Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   zelf pizza maken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=909352)

--anarchy-- 25-07-2004 10:04

zelf pizza maken
 
ik heb gisteren zelf pizza gemaakt maar de tomaten puree was veel te overheersend (de tomaten puree is uit blik en dubbel geconsentreerd :confused: )

hoe kan ik daar wat aan doen?

Hagel 25-07-2004 11:17

pastasaus gebruiken?

milkzhake 25-07-2004 11:38

ik gebruik altijd een klein blikje tomatenpuree, zo'n heel klein blikje is dat en dat gebruik ik voor 2 pizza's

EvilSmiley 25-07-2004 12:27

Mogelijk aanmengen met water een beetje, zodat je het beter kan doseren.

Sarah 25-07-2004 12:54

Minder puree er op smeren en meer beleg op de pizza doen. Of tomatensaus nemen ipv tomatenpuree.

jet 25-07-2004 12:58

water er door heen doen

Boogie 27-07-2004 12:17

Tomatenpuree uit een pak is minder sterk. En je moet er maar een bodempje van op doen.

Daantje_0705 27-07-2004 12:28

Je kan ook die tomatenpuree mengen met creme fraische, in Frankrijk doen ze dat ook wel eens op pizza's en ik vond het erg lekker.

Symphony 27-07-2004 12:45

dit is dé perfecte saus:

drie kleine blikjes tomatenpuree
1 ei
net zoveel geraspte kaas als je zelf wilt

flink roeren, over de pizza smeren en het is heerlijk; je proeft het net genoeg om het lekker te vinden

MieX 27-07-2004 13:15

Ik gebruik altijd een pakje gezeefde tomaten, je kunt ook de tomatenpuree verdunne met water (moet je inderdaad altijd doen anders krijg je dus die overheersende smaak)

Love_Fulfilled 27-07-2004 16:30

Wij hebben nog zo'n pak staan van HONIG :D , ga ik snel mee aan het werk ;) .

Eva 27-07-2004 18:48

ik gebruik voor de pizza altijd tomato frito van heinz

die is vet lekker (zitten al wat kruiden doorheen) en niet supersterk

dyfusica 29-07-2004 20:02

Ik gebruik altijd tomatenpuree en tomatensap. En dan meng ik die 2 naar smaak en doe ik er water bij om het een saus te maken.

Pinksterhaas 29-07-2004 20:09

Een pakje gezeefde tomaten inderdaad.

Zelf pizza maken is leuk.

AlopiA 31-07-2004 10:03

door met een kwastje (nee geen verfkwast :p) de tomatensaus erover te verdelen, tot je de hele pizza hebt 'gekwast' dan zit er genoeg op, dus niet 2 keer erover heen, 1 keertje is genoeg.
En als dat nog niet werkt, dan aanlengen met een beetje water en dan weer met het kwastje. En als dát nog niet werkt, dan zou ik voortaan je moeder de pizza maar laten maken :p

dark princess 01-08-2004 17:35

Wij doen er altijd gewoon (tomaten)ketchup op, een dun laagje...

Smartie 07-08-2004 08:09

kleine hoeveelheden gebruiken idd (y)

Ertur 07-08-2004 09:43

En niet dubbelgeconcentreerd, dat is vragen om een overheersende smaak natuurlijk.

Louis Armstrong 09-08-2004 16:51

met water aanlengen vind ik persoonlijk niet zo lekker, melk of idd creme fraish vind ik lekkerder en is romiger

xineof 09-08-2004 18:03

Ik gebruik altijd de tomatensaus voor pizza's van Heinz, die is erg lekker en niet te sterk. Maar als ik zelf pizza maak zijn die vaak ook erg groot (over de gehel bakplaat zegmaar), dus vandaar dat je het dan niet zo sterk proeft. Gewoon wat minder erop smeren dus :).

murwari 09-08-2004 18:28

Als je zelf pizza maakt heb je vaak het idee dat je flink wat saus erop moet smeren, dat is echter verkeerd gedacht! je doet echt maar een heel klein beetje pastasaus op de bodem en dan een hele laag groenten!

Alex 09-08-2004 19:22

Citaat:

Ertur schreef op 07-08-2004 @ 10:43 :
En niet dubbelgeconcentreerd, dat is vragen om een overheersende smaak natuurlijk.
precies

Briseďs 09-08-2004 22:32

ik vind onze zelfgemaakte pizza's nooit lekker, dus zo vaak maak ik ze niet.

maar het is op zich wel hip. maar daar ging dit ook niet over.

mandarijn 10-08-2004 10:55

C1000 pastasaus kan je ook proberen, die is echt lekker bij alles! (pasta, chips, brood, pizza)

Eend 10-08-2004 12:15

Citaat:

ikke-eva schreef op 27-07-2004 @ 19:48 :
ik gebruik voor de pizza altijd tomato frito van heinz

die is vet lekker (zitten al wat kruiden doorheen) en niet supersterk


sans plomb 10-08-2004 15:30

dan doe ik er altijd extra veel kaas op:D

Jampot 10-08-2004 20:05

gezeefde tomaten van de aldi kopen, in blikken.. eentje per bakplaat, wel snijden voor het koken :)

ik gebruik altijd
paprika
uit
tomaat
kruiden etc.

oh.. en dan vrij droog koken in een wok :)

geilespookje 10-08-2004 21:02

Citaat:

milkzhake schreef op 25-07-2004 @ 12:38 :
ik gebruik altijd een klein blikje tomatenpuree, zo'n heel klein blikje is dat en dat gebruik ik voor 2 pizza's
ik ook!

Bo 11-08-2004 19:34

Gewoon een pot kant en klare spagaroni saus kopen. Is een glazen pot met een geel etiket, er staat met groene letters bolognaise op. Dat is een beetje zoete rode saus. Erg geschikt voor op je pizza.

BCR 11-08-2004 19:42

Whaha :D

citroen 12-08-2004 11:29

wij gebruiken gewoon tomatenketchup (heinz)
smaakt prima :)

Rabbit_Soup 12-08-2004 12:00

ff serieus je kan liever een pizza laten bezorgen of kant en klaar pizza zelf maken kost teveel tijd. Naja als je niets te doen hebt + uitkering of luie ambeynaar dan kan eht misschien wel


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.