![]() |
tofu marineren?!?!
Kan je tofu marineren?? Ik heb het nog nooit gegeten en vraag me af wat je er allemaal mee kan...
|
Ja dat kan :)
|
Moet je he tdan gewoon behandelen alsof het vlees is??
|
Citaat:
|
oooohh........ ehm...... ik heb het dus net gemarineerd met marinade op oliebasis.... volgende keer beter
|
Hmm.. de marinade trekt inderdaad niet echt in de tofu. Helpt het als ik het echt een hele poos laat staan? Het is nu nog maar half drie en tegen de tijd dat ik het ga bakken... :confused:
|
Citaat:
|
Ik heb de tofu net gebakken (in de wok) maar het blijft zo zacht en als je het eet voelt het zelfs een beetje papperig. Hoort dat zo??
|
Beter gebruik je tempeh of rooktofu. Dat is iets smaakvoller en steviger (y) En anders op iets hoger vuur in de pan gooien.
|
Wat is dan het verschil tussen tempeh en tofu?
|
Citaat:
Tempeh Tempeh komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het wordt gemaakt uit hele, ontvliesde sojabonen, die gefermenteerd worden. Tofu is oorspronkelijk afkomstig uit China. Het wordt gemaakt van sojabonen. De sojabonen worden gemalen, gekookt en dan door een kaasdoek gezeefd. Het vocht wordt opgevangen; dit is sojamelk. De sojamelk wordt door middel van een plantaardig stremsel gestremd, waardoor tofu ontstaat. dat dus :) |
kent iemand hier een tofu-marineerrecept, waar voor je voor de verandering eens niet eerst een aziatische winkel moet leegroven? :)
|
ik ga vanmiddag iets proberen met soja saus, ik laat nog wel weten of het is gelukt...
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.