Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Mede (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=853971)

Meadow 28-05-2004 19:08

Mede
 
Je weet wel, honingwijn. Heeft iemand misschien een GOED recept? Een die goed is gebleken na proberen? Ver is t natuurlijk gewoon ook erg lekker uit de winkel, kennen veel mensen het?

Meadow

Ischenbaert 29-05-2004 15:37

Ken het wel ja, niet echt dat ik het lekker vind..

Leonoor 29-05-2004 17:51

Nee, ik weet het niet.

Oftewel: ik ken het dus niet.

YPrue 29-05-2004 18:10

Ik heb er wel eens van gehoord/gelezen, maar ik heb het nog nooit gehad en kan je dus ook niet aan een recept helpen. :o

cyntha 29-05-2004 18:13

Ik heb het nog nooit op en kan je dus ook geen recepten geven. Ik heb er wel eens van gehoord, maar het lijkt me eigenlijk niet zo lekker.

Ischenbaert 29-05-2004 21:40

Koop het gewoon... wat is er mis met de gangbare honingwijn? (behalve dat ik em vies vind)

Meadow 29-05-2004 22:02

Doe ik ook soms, maar lijkt me gewoon onwijs LEUK om zelf te maken :P. Lekker iets geks!

Elmoo 30-05-2004 13:24

Geen ideeeeee :confused:

Ischenbaert 30-05-2004 15:26

Citaat:

Meadow schreef op 29-05-2004 @ 23:02 :
Doe ik ook soms, maar lijkt me gewoon onwijs LEUK om zelf te maken :P. Lekker iets geks!
Ah ik zie het al. Een Die-Hard gekke dingen doener..

Op zo'n site:
"4 kg honing in 4 liter water roerend aan de kook brengen. Kruiden in linnen zakje mee laten trekken. 2 uur zachtjes koken. Afkoelen tot 27 graden celsius. Aangevuld met afgekoeld gekookt water. Overgebracht in gistingsfles met zakje kruiden. Gist toegevoegd. Er was een rustige gisting en de mede wordt na de gisting helder door de gistingsfles in een koude, niet verwarmde ruimte te plaatsen. Rijping gedurende 2 jaar maar proef ook tussentijds om de rijping te volgen. Veel succes."

Qamra 30-05-2004 15:38

Citaat:

OPGEROTH schreef op 30-05-2004 @ 16:26 :
Ah ik zie het al. Een Die-Hard gekke dingen doener..

Op zo'n site:
"4 kg honing in 4 liter water roerend aan de kook brengen. Kruiden in linnen zakje mee laten trekken. 2 uur zachtjes koken. Afkoelen tot 27 graden celsius. Aangevuld met afgekoeld gekookt water. Overgebracht in gistingsfles met zakje kruiden. Gist toegevoegd. Er was een rustige gisting en de mede wordt na de gisting helder door de gistingsfles in een koude, niet verwarmde ruimte te plaatsen. Rijping gedurende 2 jaar maar proef ook tussentijds om de rijping te volgen. Veel succes."
Ow jammie, doe-het-zelf-fermentatie! Jeuh :)

Nee ik weet het niet, ik denk ook dat je óf zelf wijn moet gaan maken, óf kopen..

Meadow 30-05-2004 22:37

Heb je t recept ooit geprobeert? Ik zoek een getest model... Anders heb ik er zelf ook nog wel 20...
En ja hou erg van gare dingen maken. Op het moment is hte project: een tuniekje van rode katoen achtige stof met gaten... :P. Bijna alles doe ik samen met mijn beste vriendin. Iemand nog een tip voor iets weirds?

Ischenbaert 31-05-2004 09:34

Dwergbeklimmen

Daantje_0705 01-06-2004 11:01

Ik heb er nog nooit van gehoord maar misschien is er op internet wel een goed recept te vinden.

Keyser Saus 01-06-2004 15:52

Citaat:

Leonoor schreef op 29-05-2004 @ 18:51 :
Nee, ik weet het niet.

Oftewel: ik ken het dus niet.


Meadow 01-06-2004 16:22

Citaat:

OPGEROTH schreef op 31-05-2004 @ 10:34 :
Dwergbeklimmen
Moet ik wel eerst een dwerg vinden :(....

BlueViolet 01-06-2004 20:15

Citaat:

Leonoor schreef op 29-05-2004 @ 18:51 :
Nee, ik weet het niet.

Oftewel: ik ken het dus niet.


Dolores 01-06-2004 20:30

Citaat:

Leonoor schreef op 29-05-2004 @ 18:51 :
Nee, ik weet het niet.

Oftewel: ik ken het dus niet.



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.