![]() |
leuke groenten :)
Gewoon gekookte of geroerbakte groenten, nouja, dat is best lekker, maar uh, het gaat vervelen :). Nu vind ik mezelf al erg aardig wanneer ik knoflook-peper-courgette ga bakken of als ik kokoswortelpuree maak of een soort groentetaart of dat soort dingen... maar erg veel meer bijzondere manieren om groenten klaar te maken weet ik niet. Wie weet hier nog een leuk groenterecept?
|
Kokoswortelpuree? :D
Ik wist niet eens dat dat bestond :D |
Een lekkere groenteschotel bijvoorbeeld?
Deze vind ik lekker; Vegetarische groenteschotel (voor vier personen) - 1 pak Hollandse groenteschotel - 200 gram Hollandse geitenkaas - 50 gram amandelschaafsel - 100 gram geraspte kaas - pakje Blue Band - bieslook Meng de groenteschotel met wat bieslook of andere tuinkruiden naar smaak. Snijd de geitenkaas in blokjes en meng die door de schotel. Schep het gerecht in een ingevette ovenschaal. Maak met amandelschaafjes fijn en meng het door de geraspte kaas. Strooi dit mengsel over de schotel. Verdeel wat Blue Band over de bovenkant. Zet de schaal 15 à 20 minuten in een op 200° Cvoorverwarmde oven, maar temper na 10 minuten de temperatuur tot 180°C. Geef er aardappelpuree bij. |
Citaat:
@ water willowglo: dat klinkt wel goed, dankje :) |
Ovenschotels met groente zijn makkelijk en lekker, kan ook vrij goed meer variëren.
Met aubergine kan je ook héle lekkere dingen doen: Maak van olijfolie, oregano en 2 á 3 teentjes knoflook (meer mag ook ) een 'sausje'. Smeer plakjes aubergine goed in met dit spul, leg ze in een hete pan en giet de rest van het 'sausje' er ook bij. Goed bakken. De aubergine wordt een beetje zacht, maar dat is lekker. Strooi er wat kaas overheen en smullen maar. Je kan het ook in de oven doen met plakjes aardappel (gekookt) en mogelijk (lams)gehakt (kan je kruiden met een zelfde soort mix als voor de aubergine). Kaas over het geheel heen, daar over een beetje ei en daar weer wat beschuitkruimels of paneermeel over. In de oven, goed in de gaten houden (als de bovenkant bruin is en de kaas gesmolten, is het klaar). |
Ingemaakte, gegrilde Aubergine
Men neme een aubergine die we in grote plakken snijden. De plakken smeren we royaal in met een lekkere olijfolie. (Aldi blijft de goedkoopste en lekkerste olie verkopen :))Vervolgens grillen we de plakken op een grillplaatje (of onder de ovengril; ik prefereer een pan) Zodra de aubergine gaar is (lees: grill-tekenen gaat vertonen) stoppen we het in een weckpot gevuld met olijfolie, balsamicoazijn, knoflook en verse kruiden zoals basilicum/tijm etc. De pot zetten we weg en laten alles intrekken. Na een dag doe je de plakken op je brood, of leg je in een salade. Fucking goed. Champignons met knoflook&tomaat Neem een ruime koekepan en bak kleine champignons in z'n geheel even bruin. Voeg enkele tenen knooflook, kleingehakt toe en fruit heel even mee. Vervolgens voeg je tomatenpuree toe. Het liefst de zongedroogde variant maar gewone kan ook (als je er kruid bij doet) Tenslotte hak je een bosje peterselie fijn en mikt dat over de paddenstoelen samen met wat peper en zout. Dit alles af laten koelen en bij een salade eten. Of waarbij dan ook. Erg goeoed. |
euhm (roer)ei met tomaat bakken en dan op brood
is echt lekker |
Spinazie en champignons in bladerdeeg <333
Spinazie en champignon in een hapjespan met een beetje slagroom en een beetje peper, in bladerdeeg en dan lekker bakken. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.