![]() |
extra's in de cappuccino
voor m'n studie (food design) moet ik donderdag cappuccino maken, en de bedoeling is dat die van mij de aller lekkerste is :) heeft iemand nog tips die ervoor zorgen dat de cappuccino nét even wat lekkerder is dan normaal?
|
Capuchino met slagroom is erg lekker en ik heb laatst ook gehad met kaneel erover en dat vond ik ook heel erg lekker. :)
|
Kaneel eroverheen. Maar dat doen ze zelfs in het ziekenhuis dus zo extraextra is dat niet. Gebruik geen Nescafe maar ga naar een speciale koffiewinkel als hij er niet alleen maar mooier uit hoeft te zien.
|
Citaat:
|
Zorgen dat de melk heel goed is opgeschuimt :). Hoe moet je hem maken?
|
|
Anders doe je er ook chocoladesprinkels over/door heen. :D
|
Citaat:
Ik wist niet dat er apart winkels van waren. :D |
Ik vind slagroom in mijn cappucino altijd erg lekker, maar hoe moet het precies lekkerder: moet de cappucino zo echt mogelijk blijven? Of zou je er bij wijze van spreke van alles mee mogen doen?
Anders is het vooral zaak om goede kwaliteit koffiebonen te nemen denk ik. Dus ik zou eerst zorgen dat de koffie an sich heel lekker is. Daarna natuurlijk lekker dikke laag geklopte melk. En eventueel dus kaneel oid. toevoegen. Maar is dat niet moeilijk,.. iets zo lekker mogelijk maken?? Aangezien iedereen iets anders lekker vind? |
met een bolletje Macadamian Nut Brittle-ijs van Hagen Dasz (ofzo) erdoor ;) of gewoon een bolletje kaneel/vanille/room-ijs
(y) :p of mag er geen ijs doorheen? :( |
Nougat-snippers :eek: (y)
|
kijk eens op www.starbucks.com daar heb je veel verschillende soorten koffie en ook wat er in zit. Misschien kun je een aantal ideeen voor andere soorten koffie ook voor de cappuchino gebruiken. Dus bijvoorbeeld wat vanille-essence erdoorheen of gesmolten witte chocolade?
|
Zelf ben ik voor de cappuccino met extra slagroom erbovenop en warme chocoladesaus...
|
ik had in spanje een capachino met gewone koffie, veel melk en slagroom. Daar boven op een laagje cacoa. Dat smaakte erg lekker.
Voor de versiering mss een paraplutje erin zetten :cool: |
Ik ben nu wel benieuwd hoe de TS het ervan af heeft gebracht, eigenlijk :).
|
Bij mij op school hebben ze automaten met bevroren cappucino. :rolleyes:
|
De cappuccino was prima gelukt! De bedoeling was dat je de mooiste (smaak deed er niet zoveel toe) cappuccino maakte.. Ik had mooi wit stevig schuim (van volle melk, koud opgeklopt en vervolgens in de magnetron gezet, de temperatuur van de cappuccino moest namelijk tussen de 70 en 80 graden zijn en koud schuim is dan dus geen goed plan) met pure chocolade"krullen" eroverheen (@Miles: goed idee!)
Het was helaas niet de mooiste cappuccino, sommigen hadden hele kunstwerken op hun schuim met behulp van malletjes en vormpjes enzo! (Maar ik was allang blij dat het schuim niet was ingezakt..) |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.