Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   chocoladecake zonder oven? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=873349)

D-sire 17-06-2004 10:33

chocoladecake zonder oven?
 
Hee,

In mijn agenda staat een recept voor een chocoladecake die je zonder oven kunt bereiden. Ik zal het recept even geven:
-cakevorm
-stuk bakpapier
-250 g biscuit
-250 g margarine
-300 g suiker
-30 g cacao (= 4 eetlepels)
-1 ei

Nu zat ik te denken, als je het zonder over moet bereiden eet je toch eigenlijk rauw ei :eek:? Dat kan niet gezond zijn lijkt mij.

Wat denken jullie?

YPrue 17-06-2004 10:37

Eh, lijkt me niet echt dat je dat zonder oven kunt krijgen. Alleen al door die margarine en dat ei. Dat moet toch vast worden, en dat gaat denk ik niet in de koelkast ofzo. :confused:

D-sire 17-06-2004 10:45

Een hele tijd terug kan ik me herinneren dat ik bij een vriendin ook een soort van chocoladecake met stukjes biscuit heb gegeten. Volgens mij kwam die ook niet uit de oven...

Maar voor de duidelijkheid zal ik de beschrijving nog even overtypen:

'bereidingswijze: breek de biscuit in stukjes. Bekleed de cakevorm met bakpapier. De margarine op laag vuur laten smelten. Het ei, de suiker en de cacao goed mixen tot een gladde massa. Schenk onder goed roeren de gesmolten margarine erbij en roer met een spatel de stukjes biscuit erdoor. Het mengsel in de vorm gieten en goed aandrukken. Laat de cake een nachtje in de koelkast staan, alvorens hem te storten en in plakjes te snijden.'

YPrue 17-06-2004 10:47

Citaat:

Dreamzy schreef op 17-06-2004 @ 11:45 :
'bereidingswijze: breek de biscuit in stukjes. Bekleed de cakevorm met bakpapier. De margarine op laag vuur laten smelten. Het ei, de suiker en de cacao goed mixen tot een gladde massa. Schenk onder goed roeren de gesmolten margarine erbij en roer met een spatel de stukjes biscuit erdoor. Het mengsel in de vorm gieten en goed aandrukken. Laat de cake een nachtje in de koelkast staan, alvorens hem te storten en in plakjes te snijden.'
Hmm, dat klinkt al iets logischer. :)

D-sire 17-06-2004 10:51

Citaat:

YPrue schreef op 17-06-2004 @ 11:47 :
Hmm, dat klinkt al iets logischer. :)
Maar het blijft toch wel rauw ei dan?

madwoman 17-06-2004 10:51

Dat is arretjescake :) superlekker. weet eigenlijk niet of het echt ongezond is om rauw ei te eten in die vorm. Wel erg lekker en ik leef nog steeds. mijn oma maakte dat altijd. mjummie

YPrue 17-06-2004 10:53

Citaat:

Dreamzy schreef op 17-06-2004 @ 11:51 :
Maar het blijft toch wel rauw ei dan?
Mja, dat wel... Vandaar ook dat 'iets' in mijn zin. ;)

D-sire 17-06-2004 10:54

Citaat:

madwoman schreef op 17-06-2004 @ 11:51 :
Dat is arretjescake :) superlekker. weet eigenlijk niet of het echt ongezond is om rauw ei te eten in die vorm. Wel erg lekker en ik leef nog steeds. mijn oma maakte dat altijd. mjummie
Hm oke, ik dacht al dat het wel bestond. Toch maar eens proberen dan:)

YPrue 17-06-2004 10:55

Citaat:

Dreamzy schreef op 17-06-2004 @ 11:54 :
Hm oke, ik dacht al dat het wel bestond. Toch maar eens proberen dan:)
Meld je ons of het gelukt is? :p

D-sire 17-06-2004 11:00

Citaat:

