![]() |
Rauwe wortels invriezen?
Op vraag van mijn moeder...
Heeft iemand enig idee of rauwe wortels kunnen ingevrozen worden? Tot nu toe hebben we onze wortels elk jaar eerst gekookt vooraleer ze in te vriezen, maar nu zouden we dat dus anders willen proberen. Kan het? Of toch beter zoals gewoonlijk eerst koken? |
hmm... ik weet het niet, maar mss kun je ze blancheren, een paar minuten in kokend water. dat doen wij ook met bloemkool, sperziebonen en snijbonen en dat gaat uitstekend, maar ik weet eigenlijk niet of dat ook met wortels kan... misschien wel
|
Ik heb dat nog nooit geprobeerd. Het zal wel kunnen hoor want als de wortel worden geexporteerd neem ik aan dat ze bevroren gaan als ze ver gaan. Niet dat ik dat zeker weet. Ik zou gewoon een stukje wortel in de vriezer zetten en kijken of dat goed gaat :)
|
Mij ma kookt de wortels altijd eerst even kort voordat ze ze invriest.
|
ik zou ze eerst invriezen en daarna koken eigenlijk.
ik weet het niet, ik vries nooit worteltjes in :) |
Ja wij doen dat wel (in schijfjes en erin zonder te koken). Maar vers zijn ze wel beter want als ze uit de vriezer komen zijn ze wat waterachtig...
|
Het is toch de bedoeling om als ze uit de vriezer komen te koken.
We hebben namelijk zoveel wortels dat als ze nog moeten gewassen, geschild,gesneden en gekookt worden, dat we morgen nog bezig zijn ;). Dus het kan perfect? |
kan nie
|
beter eerst even koken idd.
|
Eerst blancheren is misschien toch het slimst, maar meteen invriezen kan volgens mij ook. Als ik bijvoorbeeld naar die Iglo maaltijden kijk dan zijn de wortels ook nog rauw. Ik zou ze wel ook eerst in schijfjes of stukjes of zo doen, dan zijn ze eerder gaar.
|
ha kan wel eerst ff in een driepvries zakje doen wel
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.