![]() |
Jam
Weet iemand hier de houdbaarheid van jam? Ik zit in een duscusstie tussen de volgende 3:
4 weken 2 maandan 1 à 2 jaar Groetjes |
volgens mij best lang als je het koel houdt.
maar precies weet ik het niet. offtopic: moeilijk woord hè? Discussie? :p |
Volgens mij houdt het erg lang, door het hoge suikergehalte die erin zit, maar ik zou niet weten hoe lang...
|
een schatting?
Een paar weken een paar Maandan of een Paar jaar (ik typ snel dus ook wel eens fout :p ) |
Citaat van de site van milieucentraal:
Een uitzondering vormen de zure en gekonfijte producten, zoals augurken en jam. Deze zijn na opening nog enkele weken houdbaar in de koeling. Ik zoek even verder... :) En op de site van het voedingscentrum vind ik dit: Lang houdbare zure producten, zoals augurken en kruidenazijn, en gekonfijte producten (jam) zijn na opening ongeveer een maand houdbaar. |
juist een maand ongeveer, 1.5 maand misschien :)
|
Dat is dus na openen. Dus dan moet hij zonder te openen toch wel veel langer houdbaar zijn of niet?
|
Citaat:
|
Thank you all!
|
Nou ik denk dus niet een paar jaar. Alhoewel als hij niet geopend is wel. Bij ons thuis als de jam niet wordt gegeten maar wel open is zalie een maandje of 2houden. Maar dit ligt er ook helemaal aan hoe je ermee omgaat. Jam is erg boter en kruimel gevoelig waardoor deze sneller beschimmelt. Ook zal het aan de kwaliteit liggen Bijv. Aldi Jam houdt minder lang dan de dure AH jam(denk ik
|
Zonder openen een jaar volgens mij.
|
oeps mijn jam staat al aardig wat weken open en ik eet er nog steeds van.. :o
zolang t niet schimmelt zal het wel in orde zijn, toch :confused: |
Citaat:
|
Citaat:
Maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk. |
Je kan ook zelf jam maken :eek: dat is erg leuk en lekker bovendien! En heel natuurlijk. Geen conserveringsmiddelenshit enzo. Gewoon vruchten met een soort suiker. Heb het een keer gedaan maar het werd meer limonade als jam, want ik had aarbeiden gebruikt, en daar zit weinig pectine in geloof ik, de stof die voor de stevigheid zorgt. Bij aardbeien e.d. meot je het zelf toevoegen maar bij abrikozen hoeft dat bv. niet. Wel veel geleisuiker. Erg lekker iig. :p :)
|
Citaat:
|
Geen Idee..
|
Citaat:
|
Ongeveer 1 maand denk ik
|
Volgens mij ongeveer een jaar, als je hem gesloten houd.
Na openig durf ik niet te zeggen :o |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:29. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.