YPrue schreef op 17-06-2004 @ 11:55 :
Meld je ons of het gelukt is? :p
Das goed, denk dat ik het morgen ga maken, moet nu leren en heb strakjes tentamen:s

YPrue 17-06-2004 11:01

Citaat:

Dreamzy schreef op 17-06-2004 @ 12:00 :
Das goed, denk dat ik het morgen ga maken, moet nu leren en heb strakjes tentamen:s
Succes! :)

D-sire 17-06-2004 11:08

Citaat:

YPrue schreef op 17-06-2004 @ 12:01 :
Succes! :)
Dank je wel:)

madwoman 17-06-2004 12:32

Citaat:

Dreamzy schreef op 17-06-2004 @ 12:00 :
Das goed, denk dat ik het morgen ga maken, moet nu leren en heb strakjes tentamen:s
tip: biskwie echt heel heel klein breken, anders valt je cake sneller uit elkaar :)

kimmie 17-06-2004 14:37

rauw ei is helemaal niet zo slecht voor je hoor.. je kan er ook niet bepaald ziek van worden.. In meer gerechten zit rauw ei. :)

Dith 17-06-2004 17:23

Je kan van die speciale rauwe eieren bij de AH kopen die níet slecht voor je gezondheid zijn. Als het goed is kan je die per 4 kopen en zitten in een soort bakjes.

Maryk 17-06-2004 19:58

Citaat:

Dith schreef op 17-06-2004 @ 18:23 :
Je kan van die speciale rauwe eieren bij de AH kopen die níet slecht voor je gezondheid zijn. Als het goed is kan je die per 4 kopen en zitten in een soort bakjes.
Dat lijkt mij nu echt klinkklare onzin. Maar ik weet er verder ook niks van af.

Boozle 17-06-2004 21:23

Die cake kan je gewoon eten hoor. Je moet het in de koelkast zetten. Ik heb ook wel eens zo'n cake gemaakt, alleen als je op dieet bent kan je die van mij beter niet eten. 1,5 pakje roomboter :bloos:. Maar die cake gaat cker lukken hoor. Hier in drenthe heet het Addertjes cake ofzo. Maar mijn cake moest nog 24 uur in de koelkast. :)

lareno 18-06-2004 07:36

Citaat:

krullevaar schreef op 17-06-2004 @ 20:58 :
Dat lijkt mij nu echt klinkklare onzin. Maar ik weet er verder ook niks van af.
Is gepasteuriseerd. Je hebt ze in eigeel, eiwit en heel ei. Speciaal voor zwangere vrouwen die toch recepten zoals tiramisu willen eten (waar ook eiwit enzo inzit).

YPrue 18-06-2004 11:06

Citaat:

lareno schreef op 18-06-2004 @ 08:36 :
Is gepasteuriseerd. Je hebt ze in eigeel, eiwit en heel ei. Speciaal voor zwangere vrouwen die toch recepten zoals tiramisu willen eten (waar ook eiwit enzo inzit).
Klopt, dat heb ik ook al eens vaker gezien. Het doosje ziet er gewoon uit als een normaal eierdoosje, maar op het etiket staat dat dat zo'n speciale eieren zijn.

Maryk 18-06-2004 12:52

Citaat:

YPrue schreef op 18-06-2004 @ 12:06 :
Klopt, dat heb ik ook al eens vaker gezien. Het doosje ziet er gewoon uit als een normaal eierdoosje, maar op het etiket staat dat dat zo'n speciale eieren zijn.
Weer wat geleerd :)

Geranium-Tulp 18-06-2004 13:34

Ik heb het wel eens gemaakt, maar het is vreselijk vet en eigenlijk ook niet echt cake.
Ik deed het alleen met frituurvet :D :o

lareno 18-06-2004 16:55

Citaat:

Jetteke schreef op 18-06-2004 @ 14:34 :
Ik heb het wel eens gemaakt, maar het is vreselijk vet en eigenlijk ook niet echt cake.
Ik deed het alleen met frituurvet :D :o

