![]() |
recept jam
Wie weet een goed/lekker recept voor jam.
Maakt niet uit voor welke vruchten. |
Google kan je vast wel helpen. ;)
|
|
Citaat:
Maar ik wil ook graag mensen horen over hun eigen bevindingen. Wat je beter wel en niet kunt doen. Wat de beste werkwijze is.... en dergelijke. |
gewoon, fruit nemen dat je lekker vindt, en dan suiker en geleisuiker erbij in de verhouding jam: suiker:geleisuiker = 4:3:1. Moeten daar speciale recepten voor? Al het fruit kan erin, als het schoon is en uit kleine stukjes bestaat.
|
Citaat:
Vooral vaak proeven of het al goed is :) |
Ik heb nu trouwens jam gemaakt met 190 gram aardbeien, 70 gram rode bessen, 60 gram frambozen en 10 gram bosaardbeitjes. Hij smaakt wel lekker, al proef je de frambozen en de bosaardbeitjes niet meer terug. Maar de bessen maken 'm lekker fris, geven een mooie kleur ook, echt knalrood :D.
De verhoudingen kwamen zo omdat dat het fruit was dat in de tuin hing en rijp was. Nouja, er waren wel meer rijpe bessen maar ik had geen zin meer om te plukken. |
Ik had vroeger een tante die zelf (voornamelijke aarbeien) jam maakte. Ik logeerde daar wel eens en dan werd je wakker met de geur van de jam die ingekookt werd. Een heerlijke geur dat wel maar ik hou niet zo van jam en vond het altijd zo zonde van de aardbeien.
Maaruh ik denk dat het geheim van de jam inderdaad in de smaakjes zit, de verhoudingen moeten volgens mij gewoon altijd hetzelfde zijn. |
-pak een plat schaaltje
-doe daar +/- 5 hele grote aardbeien in (liefst vers en/of uit de tuin) -pak een vork -prak de aardbeien -pak een boterham -besmeer deze met een beetje boter -doe de geprakte aardbeien erop -leg er eventueel nog wat plakjes banaan bij -leg er nog een boterham bovenop -snij het gehaal doormidde -leg het op een bord Bon appetit! :cool: |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.