![]() |
zelf pizza maken
ik heb gisteren zelf pizza gemaakt maar de tomaten puree was veel te overheersend (de tomaten puree is uit blik en dubbel geconsentreerd :confused: )
hoe kan ik daar wat aan doen? |
pastasaus gebruiken?
|
ik gebruik altijd een klein blikje tomatenpuree, zo'n heel klein blikje is dat en dat gebruik ik voor 2 pizza's
|
Mogelijk aanmengen met water een beetje, zodat je het beter kan doseren.
|
Minder puree er op smeren en meer beleg op de pizza doen. Of tomatensaus nemen ipv tomatenpuree.
|
water er door heen doen
|
Tomatenpuree uit een pak is minder sterk. En je moet er maar een bodempje van op doen.
|
Je kan ook die tomatenpuree mengen met creme fraische, in Frankrijk doen ze dat ook wel eens op pizza's en ik vond het erg lekker.
|
dit is dé perfecte saus:
drie kleine blikjes tomatenpuree 1 ei net zoveel geraspte kaas als je zelf wilt flink roeren, over de pizza smeren en het is heerlijk; je proeft het net genoeg om het lekker te vinden |
Ik gebruik altijd een pakje gezeefde tomaten, je kunt ook de tomatenpuree verdunne met water (moet je inderdaad altijd doen anders krijg je dus die overheersende smaak)
|
Wij hebben nog zo'n pak staan van HONIG :D , ga ik snel mee aan het werk ;) .
|
ik gebruik voor de pizza altijd tomato frito van heinz
die is vet lekker (zitten al wat kruiden doorheen) en niet supersterk |
Ik gebruik altijd tomatenpuree en tomatensap. En dan meng ik die 2 naar smaak en doe ik er water bij om het een saus te maken.
|
Een pakje gezeefde tomaten inderdaad.
Zelf pizza maken is leuk. |
door met een kwastje (nee geen verfkwast :p) de tomatensaus erover te verdelen, tot je de hele pizza hebt 'gekwast' dan zit er genoeg op, dus niet 2 keer erover heen, 1 keertje is genoeg.
En als dat nog niet werkt, dan aanlengen met een beetje water en dan weer met het kwastje. En als dát nog niet werkt, dan zou ik voortaan je moeder de pizza maar laten maken :p |
Wij doen er altijd gewoon (tomaten)ketchup op, een dun laagje...
|
kleine hoeveelheden gebruiken idd (y)
|
En niet dubbelgeconcentreerd, dat is vragen om een overheersende smaak natuurlijk.
|
met water aanlengen vind ik persoonlijk niet zo lekker, melk of idd creme fraish vind ik lekkerder en is romiger
|
Ik gebruik altijd de tomatensaus voor pizza's van Heinz, die is erg lekker en niet te sterk. Maar als ik zelf pizza maak zijn die vaak ook erg groot (over de gehel bakplaat zegmaar), dus vandaar dat je het dan niet zo sterk proeft. Gewoon wat minder erop smeren dus :).
|
Als je zelf pizza maakt heb je vaak het idee dat je flink wat saus erop moet smeren, dat is echter verkeerd gedacht! je doet echt maar een heel klein beetje pastasaus op de bodem en dan een hele laag groenten!
|
Citaat:
|
ik vind onze zelfgemaakte pizza's nooit lekker, dus zo vaak maak ik ze niet.
maar het is op zich wel hip. maar daar ging dit ook niet over. |
C1000 pastasaus kan je ook proberen, die is echt lekker bij alles! (pasta, chips, brood, pizza)
|
Citaat:
|
dan doe ik er altijd extra veel kaas op:D
|
gezeefde tomaten van de aldi kopen, in blikken.. eentje per bakplaat, wel snijden voor het koken :)
ik gebruik altijd paprika uit tomaat kruiden etc. oh.. en dan vrij droog koken in een wok :) |
Citaat:
|
Gewoon een pot kant en klare spagaroni saus kopen. Is een glazen pot met een geel etiket, er staat met groene letters bolognaise op. Dat is een beetje zoete rode saus. Erg geschikt voor op je pizza.
|
Whaha :D
|
wij gebruiken gewoon tomatenketchup (heinz)
smaakt prima :) |
ff serieus je kan liever een pizza laten bezorgen of kant en klaar pizza zelf maken kost teveel tijd. Naja als je niets te doen hebt + uitkering of luie ambeynaar dan kan eht misschien wel
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.