Misschien verklaart dat het extreme vet ;) Het lijkt me niet echt heel gezond om een cake met frituurvet te maken :D

Geranium-Tulp 18-06-2004 18:15

Citaat:

lareno schreef op 18-06-2004 @ 17:55 :
Misschien verklaart dat het extreme vet ;) Het lijkt me niet echt heel gezond om een cake met frituurvet te maken :D
Maar lekker was het wel :D

D-sire 19-06-2004 14:10

Haa, ik heb de cake gemaakt en ik moet zeggen... erg lekker:)! Alleen is hij wel heel erg machtig waardoor je na 1 plakje al redelijk vol zit (misschien maar goed ook). Wat ik wel jammer vind, is dat je de korreltjes suiker heel goed in de cake proeft, had misschien beter poedersuiker oid kunnen gebruiken...
Verder, top(y)

kleindraakie 20-06-2004 22:51

Ja arretjescake :D zooo lekker!!

enne die korreltjes suiker die horen zo hoor, ik denk niet dat je poedersuiker moet gaan gebruiken.

Bonga 24-06-2004 22:50

er zit ook rauw ei in mayonaise..

Geranium-Tulp 25-06-2004 08:52

Citaat:

shoebuddy schreef op 24-06-2004 @ 23:50 :
er zit ook rauw ei in mayonaise..
En in vla (toch?)

MevrouwM 25-06-2004 17:28

Citaat:

Dreamzy schreef op 17-06-2004 @ 11:33 :
Hee,

In mijn agenda staat een recept voor een chocoladecake die je zonder oven kunt bereiden. Ik zal het recept even geven:
Nu zat ik te denken, als je het zonder over moet bereiden eet je toch eigenlijk rauw ei :eek:? Dat kan niet gezond zijn lijkt mij.

Wat denken jullie?

Hey die agenda heb ik ook :p

Volgens mij kan rauw ei niet echt heel veel kwaad hoor, zeker niet als je gewoon gezond ben, en niet elke dag 10 rauwe eieren eet ;).. Daarnaast, je bakt een hele cake, en er gaat 1 eitje in... Uiteindelijk krijg je dus maar heel weing (rauw) ei binnen!

koekjes 25-06-2004 17:39

dat is zoooooooo lekker
dat hadden ze op mijn oude werkplek ook
god wat hebben wij daar veel van weggeschrokt

Geranium-Tulp 25-06-2004 19:59

Citaat:

Jetteke schreef op 25-06-2004 @ 09:52 :
En in vla (toch?)
Ik klets uit mijn nek.
In vla zit geen rauw ei :D

mandarijn 25-06-2004 23:32

over dat rauw ei: dat is alleen slecht voor yopies: young, old and pragnant (ofzo:p)

als je zelf chocolademouce maakt, gebruik je toch ook rauw ei?
het is niet slecht, als er maar geen salmonella in zit (wat over het algemeen niet (meer) in eieren voor komt..)

Sarah 25-06-2004 23:40

Ik ken dat iets anders, maar ook met chocola en biscuitjes en zonder oven. Kwam neer op twee repen chocola smelten met een pakje boter, en dan laagje daarvan terwijl het heel heet was en bubbelde, laagje biscuitjes die níét gebroken waren, laagje mengsel walnoten en van die gekonfijte kersdingen in allerlei kleurtjes, en dan weer een laagje heet chocola-boter mengsel, enzovoort, en dan afsluiten met biscuit-chocola en garnering van die konfijtdingen en 'hele halve' walnoten... en dan een nacht in de koelkast. Ik had er pecannoten voor gebruikt want die hadden m'n ouders nog. Erg lekker :) maar wel super vet en goed voor vreselijke bruine plakhanden. Maar dan zit er dus geen ei in, dat wou ik even zeggen :P.

Drol 25-06-2004 23:57

hmm krijg ineens zo vette zin in cake :bloos:


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.