![]() |
Koude pasta Salade
Weten jullie lekkere recepten voor Pasta Salades? :)
|
|
Ja, en het is het lekkerste recept dat er bestaat:
benodigdheden 250 gram spiraalmacaroni (tricolore) 2 appels 1 pakje surimisticks 2 bakjes garnalen 10 cocktailaugurkjes 1 ui 1 ei slasaus bereidingswijze Je moet gewoon alles bij elkaar flikkeren, en ik denk dat je wel weet hoe je de pasta moet koken :). De augurkjes in partjes, de surimisticks ook, de appels/ui/ei in blokjes, en als je alles goed door elkaar hebt gezet een paar scheppen slasaus erdoorheen. Als je het een tijd in de koelkast laat staan voordat je het gaat eten, is het het lekkerste. |
- zak pasta, spiraaltjes oid
- (gegrilde) paprika - oesterzwam - artichok (uit blik is goed) - Tomaten - Olijven - tofu gerookt - ui - knoflook - Verse basilicum, thijm, rozemarijn - olijfolie - balsamicoazijn Pasta koken tot het al dente is. Afgieten en afspoelen met KOUD water. De pasta moet koud zijn anders gaart het door...wordt het te zacht. Alle groente en paddestoelen in reepjes snijden en snel grillen. Tofu in kleine blokjes en eventueel bakken. rode ui grof snipperen, door de pasta. Olijven halveren en erin. Dressing maken van olijfolie met een klein beetje balsamicoazijn. Kruiden fijnhakken en door de olie+azijn. Peper en zout erbij...husselen. Wallah. |
Je kan ook je paste door een gewone salade doen. Makkelijk en gewoon als het niet al te speciaal moet zijn.
Hier twee zeer eenvoudige voorbeeldjes:
|
En deze is een iets bijzondere salade:
Salade met kip, hazelnoten en rucola: 250g Pasta 340g Kippenborstfilet 75g Geroosterde, grofgehakte hazelnoten 100g Krulandijvie 150g Kleine rucolablaadjes 80ml Citroensap 80ml Olijfolie 2 Uitgeperste teentjes knoflook 2 Theelepels dijonmosterd Pasta koken, kip gaar en goudbruin bakken en ik kleine dunne plakjes snijden. De kip en de pasta samen met de hazelnoten, de andijvie, de rucola en de overgebleven vermengde ingrediënten in een grote school doen. Alles voorzichtig door elkaar scheppen en klaar! |
www.ah.nl dan naar zoeken en dan pastasalade invullen, ik geloof dat er wel 17 soorten zijn.
Ik eet die met brie, ham en saus erg vaak, echt super lekker! |
http://www.receptenzoeker.nl/toonrecept/?link=39125
dit was superlekker, en als je het afkoelt ook wel te eten denk ik :) Het leek een beetje op een salade, met tomaat, kip en lasagnabladen. |
Frisse pasta-salade.
Je hebt nodig: - Koude al dente pasta. - Eén mango. - Bakje selleriesalade. - Beetje bieslook. - Paar schijven ananas. - Handvol ongezouten cashewnoten. De mango, ananas en bieslook moeten in stukjes worden gesneden. Daarna alles door elkaar heen gooien, mengen et voilà. De hoeveelheden zijn onduidelijk aangegeven, maar ik weet het precieze er niet van en probeer zelf altijd maar wat uit. Ikzelf hou erg van deze salade. |
Benodigdheden:
- 350 gram pasta - 50 gram pittige salami, in reepjes - 150 gram rucola, gescheurd - 200 gram sherrytomaatjes, gehalveerd - 4 el olijfolie - 3 el witte wijnazijn - 1 tl suiker - beetje zout & peper Bereidingswijze: 1. Kook de pasta al dente. Uitlekken, afspoelen met koud water en laten afkoelen. 2. Koekenpan verhitten op matig vuur. De salamireepjes krokant bakken. Uitlekken op keukenpapier. 3. Schep salami, pasta, rucola, en tomaatjes in een grote schaal door elkaar. 4. Meng olie, witte wijnazijn, suiker, 1/4 tl zout en 1/4 tl peper en besprenkel de salade met deze dressing. ~~~~ |
Benodigdheden:
- 350 gram pasta - 200 gram kipfilet - 2 rijpe peren - 3 lente-uitjes, in dunne ringen - 2 el gehakte amandelen, geroosterd - 100 gram romige blauwe kaas - 3 el zure room - 3 el ijswater Bereidingswijze: 1. Kook de pasta al dente. Uitlekken, afspoelen met koud water en laten afkoelen. 2. Doe de kipfilet in de pan, zet ze onder koud water en laat ze 8 minuten zachtjes koken. Draai ze af en toe om. Laat daarna afkoelen, snij in stukjes en schep het door de pasta. 3. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in dezelfde grootte als de stukjes kip. Schep peer, lente-uitjes en amandelen door de pasta. 4. Meng de blauwe kaas met de zure room, het ijswater en peper en zout in de keukenmachine. Schenk de saus over de salade en meng goed. ~~~~ |
Benodigdheden:
- 350 gram fettuccine - 100 gram mini-maiskolfjes, in de lengte doorgesneden - 1 wortel, in dunne reepjes gesneden - 200 gram broccoli, in roosjes - 1 rode paprika, in reepjes gesneden - 3 el zoete chilisaus - 2 el honing - 2 tl vissaus - 3 lente-uitjes, in reepjes gesneden - 2 tl sesamzaad Bereidingswijze: 1. Kook de pasta al dente. Afspoelen onder koud water en laten afkoelen. 2. Blancheer de mais 1 minuut in een pan kokend water. Leg ze vervolgens in ijswater. Blancheer wortel, broccoli en paprika 30 seconde en leg ze vervolgens ook in ijswater. Door de pasta scheppen als het afgekoeld is. 3. Roer chilisaus, honing en vissaus goed door elkaar. Schenk de dressing over de salade en meng goed. Garneer met lente-ui en sesamzaad. ~~~~ |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:23. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.