Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Huiswerkvragen: Exacte vakken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   dichtheid van? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=9242)

flamez 29-03-2002 07:57

dichtheid van?
 
Weet iemand waar ik de dichtheid van maizena kan vinden??

BVD
Greetz

Flamez

Oen 29-03-2002 10:29

Volgens mij kan je dat niet zo zeggen, is afhankelijk van de toestand waarin het zich bevindt.

Demon of Fire 29-03-2002 10:31

Wat is maizena?? http://forum.scholieren.com/smile.gif

Groetjes
Ben(die daar nog nooit van gehoord heeft http://forum.scholieren.com/smile.gif

Oen 29-03-2002 10:58

Citaat:

Demon of Fire schreef:
Wat is maizena?? http://forum.scholieren.com/smile.gif

Groetjes
Ben(die daar nog nooit van gehoord heeft http://forum.scholieren.com/smile.gif


Owh ik dacht dat ik de enige was.
Het is trouwens maïzena.



[Dit bericht is aangepast door Oen (29-03-2002).]

wyner 29-03-2002 10:59

Gewicht meten, delen door het volume wat het inneemt, en presto.

eddie 29-03-2002 10:59

volgens mij een soort bindmiddel

Oen 29-03-2002 11:05

Receptenrubriek
---------------

BABI PANGANG (4 personen)

Rijst: Gebruik 1 pakje snelkookrijst of zo.
Snij 4 magere varkenslapjes in reepjes en braad ze in een pan (olie, zout en
peper). Als het vlees bruin is, voeg dan een scheut water toe en laat het
een uur pruttelen, zodat de varkenslapjes lekker mals worden. Voeg dan toe:
- 2 blikjes tomatenpuree
- 3 eetlepels basterdsuiker
- 1 theelepeltje sambal
- 4 eetlepels ketjap
- 2 maggieblokken
- 1 eetlepel keukenstroop
en laat het geheel nog even sudderen. Bind het daarna met maizena, het sap
uit een potje atjar tampoer en eventueel water. Dan de pan van het vuur
halen en de overgebleven inhoud van het potje atjar tampoer toevoegen samen
met veel gember of veel gemberwortelpoeder en 2 teentjes knoflook of wat
knoflookpoeder. De atjar, gember en knoflook mogen niet meesudderen, want
dan gaat hun smaak verloren!
Smullen maar!

ekki 29-03-2002 11:44

idd, dichtheid = massa / volume.
zo kan je het dus uitrekenen (wegen, kijken hoeveel liter het is en dat dan door elkaar delen).

toch?

Lucky Luciano 29-03-2002 12:57

Citaat:

ekki schreef:
idd, dichtheid = massa / volume.
zo kan je het dus uitrekenen (wegen, kijken hoeveel liter het is en dat dan door elkaar delen).

toch?


ja zeker


flamez 29-03-2002 22:51

ik wist ook wel, dat het m/V was, maar ik had thuis geen maizena staan, maar niemand weet het dus?

greetz

Flamez

cmoi 29-03-2002 22:59

maïzena is bijna zuiver zetmeel gemaakt van maïsmeel dacht ik, per fabrikant zullen de toegevoegde stoffen wel iets verschillen, iig in concentratie,

dus "de" dichtheid van maïzena bestaat niet,

verder denk ik dat gewoon maïzena uit een pak wegen en dan delen door het volume niet de juiste dichtheid weergeeft want maïzena heeft de sterke eigenschap om vocht op te nemen

Demon of Fire 30-03-2002 10:36

Citaat:

cmoi schreef:
verder denk ik dat gewoon maïzena uit een pak wegen en dan delen door het volume niet de juiste dichtheid weergeeft want maïzena heeft de sterke eigenschap om vocht op te nemen

Dan in de oven gooien en daarna wegen, en dat 3 maal doen, om een zo goed mogelijke benadering te krijgen van het gewicht.


Groetjes
Ben(die dat ook nog op labonderwijs heeft gedaan, alleen dan met andere stoffen http://forum.scholieren.com/smile.gif


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.