![]() |
dichtheid van?
Weet iemand waar ik de dichtheid van maizena kan vinden??
BVD Greetz Flamez |
Volgens mij kan je dat niet zo zeggen, is afhankelijk van de toestand waarin het zich bevindt.
|
Wat is maizena?? http://forum.scholieren.com/smile.gif
Groetjes Ben(die daar nog nooit van gehoord heeft http://forum.scholieren.com/smile.gif |
Citaat:
Het is trouwens maïzena. [Dit bericht is aangepast door Oen (29-03-2002).] |
Gewicht meten, delen door het volume wat het inneemt, en presto.
|
volgens mij een soort bindmiddel
|
Receptenrubriek
--------------- BABI PANGANG (4 personen) Rijst: Gebruik 1 pakje snelkookrijst of zo. Snij 4 magere varkenslapjes in reepjes en braad ze in een pan (olie, zout en peper). Als het vlees bruin is, voeg dan een scheut water toe en laat het een uur pruttelen, zodat de varkenslapjes lekker mals worden. Voeg dan toe: - 2 blikjes tomatenpuree - 3 eetlepels basterdsuiker - 1 theelepeltje sambal - 4 eetlepels ketjap - 2 maggieblokken - 1 eetlepel keukenstroop en laat het geheel nog even sudderen. Bind het daarna met maizena, het sap uit een potje atjar tampoer en eventueel water. Dan de pan van het vuur halen en de overgebleven inhoud van het potje atjar tampoer toevoegen samen met veel gember of veel gemberwortelpoeder en 2 teentjes knoflook of wat knoflookpoeder. De atjar, gember en knoflook mogen niet meesudderen, want dan gaat hun smaak verloren! Smullen maar! |
idd, dichtheid = massa / volume.
zo kan je het dus uitrekenen (wegen, kijken hoeveel liter het is en dat dan door elkaar delen). toch? |
Citaat:
|
ik wist ook wel, dat het m/V was, maar ik had thuis geen maizena staan, maar niemand weet het dus?
greetz Flamez |
maïzena is bijna zuiver zetmeel gemaakt van maïsmeel dacht ik, per fabrikant zullen de toegevoegde stoffen wel iets verschillen, iig in concentratie,
dus "de" dichtheid van maïzena bestaat niet, verder denk ik dat gewoon maïzena uit een pak wegen en dan delen door het volume niet de juiste dichtheid weergeeft want maïzena heeft de sterke eigenschap om vocht op te nemen |
Citaat:
Dan in de oven gooien en daarna wegen, en dat 3 maal doen, om een zo goed mogelijke benadering te krijgen van het gewicht. Groetjes Ben(die dat ook nog op labonderwijs heeft gedaan, alleen dan met andere stoffen http://forum.scholieren.com/smile.gif |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.