Andijvie |
05-08-2004 18:04 |
Echt groene thee vind je hier in Nederland niet, of het is vreselijk duur (ik heb gehoord dat het soms wel 20 euro per gram kan kosten). En bij die thee maakt het wel uit hoe je het klaarmaakt. Dat is een poederthee; gemaakt van blaadjes van bomen. Je doet een of twee schepjes in een kommetje, je giet er heet water over en je klopt het door met een thee-kloppertje (een soort garde, maar dan wat losser). Je kan zo een vrij dikke thee maken (een soort papje) en ook hele waterige thee (echt vloeibaar). Ook heb je enorm veel verschillende soorten; allemaal van blaadjes, maar de ene blaadjes zijn beter dan de andere. Ik heb het een keer gedronken, een vrij dikke soort (het had ongeveer de dikte van... hmm, tussen karnemelk en yoghurt in). Dat was erg lekker, en je voelt je ook echt kwiek daarna, je kan je heel goed concentreren.
Poederthee kennen wij in NL dus niet, hier hebben we de groene thee zakjes. En tja, die kan je niet dik maken, aangezien het geen poeder is. Die kan je dus maar op een manier klaarmaken; zakje, heet water erover, 2/3 minuutjes laten trekken en klaar.
|