![]() |
chocoladecake zonder oven?
Hee,
In mijn agenda staat een recept voor een chocoladecake die je zonder oven kunt bereiden. Ik zal het recept even geven: -cakevorm -stuk bakpapier -250 g biscuit -250 g margarine -300 g suiker -30 g cacao (= 4 eetlepels) -1 ei Nu zat ik te denken, als je het zonder over moet bereiden eet je toch eigenlijk rauw ei :eek:? Dat kan niet gezond zijn lijkt mij. Wat denken jullie? |
Eh, lijkt me niet echt dat je dat zonder oven kunt krijgen. Alleen al door die margarine en dat ei. Dat moet toch vast worden, en dat gaat denk ik niet in de koelkast ofzo. :confused:
|
Een hele tijd terug kan ik me herinneren dat ik bij een vriendin ook een soort van chocoladecake met stukjes biscuit heb gegeten. Volgens mij kwam die ook niet uit de oven...
Maar voor de duidelijkheid zal ik de beschrijving nog even overtypen: 'bereidingswijze: breek de biscuit in stukjes. Bekleed de cakevorm met bakpapier. De margarine op laag vuur laten smelten. Het ei, de suiker en de cacao goed mixen tot een gladde massa. Schenk onder goed roeren de gesmolten margarine erbij en roer met een spatel de stukjes biscuit erdoor. Het mengsel in de vorm gieten en goed aandrukken. Laat de cake een nachtje in de koelkast staan, alvorens hem te storten en in plakjes te snijden.' |
Citaat:
|
Citaat:
|
Dat is arretjescake :) superlekker. weet eigenlijk niet of het echt ongezond is om rauw ei te eten in die vorm. Wel erg lekker en ik leef nog steeds. mijn oma maakte dat altijd. mjummie
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
rauw ei is helemaal niet zo slecht voor je hoor.. je kan er ook niet bepaald ziek van worden.. In meer gerechten zit rauw ei. :)
|
Je kan van die speciale rauwe eieren bij de AH kopen die níet slecht voor je gezondheid zijn. Als het goed is kan je die per 4 kopen en zitten in een soort bakjes.
|
Citaat:
|
Die cake kan je gewoon eten hoor. Je moet het in de koelkast zetten. Ik heb ook wel eens zo'n cake gemaakt, alleen als je op dieet bent kan je die van mij beter niet eten. 1,5 pakje roomboter :bloos:. Maar die cake gaat cker lukken hoor. Hier in drenthe heet het Addertjes cake ofzo. Maar mijn cake moest nog 24 uur in de koelkast. :)
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Ik heb het wel eens gemaakt, maar het is vreselijk vet en eigenlijk ook niet echt cake.
Ik deed het alleen met frituurvet :D :o |
Citaat:
|
Citaat:
|
Haa, ik heb de cake gemaakt en ik moet zeggen... erg lekker:)! Alleen is hij wel heel erg machtig waardoor je na 1 plakje al redelijk vol zit (misschien maar goed ook). Wat ik wel jammer vind, is dat je de korreltjes suiker heel goed in de cake proeft, had misschien beter poedersuiker oid kunnen gebruiken...
Verder, top(y) |
Ja arretjescake :D zooo lekker!!
enne die korreltjes suiker die horen zo hoor, ik denk niet dat je poedersuiker moet gaan gebruiken. |
er zit ook rauw ei in mayonaise..
|
Citaat:
|
Citaat:
Volgens mij kan rauw ei niet echt heel veel kwaad hoor, zeker niet als je gewoon gezond ben, en niet elke dag 10 rauwe eieren eet ;).. Daarnaast, je bakt een hele cake, en er gaat 1 eitje in... Uiteindelijk krijg je dus maar heel weing (rauw) ei binnen! |
dat is zoooooooo lekker
dat hadden ze op mijn oude werkplek ook god wat hebben wij daar veel van weggeschrokt |
Citaat:
In vla zit geen rauw ei :D |
over dat rauw ei: dat is alleen slecht voor yopies: young, old and pragnant (ofzo:p)
als je zelf chocolademouce maakt, gebruik je toch ook rauw ei? het is niet slecht, als er maar geen salmonella in zit (wat over het algemeen niet (meer) in eieren voor komt..) |
Ik ken dat iets anders, maar ook met chocola en biscuitjes en zonder oven. Kwam neer op twee repen chocola smelten met een pakje boter, en dan laagje daarvan terwijl het heel heet was en bubbelde, laagje biscuitjes die níét gebroken waren, laagje mengsel walnoten en van die gekonfijte kersdingen in allerlei kleurtjes, en dan weer een laagje heet chocola-boter mengsel, enzovoort, en dan afsluiten met biscuit-chocola en garnering van die konfijtdingen en 'hele halve' walnoten... en dan een nacht in de koelkast. Ik had er pecannoten voor gebruikt want die hadden m'n ouders nog. Erg lekker :) maar wel super vet en goed voor vreselijke bruine plakhanden. Maar dan zit er dus geen ei in, dat wou ik even zeggen :P.
|
hmm krijg ineens zo vette zin in cake :bloos:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.