![]() |
Mosselen. Wat houdt het in en recepten?
Mosselen. Ik heb hier een aantal vragen over. Bijvoorbeeld, wat bevat een mossel aan voedingswaarde? Koolhydraten, vetten, eiwitten etc. Heeft iemand een idee wat erin zit van deze dingen (vooral het aantal vetten en de soort vetten)?
En dan nog een culinaire vraag: hoe eet jij mosselen het liefst? Gekookt? Gebakken? En met welke ingrediënten? En wat eet je erbij? Friet? Of toch iets anders? |
voedingswaarde mossel per 100 gram:
Kcal 57,0 Kjoules 242,0 Eiwit 10,0 g Vet 1,0 g Koolhydraten 2,0 g Fosfor 250,0 mg IJzer 6,0 mg Natrium 300,0 mg Kalium 300,0 mg Vitamine A 0,05 mg Vitamine B1 0,15 mg Vitamine B2 0,17 mg Vitamine B6 0,02 mg Vitamine C 2,0 mg Water 85,0 g Ik eet vrijwel nooit mosselen, maar als ik ze eet zitten ze door de paella heen of ze zijn gekookt met een uitje, prei en wortel en dan heb ik er stokbrood + sausje bij. |
Ik eet heel zelden mosselen (mijn moeder vindt ze maar snotterig...), maar als ik ze eet, dan eet ik ze samen gekookt met veel groenten, bijvoorbeeld prei, wortelen, bloemkool en dergelijke. Een mosselen-groentenpan om het zo maar te zeggen. Is erg lekker! :)
|
Citaat:
"Goed" vet dus :) |
mosselen :D
mjammie :D jammer dat we het zo weinig eten wij koken ze meestal met mosselgroente (of soepgroente?!) |
Citaat:
|
Ik eet dus geen mosselen. Ik heb het geprobeerd maar vind het niks. Ik had ze gebakken of gefrituurd gegeten.
|
mosselen komen uit de zee
|
Gekookt met bouillon en soepgroenten, opgediend met mosterd-dillesaus. Oh en friet natuurlijk, dat hoort. :)
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:12. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.