Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   hoe spaghettisaus maken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=905937)

Kill me Ce soir 21-07-2004 09:33

hoe spaghettisaus maken
 
Morgen ga ik op het speelplein met de kindjes vegetarische spaghetti maken.
Nu, ik heb tomaten in blik, passata, aubergine, courgette, wortel, ajuin, knoflook, basilicum en heel wat kruiden.
Maar hoe maak ik er nu een goed geheel van?
Ik zit vooral in de knoop met het feit dat worteltjes lang moeten garen als ik het goed voorheb.
Dus mijn vraag:) wie kan deze ingredienten omzetten in een goed recept?
extra ingredienten zoals wat suiker ed zijn mogelijk maar het is hier vandaag in belgie nationale feestdag dus ik kan niet meer naar de winkel gaan:)

Maryk 21-07-2004 09:57

Als je de wortel raspt is het nog knapperig, dat vind ik altijd wel lekker.
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van alles fijn hakken. Courgette, aubergine, wortels even aanbakken en dan de rest erdoor. Op smaak brengen met kruiden en klaar.

Maryk 21-07-2004 09:59

Oh met het aanbakken van de groente is het lekker als je eerst knoflook en een uitje fruit en dan de groente erbij.

Dzjes 21-07-2004 13:14

Als ik 'gewone' spaghettisaus maak, dan snij ik eerst alle groenten fijn,
terwijl laat ik het gehakt (wat jij dus niet hebt :)) al bakken in een pot, als het gehakt goed doorbakken is, dan doe ik er tomatensap (van die kartonnen doosjes) en de tomaat bij, samen met alle groenten..
dit laat ik dan toch eventjes op een hoog vuur, terwijl ik er in roer, zodat mijn groenten toch gaar worden..
(mijn groenten zijn dan wel enkel ajuin, paprika, tomaat, en champignons, maar denk dat het met wortel op hetzelfde principe is?)

Zo is het mij toch geleerd, en lijkt me voor kindjes erg gemakkelijk..?

sexylexy 21-07-2004 13:55

gehakt met tomatensaus en klein scheutje olijfolie, en dat koken, maar ik weet niet hoe je het moet koken :o

Boozle 21-07-2004 16:45

Ow wat ben ik dan weer lui. Ik koop het altijd. :p

bugge 21-07-2004 17:26

Alle groenten fijnsnijden, wat het gaarst moet eerst bakken, daarna de rest erbij, tomatenprut erbij (eventueel platstampen of water erbij), kruiden en knoflook erbij, ondertussen pasta koken en klaar.

Is niet zo moeilijk toch...

Tha Gladnekker 21-07-2004 19:02

Citaat:

sexylexy schreef op 21-07-2004 @ 14:55 :
gehakt met tomatensaus en klein scheutje olijfolie, en dat koken, maar ik weet niet hoe je het moet koken :o
Ten eerste is gehakt niet vegetarisch, en ten tweede is dat niet zo moeilijk :D gewoon gehakt bakken, dan opwarmen met tomatensaus :o

bugge 22-07-2004 14:43

Citaat:

Tha Gladnekker schreef op 21-07-2004 @ 20:02 :
Ten eerste is gehakt niet vegetarisch, en ten tweede is dat niet zo moeilijk :D gewoon gehakt bakken, dan opwarmen met tomatensaus :o
ten eerste heb je ook vegetarisch gehakt :P

en ten tweede is dat wel erg saai natuurlijk

No Quiero 01-08-2004 19:40

Mijn moeder neemt altijd de pakjes van Grand d'Italia, dan kookt ze prei, paprika met wat knoflook. Dat maalt ze dan volledig fijn in een mixer, daarbovenop gooit ze de saus, dan mixt ze het verder en kookt ze het, en dan is het superlekker :D


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.