Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   ouders op vakantie, wat moet ik eten.. (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=903534)

milkzhake 18-07-2004 13:22

ouders op vakantie, wat moet ik eten..
 
ik hou wel van koken enzo, maar nu zijn m'n ouders op vakantie en ik vind 't echt moeilijk om te verzinnen wat ik moet eten

aan vlees heb ik nog kipfilet en gekruide speklapjes
ook nog 2 vega cheeseburgers

en frituur gedoe, maar ik heb geen zin om elke keer te gaan frituren ofzo...

heb ook nog 2 pizza bodems, die je zelf kan beleggen

verder heb ik nog

olijven
blikjes groente
mais pasta
rijst
tomaten puree
kaas

en nog de nodige sauzen en kruiden enzo wat iedereen wel heeft.
vandaag is 't dus zondag dus ik kan niet naar de winkel om wat te gaan halen...

blobbert 18-07-2004 13:38

wat voor groen heb je zoal?

Andijvie 18-07-2004 13:38

Rijst met saus en kip lijkt me zeer redelijk. Daarbij wat groente.

milkzhake 18-07-2004 13:39

Citaat:

blobbert schreef op 18-07-2004 @ 13:38 :
wat voor groen heb je zoal?
ik heb nog klein blikje witte bonen in tomaten saus
en een blikje kidney bonen

maar nu ben ik van plan een maaltijd soep te maken (beetje goed gevuld)

heb dus de kipfilet en boullion blokjes, maar ik hou wel van lekker veel er in gooien...

maar wat :confused:

hebben helaas geen soepgroenten meer

blobbert 18-07-2004 13:39

Citaat:

Andijvie schreef op 18-07-2004 @ 14:38 :
Rijst met saus en kip lijkt me zeer redelijk. Daarbij wat groente.
brilliant jij bent ook zo'n keuken prinsesje hoor ik wel

milkzhake 18-07-2004 13:40

oeh en nog 2 paprika's

Leonoor 18-07-2004 13:42

Pizzabodem beleggen met tomatenpuree, kaas, mais, paprika en olijven. Oid.

Gewoon aardappels (als je die hebt) of rijst, met groente en vlees kan natuurlijk ook altijd.

Andijvie 18-07-2004 13:43

Citaat:

milkzhake schreef op 18-07-2004 @ 14:40 :
oeh en nog 2 paprika's
Nou, dan zou ik lekker rijst koken, kip in stukjes bakken, saus er door, rijst erbij, op een bord, paprika ernaast.. en smullen maar :P

(en ja, ik ben ook echt een keukenprinsesje ;) )

Vanavond eet ik groente (worteltjes, erwtjes, ui, tijm en peterselie) met rijst (gewoon 'naakt') en gebakken stukjes kipfilet (lekker gekruid). Niets mis mee :)

milkzhake 18-07-2004 13:46

Citaat:

Andijvie schreef op 18-07-2004 @ 13:43 :
Nou, dan zou ik lekker rijst koken, kip in stukjes bakken, saus er door, rijst erbij, op een bord, paprika ernaast.. en smullen maar :P

(en ja, ik ben ook echt een keukenprinsesje ;) )

Vanavond eet ik groente (worteltjes, erwtjes, ui, tijm en peterselie) met rijst (gewoon 'naakt') en gebakken stukjes kipfilet (lekker gekruid). Niets mis mee :)


:) jah klinkt wel lekker :)

maar ik denk dat ik toch voor de soep ga ;)

ben echt een soep mens, maar ik heb zo weinig spul om erin te gooien...

blobbert 18-07-2004 13:47

je moet gewoon goede tomatensoep maken

men neme
50 gram boter
60 gram bloem
uitje (niet perse noodzakelijk maar als je het heb is het wel lekker)
spek (zie uitje)
tomaten puree
boullion blokjes en water

- boter smelten
- ui en spek bakken (evt.)
- volle eetlepel tom. puree erbij en laten ontzuren
- bloem erbij
(de boter en bloem samen is een roux(spreek uit:roe) dit bind soepen en sauzen)
- roux laten garen
- klein beetje water op de roux en glad roeren
- en nu beetje bij beetje water erbij tot de gewenste dikte
- dan boullion blokjes toevegen tot de gewenste smaak

soep

Andijvie 18-07-2004 13:47

Maak dan morgen soep, dan kan je ingrediëntjes halen enzo :)

milkzhake 18-07-2004 13:49

Citaat:

Andijvie schreef op 18-07-2004 @ 13:47 :
Maak dan morgen soep, dan kan je ingrediëntjes halen enzo :)
hahaha ja dat is waar :p

milkzhake 18-07-2004 13:50

Citaat:

blobbert schreef op 18-07-2004 @ 13:47 :
je moet gewoon goede tomatensoep maken

men neme
50 gram boter
60 gram bloem
uitje (niet perse noodzakelijk maar als je het heb is het wel lekker)
spek (zie uitje)
tomaten puree
boullion blokjes en water

- boter smelten
- ui en spek bakken (evt.)
- volle eetlepel tom. puree erbij en laten ontzuren
- bloem erbij
(de boter en bloem samen is een roux(spreek uit:roe) dit bind soepen en sauzen)
- roux laten garen
- klein beetje water op de roux en glad roeren
- en nu beetje bij beetje water erbij tot de gewenste dikte
- dan boullion blokjes toevegen tot de gewenste smaak

soep

oeh klinkt wel heel erg lekkerrrr :o en ik heb alles in huis wat er in moet ;)

blobbert 18-07-2004 13:53

als je in je eentje bent hoef je trouwen geen 50 boter 60 bloem aan te houden want das goe voor 1,5 liter soep ongeveer

milkzhake 18-07-2004 13:55

Citaat:

blobbert schreef op 18-07-2004 @ 13:53 :
als je in je eentje bent hoef je trouwen geen 50 boter 60 bloem aan te houden want das goe voor 1,5 liter soep ongeveer

oow okaj, ik heb ook nog wat broccoli zal dat erbij smaken?

sexylexy 18-07-2004 21:30

Citaat:

milkzhake schreef op 18-07-2004 @ 14:55 :
oow okaj, ik heb ook nog wat broccoli zal dat erbij smaken?
misschien wel, maar niet in de soep :P maar ernaast

Leonoor 19-07-2004 07:22

Citaat:

sexylexy schreef op 18-07-2004 @ 22:30 :
misschien wel, maar niet in de soep :P maar ernaast
Lekker, soep met broccoli erbij...

Dan zou ik de broccoli gewoon bewaren voor een andere keer.

Mr.Oizo 24-07-2004 19:15

Zit nu met hetzelfde. Heb wat kant-en-klaar dingen en ik ga nog een paar keer bij familie eten. Echte "grote" gerechten of avondeten kan ik (nog, want ik ga het leren komende maand) niet maken, maar ik red het wel. :)(y)

Smartie 07-08-2004 08:21

makkelijk eten, wat snel klaar te maken is zodat je in deze hitte niet uren in de keuken hoeft te staan...

Ertur 07-08-2004 10:02

Citaat:

Smartie schreef op 07-08-2004 @ 09:21 :
makkelijk eten, wat snel klaar te maken is zodat je in deze hitte niet uren in de keuken hoeft te staan...
Je kunt de maaltijd ook buiten voorbereiden hoor.

Love_Fulfilled 11-08-2004 17:22

Ga koken.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.