Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Cake maken! (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=840610)

hi 15-05-2004 16:56

Cake maken!
 
Ik wil vanavond cake maken! Op zich is dat geen probleem omdat ik het vaker bak en het makkelijk is. Ik vind het alleen raar dat er zoveel boter doorheen moet! Volgens mij valt het wel mee met dat moeten dus hebben jullie ideeën om de boter te vervangen voor iets anders?
Andere baktips of receptuur om mijn doodgewone cake op te sierlijken zijn welkom!

Phlox 15-05-2004 17:20

Hmm maakte vroeger ook wel eens cake, kan me niks herinneren van veel boter, van veel eieren wel :)
Krijg nu trouwens ook wel zin om cake te bakken :D

TaRkAn_lOvEr 15-05-2004 17:24

Je kan aardbeien en m&m's erop doen of te versieren of slagroom

Anneka 15-05-2004 18:28

kruidcake: helemaal niet vet en heel erg lekker.

Mr.Oizo 15-05-2004 19:04

Mot je aan mijn zusje vragen, niet aan mij :D die bakt ook vaak cake...

Katje 16-05-2004 00:30

Standaard recept voor cake is:

200 gram boter
200 gram suiker
200 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
snufje zout

Dat is wat ik gebruik althans. Verder kun je er rozijnen, m&m's, stukjes appel, noten, cacao of whatever doormixen.

Auntie M 16-05-2004 05:52

Een beetje bruine strohrum erdoorheen is ook yummie.

Of maak eens een indische gestoomde cake (roti kukus).

Mu 16-05-2004 09:22

Citaat:

Mr.Oizo schreef op 15-05-2004 @ 20:04 :
Mot je aan mijn zusje vragen, niet aan mij :D die bakt ook vaak cake...
Jongen, niemand vraagt jou iets. Als je niets interessants te melden hebt, houd dan liever je hoofd.

murwari 17-05-2004 06:12

Mag je gewoon vervangen door olijfolie.

Balance 17-05-2004 09:59

Citaat:

anniemoppie schreef op 15-05-2004 @ 19:28 :
kruidcake: helemaal niet vet en heel erg lekker.
heb je daar een recept van?

hi 17-05-2004 16:32

Citaat:

Balance schreef op 17-05-2004 @ 10:59 :
heb je daar een recept van?
kruidcake je kan een kant en klaar pak kopen in de winkel:
volgens mij heet dat merk Atlanta. Dat is de gemakkelijke manier!

Moonshine 17-05-2004 16:42

Citaat:

Balance schreef op 17-05-2004 @ 10:59 :
heb je daar een recept van?
Kruidcake is inderdaad heerlijk (y) Is gewoon kant en klaar te krijgen in pak: je hoeft er dan alleen water door te gooien.

Een beetje hagelslag door het beslag gooien is ook wel leuk en lekker: dat doen wij soms.

Lucky Duck 18-05-2004 11:20

Als we het dan toch over cakes hebben; is er nog iemand die weet hoe je een marmercake maakt? Ik weet nog dat 't me -met wat hulp van mijn moeder- vroeger goed lukte, maar tegenwoordig wordt 't meer een soort vage chocoladecake :o :D

Jules 18-05-2004 13:20

Soort-van marmercake: ik heb laatst geprobeerd een 'laagjescake' te maken, eerst gewoon beslag gemaakt, dat in 2en gedeeld en door de ene helft wat cacaopoeder gedaan. En dat dan om en om in de cakevorm gegoten. Uiteindelijk waren het niet echt laagjes maar echt hele rare vormpjes geworden, wel vet tho :)

Auntie M 18-05-2004 16:15

Volgens mij is marmercake inderdaad niets anders dan dat je de ene helft van het beslag met cacao doet en de andere helft niet. Of misschien moet je maar 3/4 van het beslag met cacao doen?

Cruz 18-05-2004 16:29

Stukjes chocola en nootjes erin en dan slagroom erop :o (y)

murwari 18-05-2004 16:50

Om de cake leuker te doen lijken kan je ook het deeg maken en daarna in twee kommen doen. In een kom voeg je dan cacao bij en daarna giet je afwisselend deeg van beide kommen in de bakvorm. Leuk kunstig resultaat!

Auntie M 18-05-2004 17:03

Citaat:

murwari schreef op 18-05-2004 @ 17:50 :
Om de cake leuker te doen lijken kan je ook het deeg maken en daarna in twee kommen doen. In een kom voeg je dan cacao bij en daarna giet je afwisselend deeg van beide kommen in de bakvorm. Leuk kunstig resultaat!
En dan heb je in ene een marmercake :p

murwari 18-05-2004 17:07

Citaat:

Auntie M schreef op 18-05-2004 @ 18:03 :
En dan heb je in ene een marmercake :p
ow :p:o

Nuck 19-05-2004 22:49

Ik ben fan van cakebeslag :o

sicilion 19-05-2004 23:24

Citaat:

hi schreef op 17-05-2004 @ 17:32 :
kruidcake je kan een kant en klaar pak kopen in de winkel:
volgens mij heet dat merk Atlanta. Dat is de gemakkelijke manier!

arg dat is zo vies! en verse kruidcake is zo ontzettend lekker :cool: gewoon lekker zelfmaken!

en tja veel boter ... ik gebruik iig tegenwoordig altijd van die vloeibare bleu band boter! dat scheelt ook met het van te voren smelten (y) zijn iig al de betere vetten voor zover ik weet

hi 20-05-2004 07:53

Citaat:

murwari schreef op 17-05-2004 @ 07:12 :
Mag je gewoon vervangen door olijfolie.
200 gram boter = 200 mililiter olijfolie?

Citaat:

sicilion schreef op 20-05-2004 @ 00:24 :
arg dat is zo vies! en verse kruidcake is zo ontzettend lekker :cool: gewoon lekker zelfmaken!

en tja veel boter ... ik gebruik iig tegenwoordig altijd van die vloeibare bleu band boter! dat scheelt ook met het van te voren smelten (y) zijn iig al de betere vetten voor zover ik weet

Je hebt gelijk dat verse lekkerder is en smelten doe ik ook wel eens!

Anneka 20-05-2004 13:26

Citaat:

Moonshine schreef op 17-05-2004 @ 17:42 :
Kruidcake is inderdaad heerlijk (y) Is gewoon kant en klaar te krijgen in pak: je hoeft er dan alleen water door te gooien.

Een beetje hagelslag door het beslag gooien is ook wel leuk en lekker: dat doen wij soms.

jep het is erg makkelijk om te maken. daarbij zitten er bijna geen caloriën in dus is het ook niet funest voor de lijn.

sicilion 20-05-2004 22:36

mijn zus en ik zijn het trouwens niet eens over of zelgemaakte cake lekkerder is dan die plakkerige cake uit de supermarkt!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.