![]() |
Verteerbaar & onverteerbaar voedsel
Ik mag eigenlijk geen onverteerbaar voedsel, maar weet iemand wat dat precies is? Want ik hoor steeds verschillende dingen (wel rijst, geen rijst etc.)
Of juist, welke voedingsmiddelen vallen onder verteerbaar voedsel? Zoiezo fruit en groente lijkt me. Ik hoop dat dit topic hier niet fout staat.. |
In alle voedingsmiddelen zitten wel dingen die verteerd kunnen worden maar bijvoorbeeld cellulose (ik weet niet waar dat in zit) kan niet verteerd worden.
|
Hmm ja cellulose zit in plantencelwanden, en dat kan je lichaam niet verteren. Dit zijn de voedingsvezels, die zitten in volkoren producten, en ook groente en fruit.
Eehm, zoiets dacht ik tenminste opgevangen te hebben tijdens de biologieles :o |
Is dat iets wat de dokter heeft opgelegd? Dan zou je beter daar aan vragen wat je dan wel en niet mag.
|
Citaat:
|
Precies - producten die moeilijk verteerbaar zijn zijn gewoon de dingen met een hoge gehalte aan voedinsvezel
|
Waarom mag je geen onverteerbare voedsel eten? Voedinsvezels zijn juist goed (y)
|
Nou ja, als ik het heb over "onverteerbaar voedsel" dan bedoel ik dus licht verteerbaar voedsel. Want veel voedsel is inderdaad uiteindelijk wel te verteren...
Maar ik heb een blindedarmoperatie achter de rug, vandaar. En ik eet nu meestal crackers, bruin brood, fruit, gekookte groente en aardappels. En dat werkt wel goed geloof ik (hoop ik). Ik heb ook bij andere mensen nagevraagd hoor. Bedankt voor de tips iig! |
Licht verteerbaar
Probeer pasta, dat werk dan erg goed |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:10. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.