![]() |
vegetarische gerechten........
weet iemand nog iets lekkers zonder vlees&vis
|
Gado Gado (Indonesisch)
Gewoon groenten stomen, todat ze gaar zijn, gekookte aardappel en ei erbij doen, pinda saus klaar is kees! :) |
Citaat:
|
Citaat:
Je kan zo wat alles maken zonder vlees & vis, gewoon beetje experimenteren. Je kunt gehakt vervangen door vegetarisch gehakt, kip door quorn, enz. |
Citaat:
Kijk eens rond op www.vegatopia.com , staan erg veel lekkere recepten |
Citaat:
Ik weet die dierlijke E-nummers ook niet uit m'n hoofd, 'k zou ook niet weten of ze er wel of niet inzitten. Maar goed, zoals ik al zei, zelf maken kan natuurlijk ook. ;) |
't zijn btw geen tortilla's, maar burritos (zo heten ze iig). ;) En het merk is idd Knorr.
E-nummers die in de tortilla's zitten: E422, E471, E473, E500, E450, E296, E330, E282, E202, E412, E466 E-nummers die in de Burritos-kruidenmix zitten: E621, E631, E627 E-nummers die in de Burritos-saus zitten: E621 Misschien kan een E-nummerkenner zeggen of daar dierlijke E-nummers tussen zitten. De lasagnette heb ik niet meer in huis, dus ik kan niet kijken hoe het daar mee zit. |
Zo even snel zijn er vele die van dierlijke afkomst kunnen zijn, zoals E471
|
VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES VLEES
(y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) |
in drop zit geen vlees
|
in vissticks wel
|
e-nummers van dierlijke producten:
E120 cochenille, karmijnzuur, karmijn (rode kleurstof gemaakt van lakschildluizen) E153 carbo medicinalis vegetabilis (koolstof) E161G canthaxanthine E252 kaliumnitraat (salpeter) E341iii tricalciumfosfaat E422 glycerol E431 t/m E436 vetzuuresters van polyoxyethyleen E442 ammoniumfosfatiden E470 a&b zouten van vetzuren E471 mono- en diglyceriden van vetzuren E472a-f esters van E471 E473 suikeresters E474 sucroglyceriden E475 polyglycerolesters van vetzuren E476 polyglycerol polyricinoleaat E477 propyleenglycolesters van vetzuren E479b thermisch geoxideerde sojaolie verkregen door reactie met E471 E481 natriumstearyol-2-lactylaat E482 calciumstearyol-2-lactylaat E483 stearyltartraat E491 t/m E495 vetzuuresters van sorbitaan E570 vetzuren E626 t/m E629 guanylzuur en guanylaten E630 t/m E633 inosinezuur en inosinaten E634 calciumribonucleotiden E635 natriumribonucleotiden E640 glycine en zijn natriumzout E904 schellak E1518 glyceryltriacetaat |
Citaat:
|
Maaruh...ze vraagt toch om vegetarische gerechten en niet om veganistische gerechten...dus alleen geen vis en vlees toch?
Maaruh erg lekker is bijvoorbeeld roerbakgroente en dat combineren met bijvoorbeeld rijst of wraps, als je wil kan je er nog vleesvervangers door doen, bijvoorbeeld tofu of quorn. En ook lekker is pasta met broccoli en kaassoufle. |
Citaat:
En diverse e-nummers zijn gemaakt door iets te doen met iets van dieren, zoals rundervetten enzo. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Spinazietaart (alleen lekker als je van spinazie houdt)
Voor 2 of 3 personen: kleine hoeveelheid boter of olie ongeveer 2 ons geraspte kaas, bij voorkeur belegen een pak diepvriesspinazie 4 tot 6 velletjes bladerdeeg 2 a 3 eieren bakje quorngehakt kruiden mengschaal (of beslagkom of slaschaal of wat dan ook) rechthoekige/vierkante ovenschaal met ong. 3 liter inhoud Oke, ontdooi eerst het bladerdeeg en de spinazie, want anders kun je er niets mee. Bladerdeeg is snel ontdooid, spinazie kun je beter een paar minuten in de magnetron gooien anders blijf je wachten (zo'n 3 minuten voor deelblokjes, zo'n 8 minuten voor 1 groot blok). Gooi in een niet te kleine schaal de eieren, het quorngehakt met kruiden naar smaak (ik deed er gehaktkruiden van Silvo bij) en de helft van de kaas door elkaar. Het is makkelijk om eerst de eieren los te kloppen en er dan pas de rest bij te gooien. Gooi daarna de spinazie erbij en roer het door elkaar. Vet de ovenschaal in en bekleed 'm met het bladerdeeg. Doe het spinazie-ei-kaas-quorn-mengsel erin, en strooi de rest van de kaas erover. Ongeveer een half uur in de oven op stand 4-5 of 200 graden, en tadaa :). Niet alleen is het lekker (op voorwaarde dat je van spinazie houdt), maar het ziet er ook nog eens prachtig uit :). |
Gezocht op ah.nl, 495 vegetarische recepten gevonden.
Soms kun je 't zelf wel vinden, zonder te vragen :) |
Citaat:
|
vandaag heb ik toevallig zo'n AH-recept gemaakt: aardappelkaas-soufflé met broccoli. errug lekker!
|
je kan in pricipe alle gerechten die je met vlees maakt en lekker vind ook zonder vlees maken.
Als vleesvervanger kan je dan tofu gebruiken De eerste keer dat je het eet is het wel *anders* maar zeker niet minder lekker is mijn ervaring :) |
Polenta pizza
Polenta maken: melk aan de kook brengen in pan. Polenta erbij. Paar minuten koken tot het lekker indikt. Check de verpakking voor bereiding... Warme polentabrei in een overschaal, taartblik whatever gieten en gladstrijken tot een bodem van een centimeter of 2. Dit goed laten afkoelen. Tomatensaus maken van gezeefde tomaten. (Of gewoon een potje) Ruim assortiment aan groenten snijden. Tomaat (eerst even onder de gril zodat het vocht wat minder wordt; anders krijg je zo'n waterige pizza), paddestoelen, paprika, artisjok, aubergine, courgette, olijven...wat je wilt. Goed kruiden met tijm, oregano en basilicum. Verse kruiden zijn 't lekkerste maar gedroogd is ook prima. Doe nog een beetje goede olijfolie (De aldi heeft er een die supergoed is en ook goedkoop vergeleken met andere) Tenslotte ongeveer een kwartiertje in de oven en je hebt een alternatieve pizza :) Gewone pizzabodem is natuurlijk ook te maken. Water met olijfolie en instantgist even laten staan. Tarwemeel mengen met water-olie-gist. beetje zout en dan heel goed kneden. minstens tien minuten oid. Dan laten rijzen (op een rustige plek een uur wegzetten met een klamme theedoek erover). Dan platte bodem van maken op een ovenplaat. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.