Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   kroketten (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=922405)

Skilly 09-08-2004 22:08

kroketten
 
Me moeder is 14 augustus jarig en nou wilde ik iets leuks klaarmaken: kroketten. Weet iemand hoe je kroketten á la home kan maken?
Messchien heb je meer ieddeen voor andere snacks alles is welkom

Groetjes ;)

Briseïs 09-08-2004 22:30

eh veel verder dan 'ga naar de supermarkt koop kroketten en gooi ze in de frituur' kom ik niet, sorry

Dr. Oetker 09-08-2004 23:27

hele dikke ragout in een kroketvorm kneden en dan in broodkruimels/paneermeel iets rollen.

xineof 09-08-2004 23:28

De échte Hollandse kroket en mogelijke variaties daarop, yeah ;):
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm

En hier een wat overzichtelijkere site:
http://www.hollandsepot.dordt.nl/vle...n/vleesdiv.htm

Hier nog een wat uitgebreider recept:
http://www.receptenzoeker.nl/toonrecept/?link=21904

En om het af te leren nog een site met een heleboel links naar recepten voor kroketten én bitterballen:
http://www.webchef.nl/recept/borrelhapjes/bitterballen/

Geloof me, ik heb nu zó'n zin in kroketten :(. :p.

Skilly 10-08-2004 12:19

ok bedankt ;)

Skilly 10-08-2004 12:20

Citaat:

xineof schreef op 10-08-2004 @ 00:28 :
De échte Hollandse kroket en mogelijke variaties daarop, yeah ;):
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm

En hier een wat overzichtelijkere site:
http://www.hollandsepot.dordt.nl/vle...n/vleesdiv.htm

Hier nog een wat uitgebreider recept:
http://www.receptenzoeker.nl/toonrecept/?link=21904

En om het af te leren nog een site met een heleboel links naar recepten voor kroketten én bitterballen:
http://www.webchef.nl/recept/borrelhapjes/bitterballen/

Geloof me, ik heb nu zó'n zin in kroketten :(. :p.


Als ze mislukken stuur ik ze wel naar je :p lol

Skilly 10-08-2004 12:23

Messchien domme vraag maar wat bedoelen ze met vleesresten :rolleyes:
Bedoelen ze soort van vlees dat je gister over had of kan je ook gewone vlees in stukies snijden en dan gebruiken? :rolleyes:

Ertur 10-08-2004 13:22

Citaat:

Skilly schreef op 10-08-2004 @ 13:23 :
Messchien domme vraag maar wat bedoelen ze met vleesresten :rolleyes:
Bedoelen ze soort van vlees dat je gister over had of kan je ook gewone vlees in stukies snijden en dan gebruiken? :rolleyes:

Ik zou bij een slager vragen naar vleesresten. Zeg er maar bij dat je er kroketten van wilt maken. :)

Qamra 10-08-2004 14:25

Citaat:

Skilly schreef op 10-08-2004 @ 13:23 :
Messchien domme vraag maar wat bedoelen ze met vleesresten :rolleyes:
Bedoelen ze soort van vlees dat je gister over had of kan je ook gewone vlees in stukies snijden en dan gebruiken? :rolleyes:

Vleesresten zijn doorgaans de stukken vlees die niet behoren tot een filet/biefstuk/speklap/etc en die dus na het uitsnijden van een dier overblijven (géén seperatorvlees, dat is weer wat anders :p). Rauw dus.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.