![]() |
wat is een lekker recept bij een biefstukje?
dat ga straks kopen en ik wil er iets lekkers van maken..
|
Bij de biefstuk? :)
Aardappelgratin: Dit recept is eigenlijk voor meer personen. 't Is namelijk de hoeveelheid van een ovenschaal. Dus de hoeveelheden kloppen niet als je alleen eet. Je kan het wel de volgende dag koud nog eten of zo. Als bijgerecht. Dus het is niet erg als je iets teveel hebt. Het originele recept: 2kg bloemige (eh?) aardappelen 1 liter slagroom 1 hele ui, gepeld 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 eetlepel zout ong. 50 gr. boter Verwarm de oven voor op 240 grade/gasovenstand 8 Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm. Breng ze met de room, ui, knoflook en zout aan de kook in een grote pan. Laat ze zachtjes koken tot ze gaar zijn maar nog niet tot pap gekookt zijn. Gebruik wat van de boter om een grote braadslee (ovenschaal is hier ook zeer geschikt voor :)) in te vetten. Vis de uit uit de aardappelen en giet het bijna blubberige room-aardappelmengsel in de braadslee. Leg de rest van de boter er in klontjes op en zet de zaak 15 mins in de oven (of tot de gratin bubbelt en een bruin korstje heeft) Haal de gratin uit de oven, laat hem 10 tot 20 minuten rusten en zet 'm dan op tafel. Het is wat werk, dat geef ik toe.. maar wel erg lekker! :) (recept is van Nigella Lawson) |
oeh dat is heel erg lekker, hebben ze op mijn werk ook met regelmaat (y) :)
|
Citaat:
|
Citaat:
mmmm tomaten :) |
Ik vind een biefstukje nog altijd het lekkerste met lekkere kruidenboter, frietjes en een gemengde salade. :)
|
Met kruidenboter en natuurlijk gebakken champignonnen (y) Daarbij een peper-room-sausje ofzo...
En begin dan met een salade, niet te veel naast het biefstukje leggen, beïnvloed de smaak zo... :) |
En de biefstuk niet helemaal overgieten met saus. Overgiet de helft maar zodat de saus de hele biefstuk niet beinvloed
|
Wat mij betreft de doodstraf!
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Mmmm! Biefstuk! Maar tss, wat een zonde om er zoveel om heen te doen.
Ik eet hem het liefst rood trouwens. :) |
Biefstuk bakken en peper er over. Champignons en uien bakken.Wit brood erbij, door de jus halen en daar de champignons en uien op.
|
Gebakken uiringen, champignons, paprika's ed., en dan met wat pittige kruiden erdoor, wat spaanse pepertjes, heerlijk. Met kruidenboter vind ik het ook erg lekker, of met peperroomsaus.
Verder zou ik er of frietjes, of van die gekruide aardappelschijfjes bijdoen, en een frisse salade (bij die salade kun je behalve tomaat/komkommer/sla enz. ook pijnboompitten en zo'n zakje van de knorr (of was het nou van een ander merk?) met walnootspul oid.). |
FRIET en idd peperroomsau, geweldig
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:56. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.