Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   extra's in de cappuccino (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=947380)

Sietse Fliegen 05-09-2004 18:22

extra's in de cappuccino
 
voor m'n studie (food design) moet ik donderdag cappuccino maken, en de bedoeling is dat die van mij de aller lekkerste is :) heeft iemand nog tips die ervoor zorgen dat de cappuccino nét even wat lekkerder is dan normaal?

Daantje_0705 05-09-2004 19:44

Capuchino met slagroom is erg lekker en ik heb laatst ook gehad met kaneel erover en dat vond ik ook heel erg lekker. :)

Dr. Oetker 05-09-2004 19:45

Kaneel eroverheen. Maar dat doen ze zelfs in het ziekenhuis dus zo extraextra is dat niet. Gebruik geen Nescafe maar ga naar een speciale koffiewinkel als hij er niet alleen maar mooier uit hoeft te zien.

Dr. Oetker 05-09-2004 19:48

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 05-09-2004 @ 20:44 :
Capuchino met slagroom is erg lekker en ik heb laatst ook gehad met kaneel erover en dat vond ik ook heel erg lekker. :)
:o

xineof 05-09-2004 23:08

Zorgen dat de melk heel goed is opgeschuimt :). Hoe moet je hem maken?

Alex 05-09-2004 23:15

http://www.simonlevelt.nl

Miles 06-09-2004 11:56

Anders doe je er ook chocoladesprinkels over/door heen. :D

Miracle 06-09-2004 13:55

Daar verkopen wij ook veel van in de natuurwinkel. :)
Ik wist niet dat er apart winkels van waren. :D

underthabridge 06-09-2004 20:49

Ik vind slagroom in mijn cappucino altijd erg lekker, maar hoe moet het precies lekkerder: moet de cappucino zo echt mogelijk blijven? Of zou je er bij wijze van spreke van alles mee mogen doen?

Anders is het vooral zaak om goede kwaliteit koffiebonen te nemen denk ik. Dus ik zou eerst zorgen dat de koffie an sich heel lekker is. Daarna natuurlijk lekker dikke laag geklopte melk.
En eventueel dus kaneel oid. toevoegen.

Maar is dat niet moeilijk,.. iets zo lekker mogelijk maken?? Aangezien iedereen iets anders lekker vind?

kimmie 07-09-2004 14:39

met een bolletje Macadamian Nut Brittle-ijs van Hagen Dasz (ofzo) erdoor ;) of gewoon een bolletje kaneel/vanille/room-ijs

(y) :p

of mag er geen ijs doorheen? :(

kimmie 07-09-2004 14:40

Nougat-snippers :eek: (y)

PrimRose 08-09-2004 12:26

kijk eens op www.starbucks.com daar heb je veel verschillende soorten koffie en ook wat er in zit. Misschien kun je een aantal ideeen voor andere soorten koffie ook voor de cappuchino gebruiken. Dus bijvoorbeeld wat vanille-essence erdoorheen of gesmolten witte chocolade?

bugge 08-09-2004 16:50

Zelf ben ik voor de cappuccino met extra slagroom erbovenop en warme chocoladesaus...

Anneka 08-09-2004 17:42

ik had in spanje een capachino met gewone koffie, veel melk en slagroom. Daar boven op een laagje cacoa. Dat smaakte erg lekker.
Voor de versiering mss een paraplutje erin zetten :cool:

xineof 09-09-2004 16:23

Ik ben nu wel benieuwd hoe de TS het ervan af heeft gebracht, eigenlijk :).

Nobucta 09-09-2004 17:44

Bij mij op school hebben ze automaten met bevroren cappucino. :rolleyes:

Sietse Fliegen 10-09-2004 21:33

De cappuccino was prima gelukt! De bedoeling was dat je de mooiste (smaak deed er niet zoveel toe) cappuccino maakte.. Ik had mooi wit stevig schuim (van volle melk, koud opgeklopt en vervolgens in de magnetron gezet, de temperatuur van de cappuccino moest namelijk tussen de 70 en 80 graden zijn en koud schuim is dan dus geen goed plan) met pure chocolade"krullen" eroverheen (@Miles: goed idee!)

Het was helaas niet de mooiste cappuccino, sommigen hadden hele kunstwerken op hun schuim met behulp van malletjes en vormpjes enzo! (Maar ik was allang blij dat het schuim niet was ingezakt..)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.