Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Rauwe wortels invriezen? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=922678)

Glamour_Maai 10-08-2004 11:10

Rauwe wortels invriezen?
 
Op vraag van mijn moeder...
Heeft iemand enig idee of rauwe wortels kunnen ingevrozen worden?

Tot nu toe hebben we onze wortels elk jaar eerst gekookt vooraleer ze in te vriezen, maar nu zouden we dat dus anders willen proberen.

Kan het? Of toch beter zoals gewoonlijk eerst koken?

Symphony 10-08-2004 11:57

hmm... ik weet het niet, maar mss kun je ze blancheren, een paar minuten in kokend water. dat doen wij ook met bloemkool, sperziebonen en snijbonen en dat gaat uitstekend, maar ik weet eigenlijk niet of dat ook met wortels kan... misschien wel

Skilly 10-08-2004 12:38

Ik heb dat nog nooit geprobeerd. Het zal wel kunnen hoor want als de wortel worden geexporteerd neem ik aan dat ze bevroren gaan als ze ver gaan. Niet dat ik dat zeker weet. Ik zou gewoon een stukje wortel in de vriezer zetten en kijken of dat goed gaat :)

cyntha 10-08-2004 12:38

Mij ma kookt de wortels altijd eerst even kort voordat ze ze invriest.

=zwart wit= 10-08-2004 13:12

ik zou ze eerst invriezen en daarna koken eigenlijk.
ik weet het niet, ik vries nooit worteltjes in :)

ratonita7 10-08-2004 15:18

Ja wij doen dat wel (in schijfjes en erin zonder te koken). Maar vers zijn ze wel beter want als ze uit de vriezer komen zijn ze wat waterachtig...

Glamour_Maai 10-08-2004 16:28

Het is toch de bedoeling om als ze uit de vriezer komen te koken.
We hebben namelijk zoveel wortels dat als ze nog moeten gewassen, geschild,gesneden en gekookt worden, dat we morgen nog bezig zijn ;).

Dus het kan perfect?

sp00n 10-08-2004 22:52

kan nie

murwari 11-08-2004 15:50

beter eerst even koken idd.

Auntie M 11-08-2004 17:13

Eerst blancheren is misschien toch het slimst, maar meteen invriezen kan volgens mij ook. Als ik bijvoorbeeld naar die Iglo maaltijden kijk dan zijn de wortels ook nog rauw. Ik zou ze wel ook eerst in schijfjes of stukjes of zo doen, dan zijn ze eerder gaar.

Rabbit_Soup 12-08-2004 20:05

ha kan wel eerst ff in een driepvries zakje doen wel


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.