces niet bij te verwarmen) destilleren. Het smaakje komt van waar je van destilleert of van waar de damp tijdens het destilleren langs gaat.

Ik heb nog een goed recept liggen (waar je geen last van je ogen van krijgt, dat wil zeggen, er zit weinig methylalcohol in) wat ik wel een keer kan neerplempen hier, als je echt interesse hebt. Het is wel illegaal, maar als je het aan niemand vertelt maakt het niet echt uit ofzo.

Maar ik zoek nog steeds een koperen ketel van 30 liter of een RVS melkbus van iets van die inhoud.. Als iemand dat heeft houd ik me aanbevolen.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.