![]() |
Recepten met tofu
Afgelopen weeekend heb ik voor het eerst, per ongeluk tofu gegeten (tenminste ik denk dat het dat was) en ik vond het best wel heel erg lekker maar ik zou niet weten hoe ik dat zelf moet maken, heeft iemand daar een lekker recept mee?
|
Ik heb het zelf nog nooit gegeten, en weet er ook geen lekkere recepten mee. Dus ik ben even op internet gaan kijken, en heb hier wel een site gevonden met een aantal recepten. Of ze lekker weet ik niet, maar misschien zit er iets tussen wat je lekker lijkt.
|
Citaat:
|
Citaat:
Waar heb je dat gegeten dan? Was het bij vrienden of familie? Misschien kan je dan de kok vragen hoe het bereid is. Iig veel succes. |
Zoek ook eens op tahoe, kom je waarschijnlijk op sites terecht met veel indische gerechten.
Vroeger frituurde mijn moeder wel eens plakken tahoe (sorry ik kan niet aan het woord tofu wennen) met een beetje zout erop en dan gewoon ophappen. |
Ik vind tofu niet lekker. Geef mij maar quorn
Zo, dat was mijn loze post weer voor vandaag. |
Ik heb het zelf ook nooit gegeten en weet er dus ook geen lekkere recepten mee. Maar heb hier een site gevonden met recepten en plaatjes erbij.
|
Citaat:
|
Nog nooit van gehoord :o
|
Citaat:
|
Citaat:
in harrots??????? i love harrots!!!!! maar even on topic er is ook voorbereide tofu te koop 9 bij AH bijvoorbeeld, is in kleine stukjes en al gekruid en zo, je hoeft t alleen nog ff af te bakken, heel smakelijk hoor |
Ik zag hier laatst een topic over HealthyPlanet, wij eten dat ook wel eens. Hier hun website, producten bestaan veelal uit tofu.
http://www.udea.com/bot_nav.asp?sond_id=10&ond_id=2 Edit: Zelf vind ik het superlekker wel vrij duur (3.29 per pakje) |
Citaat:
Toch maar ff bij de AH kijken dan, ook al kom ik daar niet vaak. |
Wat is Tofu eigenlijk voor spul??
|
Citaat:
Als stapelvoedsel in Azië sinds 2 000 jaar, is tofu (of tofoe) bekend voor zijn buitengewone voedingswaarde alsook voor zijn veelzijdigheid. Tofu is een zacht kaasachtig voedingsmiddel dat gemaakt wordt door sojamelk te laten met een coagulant. Tofu is een eerder neutraal smakend product dat gemakkelijk de smaak van andere ingrediënten overneemt. Tofu is rijk aan zowel hoge kwaliteitsproteïnen als aan B-vitaminen. In tegenstelling tot sojamelk bevat tofu ook veel calcium. Dit is te danken aan de benodigde coagulant. Vaste tofu is stevig en kan in blokjes versneden worden en geserveerd in soep. Ook bakken in olie of grillen is mogelijk. Vaste tofu is rijker aan proteïnen, vetten en calcium dan andere types van tofu. Zachte tofu is meer gepast in recepten waar de tofu moet gemixt worden. |
Ik heb wel eens gewoon wat blokjes gebakken en dan door de macaroni...
Gewoon als vleesvervanger zeg maar. Ik ben er zelf niet zo dol op, heb liever quorn. Bij de Chinees kunnen ze het wel heel lekker maken :) |
Tofu is niet lekker of vies, je maakt het lekker of vies :)
Door wat met kruiden te doen etc, krijgt tofu een smaak. Gewoon wat olie in de pan, tofu erbij, kruiden erbij. Groenten erbij. En je hebt een lekkere roerbakschotel :) Of je doet het bovenstaande met fijne groenten. Maakt het klaar. Gooi het op een kant-en-klare pizzabodem met tomaten purree erop, en in de oven. En je hebt een lekkere pizza met tofu. :) |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Naturel Tofu kost bij de Toko een cent of 50. Heb je een groot brok. En je kunt er ook verse tofu krijgen, en, ehm...zijdetofu wat perfect is om roomachtige sausen van te maken (veganaise :))
Gewoon naturel tofu insmeren met wat zout en in de frituur mikken is tamelijk eenvoudig en goed te eten. Of, de tofu eerst in doorhaalvloeistof dopen (beetje groentebouillon met maizena) zorgt voor een extra krokante laag. En in dat doorhaalbeslag kun je weer van alles stoppen. Specerijen, sesamzaad...noem maar op. Tofu prakken met een stampotstamper en mixen met een goede kruidenmix (wederom de local Toko) creeert een gehaktachtig mengsel. Even flink heet roerbakken met wat h-ui-l en knoflook. Kun je in een pannekoek doen of in een pitabroodje. Zelfde soort idee combineren met kleefrijst. Extra kruiden doorheen en ballen van makken. Even frituren. Wallah: tofu-rijst-bal. Je hebt overigens bij de Teduurwinkel ook rooktofu wat gewoon rauw goed te eten is in een salade. Lekkere dressing erover... |
Ik heb gisteren lichtgekruide tofu bij de AH gehaald, dat is dus al gekruid dus dan kan ik er niet meer al te veel aan verzieken ;) en dan smaakt het iig ergens naar. Verder ga ik er een soort roerbakspul van maken met rijst erbij (stond in het C1000 kookboek 2004)
|
Ik doe tofu vrij hard bakken in een koekenpan met hete zonnebloemolie en véél kruiden (vooral kerrie en paprikapoeder, want dat is lekker en dan krijgt het ook zo'n mooi kleurtje), en dan gooi ik het op rijst met groentensaus (of rijst met groenten en ander-soort-saus)
|
Citaat:
tofu frituren kan gewoon in een pannetje met een dikke laag olie, en het schijnt zelfs vleesachtig te smaken soms (ik ken die smaak niet meer zo). En zo'n laagje doorhaalbeslag met sesamzaadjes maakt het zo lekker krokant(y) |
Bij ons hebben ze tofu ook bij de Super de Boer en C1000, dus ik denk dat ze het in de meeste supermarkten wel hebben. Soms staat het wel verdekt opgesteld, dus moet je wel ff zoeken :d
Maar wat ik lekker vind is die gekruide tofu en dan met wat roerbakgroenten (roer)bakken en daar dan wat rijst of pasta bij eten. Ook kan je gekruide tofu, met oosterse(!) roerbakgroenten in een wrap doen, is ook erg lekker! |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.